Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

MY - ślub cywilny; ONI - ślub kościelny
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum ślubne :: strona główna -> Archiwum postów
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nheledore
moderator
moderator

PostWysłany: Czw 17 Maj 2012, 20:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Krzysztof1988 napisał:
Ja jestem katolikiem wierzącym nie praktykującym. I nie widzę sensu brania ślubu kościelnego bez przekonania w ten sakrament.

Wierzący katolik, który nie widzi sensu w sakramencie małżeństwa? No niech się ziemia rozstąpi, człowieku gadasz od rzeczy, jak potłuczony jakiś. JAK można wierzyć, a zarazem negować sakramenty?!
Chyba, że o jakiejś innej religii gadasz, to sorry, ale wtedy tym bardziej coś z Tobą nie halo, skoro w KK rozważasz ślub.

Krzysztof1988 napisał:
Choć ja z założenia chciałem zatrzymać się tylko na cywilnym a po cywilnym przyjęcie poślubne.

Wiesz co? Pitolisz bez sensu. Z jakiego założenia? Człowieka, który sam siebie nie jest w stanie określić? Ani tego, w co wierzy, jak wierzy i po co w ogóle bierze ślub?

Krzysztof1988 napisał:
Będę musiał w piątek porozmawiać z narzeczoną.

No to raczej Rolling Eyes Bo nam się tu opera mydlana w czterech aktach zrobi. Siądźcie w zaciszu domowym i pogadajcie o co Wam chodzi, bo każde z Was ma inną wizję tak wesela, jak małżeństwa i pewnie całego przyszłego życia. NIE, nie chcemy znać ustaleń tej rozmowy.

Krzysztof1988 napisał:

I teraz pytanie. Czy brać tylko ślub cywilny i być skłócony z mamą a może kościelny i mieć z nią dobre relacje. Co lepsze postawienie na swoim czy dobre relacje z mamą.

I teraz odpowiedź: idź do USC, zapukaj do drzwi na których będzie napis "Sala ślubów", rozbiegnij się i z całej siły uderz w ścianę. Może jak Ci Godło na głowę spadnie to klepki wrócą na właściwe miejsce Twisted Evil
Naprawdę. Brak słów.
Skoro "wierzysz, ale nie praktykujesz", to co na KK się uwziąłeś? Nie możesz wziąć w Karaimskim Związku Religijnym? Ucieszą się. Jest ich ok. 120, grono wiernych dzięki Wam zwiększy się o jakiś 1,5%.
Okazja do imprezy jak ulał.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
natalia_w
moderator
moderator

PostWysłany: Czw 17 Maj 2012, 20:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Krzysztof, mieszkasz z rodzicami, prawda? To chyba widza, że się nie modlisz, że do Kościoła nie chodzisz, że nie uczestniczysz w obrządkach z tym związanym... Widzi, czy nie widzi?

Chłopie, masz 23lata, a gadasz jak chłystek! Usiądź z nią do stołu i pogadać jak dorosły mężczyzna. Czy to Twoja narzeczona ma zrobić za Cibie?! Widzę że problem nie leży w ślubie, tylko w tym że Ty nie umiesz załatwić wielu spraw. Trzęsiesz gaciami przed rodzicami i zachowujesz się jak gówniarz. I wcale nie dziwię się, że Cię tak traktują!
Powrót do góry
nheledore
moderator
moderator

PostWysłany: Czw 17 Maj 2012, 20:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Krzysztof1988 napisał:
Wiecie co szkoda moich palców na pisanie z wami. Nie potraficie normalnie podyskutować.

A co do nheledore to jedynie co mogę o tobie powiedzieć. Ty mnie obrażasz to nie będę dłużny jeb****a jesteś w głowę. Daj się leczyć.

Ja przynajmniej mam argumenty.
I większy zasób słów. uśmiech
Wszystkiego dobrego na dalszej drodze życia. Mądrych wyborów, roztropnych decyzji i kilku fajnych książek w ręce. Twisted Evil

edit: ale miałam fuksa, że zdążyłam zachować na pamiątkę.
Powrót do góry
Karolina1984
guru
guru

PostWysłany: Czw 17 Maj 2012, 20:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Niezłą jesteś język
Ale ja się wyłączyłam, bo piszę dla pana Krzysztofa niezrozumiale.
Tak, owszem, sakrament można przyjąć NIEGODNIE, to jest coś świętego i dobrze czyni broniąc się przed nim wszystkimi kończynami.
Za dużo ludzi w naszym kraju bezcześci rzeczy, które powinny być święte,
guru
guru

PostWysłany: Czw 17 Maj 2012, 20:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gratuluję Małgosiu, niezłego dżentelmena wybrałaś sobie na męża Wink
moderator
moderator

PostWysłany: Czw 17 Maj 2012, 20:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Krzysztof, ja na prawdę Ciebie nie rozumiem... Skoro mama nie chce brać udziału to nie. W sumie jej się nie dziwię. Bo co chwileczkę zmieniasz zdanie, więc nie sądzę, żeby i mama brała Cię na poważnie. No kurde, ślub kościelny nie jest dla Ciebie i tyle.

Nhele, rzeczywiście piękna pamiątka, nie ma co Shocked
gaduła
gaduła

PostWysłany: Czw 17 Maj 2012, 21:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
No kurde, ślub kościelny nie jest dla Ciebie i tyle.

Wiem. Dlatego nie chce go brać. Ale i nie chce być skłócony z mamą.

Ps. A co do pamiątki. Skasowałem post bo stwierdziłem że nie będę obrażał nheledore i zniżał się do jej poziomu.
Powrót do góry
annn
maniak
maniak

PostWysłany: Czw 17 Maj 2012, 21:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

odcinek 1234 telenoweli pt. moda na małżeństwo wg. Krzysztofa.
"K. Znajduje się właśnie na rozstaju dróg, kogo wybrać? narzeczoną- i ślub cywilny=konflikt z matką, czy też matkę- i bezsensowny (w jego przypadku "katolika tylko z nazwy) ślub kościelny..

cdn.. Shocked

telenowela się z tego robi, masakra!
Krzysztof zastanów się najpierw dokładnie czego Ty naprawdę chcesz od życia.

Ostatnio zmieniony przez annn dnia Czw 17 Maj 2012, 21:37, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
ruda_wiewiórka
moderator
moderator

PostWysłany: Czw 17 Maj 2012, 21:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Chłopie, szacunek do kobiet! to przede wszystkim... Należą się nhele przeprosiny za Twoje chamskie zachowanie. skasowany post czy nie, był i należy uważać na słowa...

Moja rada: najpierw przedyskutujcie cały zamysł i wizje ślubu między sobą a potem ewentualnie dzielcie się wątpliwościami na forum. a nie każdy ma swoją wizję, jedno przedstawia na forum swoją, drugie swoją i o dziwie każda inna, co Wy nie gadacie ze sobą o takich rzeczach?? nie ustalacie nic? dobra ja kumam, że można w szczegółach się nie zgadzać ale żeby aż tak?pytajnik nie do ogarnięcia przeze mnie... Shocked

Powrót do góry
sopocianka
maniak
maniak

PostWysłany: Czw 17 Maj 2012, 21:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

annn napisał:
odcinek 1234 telenoweli pt. moda na małżeństwo wg. Krzysztofa.
"K. Znajduje się właśnie na rozstaju dróg, kogo wybrać? narzeczoną- i ślub cywilny=konflikt z matką, czy też matkę- i bezsensowny (w jego przypadku "katolika tylko z nazwy) ślub kościelny..

cdn.. Shocked

telenowela się z tego robi, masakra!
Krzysztof zastanów się najpierw dokładnie czego Ty naprawdę chcesz od życia.

Annn, faktycznie telenowela... Rolling Eyes
(uśmiałam się, czytając opis dzisiejszego "odcinka", lecz właściwie nie ma się z czego śmiać...)

Razem od 19 kwietnia 2008.
Mąż i żona od 20 lipca 2013.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum ślubne :: strona główna -> Archiwum postów Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny
Strona 7 z 8

Skocz do: