|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kiniac gaduła

|
Wysłany: Czw 20 Sty 2011, 19:07 Temat postu: Która data lepsza? |
|
|
Chcemy z narzeczonym pobrać się jak najszybciej. Urządzamy skromną uroczystość, dlatego nie poświęcamy wiele czasu na przygotowania. Wybraliśmy sobie dwie daty: 14maj lub 8lipiec. My sami wolelibyśmy tę pierwszą datę, ale moi rodzice nie za bardzo byliby z tego zadowoleni (inne plany gości, względy finansowe), dlatego pojawiła się ta druga opcja. I teraz nie wiemy, którą datę wybrać. Może wy mogłybyście troszkę mi doradzić? |
|
Powrót do góry |
|
 |
sylwia_puchatek bywalec

|
Wysłany: Czw 20 Sty 2011, 19:22 Temat postu: |
|
|
Ja bym wybrała lipiec, bedzie cieplej, dzień dłuższy  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kiniac gaduła

|
Wysłany: Czw 20 Sty 2011, 19:30 Temat postu: |
|
|
Tak, wiem. Też o tym myślałam. Tylko to 2 miesiące później...Może moja niecierpliwość wydaje się śmieszna, ale mieszkamy daleko od siebie i już raz ze względu na moją mamę ( jej widzimisię) przekładaliśmy ślub o rok i ten rok był dla nas prawdziwym koszmarem... _________________ "Niech ludzie nie znający miłości szczęśliwej twierdzą, że nigdzie nie ma miłości szczęśliwej. Z tą wiarą lżej im, będzie żyć i umierać".
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
atina guru

|
Wysłany: Czw 20 Sty 2011, 20:19 Temat postu: |
|
|
Zróbcie jak Wy chcecie... ale fakt faktem pogoda pewniejsza jest w lipcu a co do Twojej cierpliwości :p to uwierz mi ze dwa miesiące zlecą Ci nawet nie bedziesz wiedziała kiedy... Jezeli nie narusza ta druga data niczego prócz Twojej cierpliwości heh, uważam ze mogłabyś zmienic date  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
straszna_dama guru

|
Wysłany: Czw 20 Sty 2011, 21:58 Temat postu: |
|
|
Zdecydowanie lipiec. Sama mieszkam na odległość z ukochanym i wiem co czujesz, ale te dwa miesiące nie zrobią dużej różnicy. Przy tym jeśli jeszcze dochodzą względy finansowe to pomyśl, że to tylko kilka tygodni. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
borusia maniak

|
Wysłany: Czw 20 Sty 2011, 22:23 Temat postu: |
|
|
Też wybrałabym lipiec głównie ze względu na pewniejszą pogodę no i ciepło w maju to nigdy nic nie wiadomo  |
|
Powrót do góry |
|
 |
anitek kandydat

|
Wysłany: Czw 20 Sty 2011, 22:36 Temat postu: |
|
|
z ta pogoda to bzdura, w maju moze byc goraco a w lipcu moga byc ulewy.
wiec zadna data nie jest pewna z pogoda.
poza tym goscie u mojej kumpeli non stop wychodzili na zewnatrz mimo klimy bo za cieplo i po drugie dlugo bylo jasno i tez wielu gosciom przeszkadzalo.
ja mam sierpien ale zdecydowanie wolalabym cos na przelomie kwietnia i maja.
o pogodzie nie mysle bo moze byc roznie, raczej inne wzgledy o tym zadecydowaly.
no ale wybor nalezy do was:) _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
atina guru

|
Wysłany: Czw 20 Sty 2011, 22:41 Temat postu: |
|
|
No gorąc może być uciążliwy... fakt jak macie w lokalu dobra klimę to bym brała lipiec... Oczywiście może wtedy lać, reguły nie ma, ale większe jest prawdopodobieństwo że te ulewy wystąpią w maju... Zauważyłam nawet, że dawniej w pierwsze dni maja, opalałam sie na słoneczku... a od jakiegoś czasu jest zimno... _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sandra88 guru

|
Wysłany: Pią 21 Sty 2011, 0:08 Temat postu: |
|
|
wecie musicie wybrać sami ja sama biorę ślub w lipcu ale na początku chcieliśmy w maju z tego względu ze wtedy wszystko kwitnie i tak ładnie pachnie i wydaje mi sie ze w maju można zrobić bardo ładne zdjęcia
więc sesje byście mieli super a znów w lipcu więcej gości weselnych ma wolne ( mówię tu o części uczącej się ) |
|
Powrót do góry |
|
 |
kiniac gaduła

|
Wysłany: Pią 21 Sty 2011, 13:17 Temat postu: |
|
|
Wiecie pogoda mi nie robi zbytnio różnicy, tym bardziej, że nie robimy wesela. Ja nawet bym poczekała do tego lipca, ale widzę, że mój narzeczony nie jest z tego zadowolony. On chciałby jak najszybciej, a mojej mamy i tak nie zadowoli, bo ona już tak ma, że im bardziej jej ustępujemy, tym więcej próbuje wymusić.
Do przyszłej środy dajemy sobie czas na ustalenie konkretnej decyzji. _________________ "Niech ludzie nie znający miłości szczęśliwej twierdzą, że nigdzie nie ma miłości szczęśliwej. Z tą wiarą lżej im, będzie żyć i umierać".
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|