Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Która data lepsza?
Goto page 1, 2, 3, 4, 5  Next

Post new topic   Reply to topic    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
View previous topic :: View next topic  
Author Message
kiniac
gaduła
gaduła

PostPosted: Thu 20 Jan 2011, 19:07    Post subject: Która data lepsza? Reply with quote

Chcemy z narzeczonym pobrać się jak najszybciej. Urządzamy skromną uroczystość, dlatego nie poświęcamy wiele czasu na przygotowania. Wybraliśmy sobie dwie daty: 14maj lub 8lipiec. My sami wolelibyśmy tę pierwszą datę, ale moi rodzice nie za bardzo byliby z tego zadowoleni (inne plany gości, względy finansowe), dlatego pojawiła się ta druga opcja. I teraz nie wiemy, którą datę wybrać. Może wy mogłybyście troszkę mi doradzić?
Back to top
View user's profile Send private message
sylwia_puchatek
bywalec
bywalec

PostPosted: Thu 20 Jan 2011, 19:22    Post subject: Reply with quote

Ja bym wybrała lipiec, bedzie cieplej, dzień dłuższy uśmiech

Back to top
kiniac
gaduła
gaduła

PostPosted: Thu 20 Jan 2011, 19:30    Post subject: Reply with quote

Tak, wiem. Też o tym myślałam. Tylko to 2 miesiące później...Może moja niecierpliwość wydaje się śmieszna, ale mieszkamy daleko od siebie i już raz ze względu na moją mamę ( jej widzimisię) przekładaliśmy ślub o rok i ten rok był dla nas prawdziwym koszmarem...
atina
guru
guru

PostPosted: Thu 20 Jan 2011, 20:19    Post subject: Reply with quote

Zróbcie jak Wy chcecie... ale fakt faktem pogoda pewniejsza jest w lipcu uśmiech a co do Twojej cierpliwości :p to uwierz mi ze dwa miesiące zlecą Ci nawet nie bedziesz wiedziała kiedy... uśmiech Jezeli nie narusza ta druga data niczego prócz Twojej cierpliwości heh, uważam ze mogłabyś zmienic date uśmiech

Back to top
straszna_dama
guru
guru

PostPosted: Thu 20 Jan 2011, 21:58    Post subject: Reply with quote

Zdecydowanie lipiec. Sama mieszkam na odległość z ukochanym i wiem co czujesz, ale te dwa miesiące nie zrobią dużej różnicy. Przy tym jeśli jeszcze dochodzą względy finansowe to pomyśl, że to tylko kilka tygodni.
maniak
maniak

PostPosted: Thu 20 Jan 2011, 22:23    Post subject: Reply with quote

Też wybrałabym lipiec głównie ze względu na pewniejszą pogodę no i ciepło oczko w maju to nigdy nic nie wiadomo oczko
Back to top
anitek
kandydat
kandydat

PostPosted: Thu 20 Jan 2011, 22:36    Post subject: Reply with quote

z ta pogoda to bzdura, w maju moze byc goraco a w lipcu moga byc ulewy.
wiec zadna data nie jest pewna z pogoda.
poza tym goscie u mojej kumpeli non stop wychodzili na zewnatrz mimo klimy bo za cieplo i po drugie dlugo bylo jasno i tez wielu gosciom przeszkadzalo.
ja mam sierpien ale zdecydowanie wolalabym cos na przelomie kwietnia i maja.
o pogodzie nie mysle bo moze byc roznie, raczej inne wzgledy o tym zadecydowaly.
no ale wybor nalezy do was:)

Back to top
atina
guru
guru

PostPosted: Thu 20 Jan 2011, 22:41    Post subject: Reply with quote

No gorąc może być uciążliwy... fakt uśmiech jak macie w lokalu dobra klimę to bym brała lipiec... Oczywiście może wtedy lać, reguły nie ma, ale większe jest prawdopodobieństwo że te ulewy wystąpią w maju... Zauważyłam nawet, że dawniej w pierwsze dni maja, opalałam sie na słoneczku... a od jakiegoś czasu jest zimno...

Back to top
Sandra88
guru
guru

PostPosted: Fri 21 Jan 2011, 0:08    Post subject: Reply with quote

wecie musicie wybrać sami ja sama biorę ślub w lipcu ale na początku chcieliśmy w maju z tego względu ze wtedy wszystko kwitnie i tak ładnie pachnie i wydaje mi sie ze w maju można zrobić bardo ładne zdjęcia
więc sesje byście mieli super a znów w lipcu więcej gości weselnych ma wolne ( mówię tu o części uczącej się )
Back to top
kiniac
gaduła
gaduła

PostPosted: Fri 21 Jan 2011, 13:17    Post subject: Reply with quote

Wiecie pogoda mi nie robi zbytnio różnicy, tym bardziej, że nie robimy wesela. Ja nawet bym poczekała do tego lipca, ale widzę, że mój narzeczony nie jest z tego zadowolony. On chciałby jak najszybciej, a mojej mamy i tak nie zadowoli, bo ona już tak ma, że im bardziej jej ustępujemy, tym więcej próbuje wymusić.
Do przyszłej środy dajemy sobie czas na ustalenie konkretnej decyzji.
Post new topic   Reply to topic    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2, 3, 4, 5  Next
Page 1 of 5

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.

Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce