|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
AeramarKO kandydat

|
Wysłany: Wto 25 Sie 2026, 21:40 Temat postu: Egzamin czy projekt- co jest ważniejsze? |
|
|
| Zastanawiam się, jak oceniać oferty certyfikacji Six Sigma, ponieważ spotykam programy, które mocno koncentrują się na egzaminie, oraz takie, w których ważną rolę odgrywa również projekt praktyczny. Dla mnie nie jest jasne, która forma lepiej potwierdza faktyczne umiejętności osoby zajmującej się doskonaleniem procesów. W trakcie porównywania informacji znalazłem opis procesu certyfikacji na stronie https://e-opex.pl/faq/jak-uzyskac-certyfikacje-six-sgma/ i zwróciłem uwagę na to, że przed wyborem ścieżki warto dokładnie sprawdzić wymagania danego programu. Sam pracuję przy procesach, w których mamy sporo danych, więc możliwość pokazania efektów rzeczywistego projektu byłaby dla mnie bardzo wartościowa. Jednocześnie nie wiem, czy certyfikat bez obowiązkowego projektu może być później traktowany przez pracodawców na równi z certyfikacją opartą na praktycznym zastosowaniu metod. Jakie elementy programu uznalibyście za najważniejsze, gdybyście mieli dzisiaj wybrać certyfikację przede wszystkim pod kątem praktycznych kompetencji? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|