|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
morwinka gaduła

|
Wysłany: Pią 6 Mar 2026, 9:59 Temat postu: Wesele organizacja |
|
|
Robię sobie wstępny kosztorys wesela i próbuję porównać różne opcje. Jedne sale oferują pakiety, w których jest już alkohol, tort i różne dodatki, a w innych trzeba wszystko załatwiać osobno. Jak z Waszego doświadczenia – która opcja wychodzi lepiej finansowo i organizacyjnie?
Przy okazji chętnie dowiem się, jakie były u Was orientacyjne koszty tortu, barmana, słodkiego stołu, wiejskiego stołu i dekoracji. Interesuje mnie też, ile alkoholu kupowaliście na osobę. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Papryczkaa gaduła

|
Wysłany: Pią 6 Mar 2026, 10:18 Temat postu: |
|
|
Ślub mamy w 2027 roku. Umowę z barmanem podpisywaliśmy pod koniec 2025 i mamy zagwarantowane ceny z tamtego roku. Tort zaczęłam załatwiać dopiero teraz – jedna cukiernia powiedziała, że jeśli podpiszemy umowę już teraz, będą obowiązywać tegoroczne ceny, a druga zastrzega w ofercie możliwość podwyżki nawet do 20%.
Alkohol (wódkę) kupiliśmy od razu po rezerwacji sali, w hurtowni. Ciasta mamy wliczone w cenę talerzyka, więc tutaj niestety nie pomogę.
Wydaje mi się, że najlepiej po prostu pisać do usługodawców, czy mają już otwarte zapisy na 2028 rok, i od razu ustalać kwestie cenowe.
Warto zerknąć na stronę: https://srodmiescie24.waw.pl/alkohol-na-wesele-i-impreze-jak-zaplanowac-ilosci-bez-przeplacania/ Poczytaj jak wybrać alkohole. _________________ Przyszła panna młoda  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|