|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Tęcza kandydat

|
Wysłany: Sob 20 Gru 2025, 13:35 Temat postu: Czy warto kupować kawior przez internet |
|
|
| Zastanawiam się nad zakupem kawioru, ale nigdy nie robiłem tego online i mam pewne wątpliwości. Czy to bezpieczne, żeby zamawiać jedzenie, które wymaga lodówki, przez kuriera? Boję się, że paczka utknie gdzieś w sortowni i wszystko się zepsuje, a kawior tani nie jest. Znacie jakiś sklep, który daje gwarancję na dostawę? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
DiamentowaToJA kandydat

|
Wysłany: Sob 20 Gru 2025, 13:45 Temat postu: |
|
|
| Nie ma się co bać, jeśli wybierasz profesjonalny sklep, a nie jakiegoś losowego sprzedawcę na aukcji. Porządny Sklep z kawiorem, taki jak ten, o którym tu mowa, stosuje specjalne procedury. Oni nie wysyłają paczek w piątki, żeby nie leżały przez weekend, a opakowania termiczne utrzymują temperaturę nawet do 48 godzin. Ja zamawiałem u nich w środku lata, jak były upały, i w środku paczki nadal był lód. To jest ich odpowiedzialność, żeby towar dotarł świeży, więc bardzo się do tego przykładają. Poza tym, w sieci często masz lepszy przemiał towaru, więc dostajesz świeższą partię niż słoik, który stoi pół roku na półce w delikatesach stacjonarnych. Spróbuj raz zamówić mniejszą ilość, zobaczysz jak profesjonalnie to jest zapakowane. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tęcza kandydat

|
Wysłany: Sob 20 Gru 2025, 13:54 Temat postu: |
|
|
| DiamentowaToJA napisał: | | Nie ma się co bać, jeśli wybierasz profesjonalny sklep, a nie jakiegoś losowego sprzedawcę na aukcji. Porządny Sklep z kawiorem, taki jak ten, o którym tu mowa, stosuje specjalne procedury. Oni nie wysyłają paczek w piątki, żeby nie leżały przez weekend, a opakowania termiczne utrzymują temperaturę nawet do 48 godzin. Ja zamawiałem u nich w środku lata, jak były upały, i w środku paczki nadal był lód. To jest ich odpowiedzialność, żeby towar dotarł świeży, więc bardzo się do tego przykładają. Poza tym, w sieci często masz lepszy przemiał towaru, więc dostajesz świeższą partię niż słoik, który stoi pół roku na półce w delikatesach stacjonarnych. Spróbuj raz zamówić mniejszą ilość, zobaczysz jak profesjonalnie to jest zapakowane. |
Przekonałeś mnie tym argumentem o wysyłkach w upały. Skoro dają radę latem, to teraz tym bardziej nie powinno być problemu. Zaryzykuję i zamówię na próbę. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|