Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Kosmetyki skuteczne w leczeniu łuszczycy skóry głowy

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Nasze dzieciaczki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Papryczkaa
bywalec
bywalec

PostWysłany: Czw 4 Wrz 2025, 13:59    Temat postu: Kosmetyki skuteczne w leczeniu łuszczycy skóry głowy Odpowiedz z cytatem

Cześć! Szukam skutecznych kosmetyków na łuszczycę skóry głowy. Co Wam naprawdę pomogło? Mam sporo łuski i swędzenie, zależy mi na czymś złuszczającym, ale też łagodnym. Co polecacie z własnego doświadczenia?
morwinka
bywalec
bywalec

PostWysłany: Pią 5 Wrz 2025, 10:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Od lat się zmagałam, przerobiłam wielu dermatologów i dopiero rok temu trafiłam na kogoś, kto w prosty sposób mi pomógł. Stosowałam taki zestaw:

SQUAMAX emulsja złuszczająco-nawilżająca

Belosalic – płyn na receptę

Vichy Dercos PSOlution – keratolityczny szampon
W końcu poczułam ulgę. Teraz stosuję głównie szampon i jak coś się pojawia, to wracam do emulsji. Ostatnio testuję też emulsję Psorisel na noc i zapowiada się bardzo dobrze – nie podrażnia i skóra mniej się łuszczy.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
rozza
gaduła
gaduła

PostWysłany: Pią 5 Wrz 2025, 10:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja używam szamponu z dziegciem brzozowym Paraderm – super się sprawdza na co dzień, zwłaszcza jak są początki zmian. A jak się bardziej nasila, to stosuję szampon Psorisel, który dobrze łagodzi swędzenie i nie przetłuszcza mi włosów. Kupuję go tutaj:
https://www.drogeriaolmed.pl/produkt/psorisel-szampon-do-pielegnacji-skory-glowy-u-osob-z-objawami-luszczycy-200ml,132588.html
Powrót do góry
Junsa
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Pon 15 Wrz 2025, 21:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A wiecie co ja myślę? Że świetnie sprawdzają się w takiej sytuacji leki wykonywane przez farmaceutkę - z przepisu lekarza. Ja realizuję takie recepty w dozie.
Powrót do góry
Molly333
bywalec
bywalec

PostWysłany: Czw 18 Wrz 2025, 7:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na mnie też bardzo dobrze działają leki recepturowe, mają proste składy i na świeżo są przygotowane w aptece. W DOZ bardzo sprawnie wykonują takie leki, zwykle następnego dnia jest wszystko do odbioru.
Powrót do góry
wang
maniak
maniak

PostWysłany: Wto 23 Wrz 2025, 16:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A czy wiecie, że w aptekach sieci DOZ można realizować recepty na leki i kosmetyki recepturowe? Taką receptę może wypisać Wam dermatolog. To świetne rozwiązanie przy problemach skórnych takich jak na przykład trądzik.
Powrót do góry
Junsa
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Nie 5 Paź 2025, 23:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No właśnie o tym pisaliśmy wyżej, korzystamy i bardzo sobie chwalimy możliwość realizacji recept na leki recepturowe w dozie.
Powrót do góry
Michalina89
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Wto 7 Paź 2025, 14:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeżeli zależy Wam na szybkim logowaniu do konta, sprawdźcie klub avon zaloguj, które umożliwia natychmiastowy dostęp do katalogów, zamówień i bonusów. Panel jest prosty w obsłudze, a wszystkie funkcje potrzebne do prowadzenia sprzedaży macie w jednym miejscu. Dzięki temu praca jest wygodna i szybka, a kontrola nad biznesem pełna.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Adres AIM
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Nasze dzieciaczki Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: