|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Jazlynn początkujący

|
Wysłany: Czw 5 Maj 2022, 7:43 Temat postu: Testamenty |
|
|
Jeden chcę napisać - bo nigdy nie wiadomo co się może zdarzyć - a drugi podważyć. Powiedzmy, że czuję się mocno skrzywdzona i mam podejrzenia (uzasadnione przez zapisy pewnych rozmów, które wpadły mi w ręce), że niektóre zapisy powstały nie z własnej woli ś.p. babuni, tylko pod mocnym naciskiem wielce nieszanownego kuzynostwa.
Kto mógłby mi pomóc w takiej niezręcznej sytuacji?
Czy najlepsze wyjście do notariusz np. http://www.kancelarianotarialna.gdynia.pl/ czy jakiś adwokat? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Muminka uzależniony

|
Wysłany: Pią 6 Maj 2022, 12:35 Temat postu: |
|
|
Cóż, trzeba iść do adwokata lub radcy prawnego. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasix86 uzależniony

|
Wysłany: Czw 7 Lip 2022, 18:27 Temat postu: |
|
|
Testament to bez problemu ogarnie notariusz, mojemu tacie w przygotowaniu dokumentow pomagaly kancelarie notarialne w łodzi i wszystko przebieglo bez zarzutow |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sania uzależniony

|
Wysłany: Wto 15 Kwi 2025, 10:28 Temat postu: |
|
|
Nie każdy wie, co robić po otrzymaniu testamentu notarialnego a to przecież dopiero początek całej procedury. Wpadł mi w oko artykuł, który wszystko dobrze rozkłada na czynniki pierwsze: https://adwokat-podlesnyglyk.pl/mam-testament-notarialny-co-dalej/ Warto zajrzeć, jeśli ktoś musi się zmierzyć z tym tematem szczególnie w rodzinnych sprawach, a nie wie kompletnie jak do tego podejść. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|