Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Asiaaa321 kandydat

|
Wysłany: Czw 31 Mar 2022, 13:50 Temat postu: Sposoby na trądzik |
|
|
Hej, już długo zmagam sie z trądzikiem, jestem pod opieką dermatologa, ale naczytałam się na różnych forach, że ważne jest też odpowiednie oczyszczanie skóry i dbanie o higienę w łóżku, tj. częsta zmiana pościeli, szczególnie poszewek na poduszki. I powiem wam że u mnie to super pomogło. Koleżanka poleciła mi tez zakup takiego ochraniacza antyalergicznego https://posciel.pro/ochraniacze-podklady-na-materac/665-ochraniacz-podklad-na-materac-80x180.html ona używa go przy alergii u dzieci i u mnie też się super sprawdza |
|
Powrót do góry |
|
 |
Muminka uzależniony

|
Wysłany: Nie 3 Kwi 2022, 20:50 Temat postu: |
|
|
Pościel z jedwabiu powinna zdać egzamin:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
malinka11 gaduła

|
Wysłany: Wto 5 Kwi 2022, 12:18 Temat postu: |
|
|
moim zdaniem przy trądziku najważniejsze jest dobre oczyszczanie twarzy. dwa razy dziennie trzeba dokładnie myć twarz dobrym preparatem, a także co jakiś czas chodzić do kosmetyczki na np. oczyszczanie kwasowe |
|
Powrót do góry |
|
 |
Zengila12 maniak

|
Wysłany: Pon 18 Kwi 2022, 19:39 Temat postu: |
|
|
Trądzik to zmora każdej dziewczyny i kobiety bo dla nas najmniejsze wypryski na twarzy są czymś strasznym. I chyba nie ma dziewczyn, który jest wszystko jedno i nie zwracają na to uwagi. Najgorzej jak po okresie dojrzewania, kiedy trądzik zazwyczaj się pojawia, zostaje z nami na dłużej albo i na zawsze. Tak niestety było w moim przypadku, mam brzydką skórę, trądzikową, comiesięczne zmiany hormonalne powodują wyrzut brzydkich zmian na mojej twarzy a nawet na szyi i dekolcie. Uporałam się z tym dopiero po zapoznaniu się z tym blogiem https://www.phlov.com/blog/skora-tradzikowa-n12
bo porady stąd zaczerpnięte bardzo mi pomogły |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gabryskka gaduła

|
|
Powrót do góry |
|
 |
prosta bywalec

|
Wysłany: Wto 26 Kwi 2022, 12:18 Temat postu: |
|
|
Najbardziej skutecznymi kosmetykami w walce z trądzikiem u córki okazały się kosmetyki firmy Nanili, która z powodzeniem tworzy cenione przez profesjonalistów preparaty do cer problematycznych. Jeśli więc macie problemy z trądzikiem młodzieńczym czy różowatym, cerą naczynkową, przesuszaniem czy nadwrażliwością to szczerze polecam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
klarka12 maniak

|
Wysłany: Pią 29 Kwi 2022, 15:41 Temat postu: |
|
|
Grunt to odpowiednio dobrana pielęgnacja do potrzeb naszej cery. Nie wiem czy sprawdzałyście już kosmetyki z https://mincerpharma.pl/ ? Moim zdaniem, jedna z lepszych dostępne na polskim rynku. |
|
Powrót do góry |
|
 |
malinka11 gaduła

|
Wysłany: Pią 23 Cze 2023, 7:54 Temat postu: |
|
|
wiem że koleżance bardzo pomógl tonik do twarzy problematycznej z kurkuminą. ma ona działanie przeciwzapalne i rozjaśniające, więc zmiany są mniej widoczne, szybciej się goją, z czasem pojawia się ich coraz mniej. warto też sięgać po kosmetyki z kwasami czy niacynamidem  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewoka kandydat

|
Wysłany: Nie 2 Lip 2023, 20:35 Temat postu: |
|
|
A widziałaś kosmetyki Perfect Skin Acne z Eveline? Tam jest 2-etapowa kuracja na noc na trądzik. A do tego jeszcze wypuścili nowa piankę do mycia twarzy z szczoteczką - też warto się w nią zaopatrzyć  |
|
Powrót do góry |
|
 |
bella3 bywalec

|
Wysłany: Sob 11 Sty 2025, 0:10 Temat postu: |
|
|
O skórę jak najbardziej trzeba dbać od zewnątrz, pielęgnować aby ograniczać pojawianie się zmian trądzikowych. Często jednak winne są problemy hormonalne, co wtedy? Dobrze sięgać po suplementy które mogą być pomocne. Z https://gloowi.pl/ szczególnie godny uwagi jest For Womens Health i Be Beauty. Można je stosować razem, wszystkie szczegóły na temat ich składu i działania znajdziecie na stronie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|