|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mczay maniak

|
Wysłany: Sob 25 Gru 2021, 12:44 Temat postu: |
|
|
Okiełznanie włosów przetłuszczających się w cale nie jest takie łatwe. Ja długo nie mogłam znaleźć sposobu, który pomógłby mi z tym problemem. Dopiero szampon z wyciągiem z pokrzywy od marki Klorane mi pomógł. |
|
Powrót do góry |
|
 |
wiola84 uzależniony

|
|
Powrót do góry |
|
 |
morwinka bywalec

|
Wysłany: Czw 17 Paź 2024, 13:33 Temat postu: |
|
|
Przede wszystkim nie ładować na skórę i włosy wszelkich nawilżaczy, gęstych odżywek itd. Skóra głowy musi odsapnac i przestać się bronić wydzielając to co je nam natłuszcza. Polecam przestawić się na lekkie szampony roślinne o jak najprostszym składzie, typu skrzyp itp.
Wyjątkiem tutaj możę być problem z łojotokowym zapaleniem skóry głowy - wiele osób myli je z przetłuszczaxniem się włosów. I w tym przypadku pomoże jedynie specjalistyczna pielęnacja:
https://www.drogeriaolmed.pl/blog/artykul/lojotokowe-zapalenie-skory-jak-sobie-z-nim-radzic,1605006757.html
Którą macie opisaną na tej stronie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Allika kandydat

|
Wysłany: Pią 29 Lis 2024, 22:03 Temat postu: |
|
|
Jak szukacie dobrych szamponów polecam świetny sklep z naturalnymi produktami Pachnaca Kraina. Od jakiegoś już czasu sporo tam zamawiam i dla siebie i na prezenty bo mają duży wybór takich orientalnych produktów. Miedzy innymi znakomite szampony naturalne, nawet takie w kostce jak mydło |
|
Powrót do góry |
|
 |
berka uzależniony

|
Wysłany: Czw 19 Gru 2024, 14:15 Temat postu: |
|
|
Wciąż nie mogę dobrać sobie odpowiedniego szamponu. W składzie nie może być Cocamidopropyl Betaine i Aloesu.
Włosy muszę myś codziennie rano z powodu przetłuszczania.
Do tej pory wypróbowałam:
#Organic Shop Borago & Sandal (włosy po nim ładne, skalp lekko podrażniony i pojawił się łupież)
#Mydło Cedrowe (skalp bez podrażnień, włosy tępe i matowe, na długości plączą się)
#Mydło miodowe (włosy po nim lepsze niż po cedrowym, ale wymiękłam jak w pewnym momencie mój szalik zaczął śmierdzieć moczem...)
#Hristina Geranium (włosy po nim ładne błyszczące, ale przyklap i szybsze przetłuszczanie)
#Mąka żytnia (przetłuszcz już po kilku godzinach)
Ktoś, coś? Może polecicie coś ze swojego doświadczenia?
https://rydzyna24.pl/pl/651_artykuly-sponsorowane/101117_jak-dobrac-odpowiedni-szampon-dla-swoich-wlosow.html
Może być to szampon z grupy tych droższych, profesjonalnych. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kajoszka początkujący

|
Wysłany: Nie 2 Lut 2025, 20:05 Temat postu: |
|
|
Duży wybór szamponów i to z naturalnym składem, nawet w kostce jak mydło mają w e-sklepie Pachnaca Kraina , mega sklep |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|