|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
florzak guru

|
Wysłany: Pią 8 Sty 2010, 0:56 Temat postu: |
|
|
Ja też uważam, że to czy się mieszka razem przed ślubem czy nie absolutnie nie ma wpływu na trwałość czy jakość małżeństwa. My mieszkamy osobno i tak pozostanie do ślubu. Właściwie nie jest źle z rodzicami i te ostatnie miesiące skorzystamy z "wygody". _________________
   |
|
| Powrót do góry |
|
 |
rybazmarsa88 kandydat

|
Wysłany: Pią 8 Sty 2010, 13:06 Temat postu: |
|
|
no tak, ale czasami cała sytuacja zmusza do tego, żeby być razem.. może nie tyle co zmusza ale daje taką mozliwość.. ja mieszkam z narzeczoną, bo ona studiuje w innym mieście niż mieszkamy.. więc po co ma wynajmowac kawalerke z obcymi ludźmi skoro możemy razem zamieszkać.. i może rzeczywiście nie jasno się wyraziłem bo każdy ma inne zdanie i nalezy je szanować, ale niektórzy ludzie nawet z takiej opcji nie korzystają bo mają tradycje, albo im rodzice nie pozwalają.. ja się cieszę że mam teściów i rodziców takich jakich mam.. i wcale nie uważam, że mieszkanie razem przed ślubem sprawia, że po slubie się ludzie rozchodzą.. owszem.. jeżeli sie ktos nie dogaduje to nie wazne czy mieszka z druga osobą rok czy tydzien i tak sie oni rozejdą.. a to , że gdzies tam zrobili badania nie oznacza , że tak jest.. mogli trafic na 1000 brytyjczyków którzy sa nieszczesliwi, i na 200, którzy szczęsliwi i dlatego im tak wyszło.. nie warto opierać swojej opinii na takich badaniach.. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sadie guru

|
Wysłany: Pią 8 Sty 2010, 13:14 Temat postu: |
|
|
na jakiej populacji byly robione te badania? Bo jesli na amerykanskiej to tam wszystko mozliwe  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
MissIndependent moderator

|
Wysłany: Sob 9 Sty 2010, 13:50 Temat postu: |
|
|
| ruda87 napisał: | rodzice nie powinni, ale często wprowadzają taki terror, że człowiek musi ulec tak czy inaczej. I pewnie można by postawić na swoim, pokazać że jest się dorosłym i decydować o swoim miejscu zamieszkania, ale jakim kosztem Chyba wolę nie znienawidzić rodziców za wszystkie gorzkie słowa i poczekać, niż poczuć, że wygrałam a w zamian mieć depresję i wyrzuty sumienia |
nie sądze, by chodziło o to kto wygra, a kto przegra. to nie bitwa. to życie. Twoje, moje, każdej z nas. i naszych narzeczonych. w końcu przychodzi czas, by żyć własnym życiem i nie czuć się winnym z tego powodu. rodzice jeszcze kilka dobrych lat po osiągnieciu przez nas pełnoletności mają nam dziećmi władzę i często skrupulatnie to wykorzystują. a przecież podobno chodzi o nasze szczęście, a nie rodziców.
swoich teściów nie rozumiem. jacyś dziwni ludzie. tutaj się pytają kiedy mieszkanie będzie gotowe, potem zaczynają się wycieczki w kierunku moralizowania, jak to nie powinno sie sypiać razem przed ślubem.... teściowa to nie wiem czy udaje, że wierzy, że "nic nie robimy", czy naprawdę jest tak naiwna...i co jakiś czas słyszymy dziwne komentarze.... czasami nie wiem o co im chodzi. nie lubię jak mi ktoś z butami do łóżka wchodzi i instruuje mnie o seksie, marchewkach, spowiedzi, kalendarzyku, dzieciach, "pokrywaniu" i w ogóle
| Cytat: | | i wcale nie uważam, że mieszkanie razem przed ślubem sprawia, że po slubie się ludzie rozchodzą.. |
ja też tak nie uważam. i 99% aktywnych użytkowniczek tego forum pewnie też tak nie uważa. ale też nie uważam, by nie mieszkanie przed ślubem miało oznaczać, że ludzie sie nie poznali i że ostatecznie się rozstaną. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
*Chocolate* kandydat

|
Wysłany: Pon 25 Sty 2010, 23:03 Temat postu: |
|
|
My zamieszkaliśmy razem w lipcu 2009, cywilny był dopiero 2 grudniu 2009, a kościelny przed Nami. Wcześniej było jakieś wspólne spanie, np przed wyjazdem nad ranem, czy po jakiejś imprezce. Seks przed ślubem też był.
Nie uważam, żeby to miało niekorzystny wpływ na Nasze małżeństwo, przynajmniej tego nieodczuwamy.  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
penelope uzależniony

|
Wysłany: Pon 25 Sty 2010, 23:25 Temat postu: |
|
|
My poznaliśmy się w lutym, mieszkamy razem od września, zaręczyliśmy się w październiku. Na szczęście ani jedni, ani drudzy rodzice nigdy nam do łóżka nie zaglądali i nie robili problemów ani z tego, że razem mieszkamy, ani wcześniej - że M. u mnie nocuje. Ja mieszkałam sama (tzn ze współlokatorką), M. z rodzicami, więc siłą rzeczy to on spędzał u mnie mniej więcej co drugą noc jeszcze zanim się do mnie przeprowadził. A dodam, że szybko u nas wszystko poszło
Niczego nie żałowałam ani przez chwilę  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Lusilla moderator

|
Wysłany: Wto 2 Lut 2010, 19:47 Temat postu: |
|
|
To faktycznie wszystko szybko się działo  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
penelope uzależniony

|
Wysłany: Wto 2 Lut 2010, 20:40 Temat postu: |
|
|
Eee tam szybko Jutro mamy rocznicę
Moi rodzice po takim czasie byli już po ślubie i w ciąży (najpierw po ślubie, potem w ciąży, żeby nie było wątpliwości. I nadal są razem).
Więc tradycje mamy dobre  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
justwhisper kandydat

|
Wysłany: Czw 18 Lut 2010, 14:26 Temat postu: temat tabu? |
|
|
Oczywiście to indywidualna decyzja każdego człowieka:) Ja akurat uważam, życie seksualne za nierozłączną cześć miłości, bo to właśnie od pożądania, bierze się pierwsze zauroczenie u mężczyzny:) Idąc dalej, nie wyobrażam sobie poślubić kobiety, która później nie będzie mnie satysfakcjonować w sprawach łóżkowych  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sadie guru

|
Wysłany: Czw 18 Lut 2010, 20:27 Temat postu: |
|
|
ja podobnie. Oczywiscie w druga strone  _________________
 |
|