|
| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
berka uzależniony

|
Posted: Sun 19 Mar 2017, 10:49 Post subject: Menu na Wielkanoc |
|
|
Wielkanoc tuz, tuz to raz. Co podac na Wigilie i Boze Narodzenie, to kazdy mniej wiecej wie, to dwa. Ale oprocz swieconki na swiateczne sniadanie, co podac dalej?
Co podajecie na sniadanie wielkanocne i dwa swiateczne obiady? Jakie ciasta pieczecie - baby, mazurki? Czekam na inspiracje i przepisy  |
|
| Back to top |
|
 |
rozza gaduła

|
Posted: Wed 22 Mar 2017, 7:41 Post subject: |
|
|
Oj powiem Ci,że w tym roku sama mam nie lada problem bo zupełnie nie mam pomysłu na to co przygotować na Wielkanoc. Szczegolnie,ze wielkanoc w tym roku jest u mnie w domu i chciałabym w jakiś sposób zaskoczyć gości.
Jak na razie znalazłam przepis na przystawkę.Zamierzam upiec tradycyjny domowy pasztet
https://www.przepisy.pl/przepis/pasztet-domowy-z-lesnymi-grzybami
Z dodatkiem leśnych grzybów.Chętnie jednak poczytam inne przepisy i propozycje
 |
|
| Back to top |
|
 |
lesmarionet kandydat

|
Posted: Tue 4 Apr 2017, 10:33 Post subject: |
|
|
| No bez żurku to nie wielkanoc, więc obowiązkowo, faszerowane jajka na sałatce, szynka domowej roboty, biała kiełbasa, filet z kurczaka w galarecie, babka, mazurek no i sernik. |
|
| Back to top |
|
 |
Janka09 kandydat

|
|
| Back to top |
|
 |
klaranowak kandydat

|
Posted: Thu 25 Mar 2021, 13:58 Post subject: |
|
|
Ja w tym roku chciałabym trochę eksperymentować z daniami, głównie z ciastami. Planuję zaskoczyć rodzinę i zrobić dla nich ulubione ciasto większości, czyli napoleonki. Wiem, że to nie jest łatwe zadanie i mogę je kupić, ale takie zrobione samodzielnie będą lepszym pomysłem. Już nawet mam przygotowany przepis, jaki będę testować - https://www.kaufland.pl/przepisy/wyszukiwarka-przepisow/przepis.napoleonki.r_id=PL_328.html - nie wydaje się on bardzo skomplikowany, ale trochę czasochłonny. Mimo to jestem bardzo ciekawa co z tego wyjdzie i jaki będzie ostateczny efekt! Trzymajcie kciuki  |
|
| Back to top |
|
 |
earlene07 początkujący

|
Posted: Fri 4 Jun 2021, 10:20 Post subject: |
|
|
| U nas nie może zabraknąć jajek faszerowanych. |
|
| Back to top |
|
 |
wodna12 kandydat

|
Posted: Fri 27 Aug 2021, 15:28 Post subject: |
|
|
U mnie na Wielkanoc to obowiązkowo żurek a na święta pierogi, alee.... z fetą i suszonymi pomidorami
Poza tym, na święta zamawiam zawsze zdrowe słodycze na prezenty dla dzieciaków. Jak ktoś szuka, to polecam zamawiać z tej firmy: https://b2b.stewiarnia.pl/pl
Szczególnie, że ostatnio coraz więcej rodziców zwraca uwagę na to, jakie smakołyki dostają ich dzieci i w sumie rozplanowanie tego jest prawie jak opracowanie menu na Wielkanoc czy wigilię  _________________ Boho rządzi! |
|
| Back to top |
|
 |
aania992 uzależniony

|
|
| Back to top |
|
 |
madaline.feil początkujący

|
Posted: Mon 14 Aug 2023, 10:30 Post subject: |
|
|
| W kolejne święta chciałabym pomyśleć o zupełnie innych potrawach - bardziej nowoczesnych. |
|
| Back to top |
|
 |
HaniaMM uzależniony

|
Posted: Wed 26 Mar 2025, 12:31 Post subject: |
|
|
| Święta Wielkanocne to czas, kiedy chcemy cieszyć się smacznymi potrawami, ale nie zawsze mamy czas na zakupy. Na szczęście E-Spar https://e-spar.com.pl/kategoria/wielkanoc/780 oferuje szeroki wybór produktów wielkanocnych z dostawą do domu! Wygodne zakupy online pozwalają oszczędzić czas i uniknąć kolejek. Tym bardziej, jeśli mieszkacie w ścisłym centrum gdzie ludzi przed świętami jest mnóstwo. |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce