Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Menu na Wielkanoc
Goto page 1, 2  Next

Post new topic   Reply to topic    Forum ślubne :: strona główna -> Forumki w kuchni
View previous topic :: View next topic  
Author Message
berka
uzależniony
uzależniony

PostPosted: Sun 19 Mar 2017, 10:49    Post subject: Menu na Wielkanoc Reply with quote

Wielkanoc tuz, tuz to raz. Co podac na Wigilie i Boze Narodzenie, to kazdy mniej wiecej wie, to dwa. Ale oprocz swieconki na swiateczne sniadanie, co podac dalej?pytajnik
Co podajecie na sniadanie wielkanocne i dwa swiateczne obiady? Jakie ciasta pieczecie - baby, mazurki? Czekam na inspiracje i przepisy Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message
rozza
gaduła
gaduła

PostPosted: Wed 22 Mar 2017, 7:41    Post subject: Reply with quote

Oj powiem Ci,że w tym roku sama mam nie lada problem bo zupełnie nie mam pomysłu na to co przygotować na Wielkanoc. Szczegolnie,ze wielkanoc w tym roku jest u mnie w domu i chciałabym w jakiś sposób zaskoczyć gości.

Jak na razie znalazłam przepis na przystawkę.Zamierzam upiec tradycyjny domowy pasztet
https://www.przepisy.pl/przepis/pasztet-domowy-z-lesnymi-grzybami

Z dodatkiem leśnych grzybów.Chętnie jednak poczytam inne przepisy i propozycje uśmiech
Back to top
lesmarionet
kandydat
kandydat

PostPosted: Tue 4 Apr 2017, 10:33    Post subject: Reply with quote

No bez żurku to nie wielkanoc, więc obowiązkowo, faszerowane jajka na sałatce, szynka domowej roboty, biała kiełbasa, filet z kurczaka w galarecie, babka, mazurek no i sernik.
Back to top
Janka09
kandydat
kandydat

PostPosted: Mon 11 Jan 2021, 12:28    Post subject: Reply with quote

ja zostaje w domu i już wiem dokładniej jak sobie ładnie ostroję właśnie na święta stół https://ladnydom.pl/Ogrody/56,113385,11444105,Proste_sposoby_na_wyjatkowa_oprawe_wielkanocnego_stolu_.html Chce mieć bardzo ładnie i wybitnie elegancko, wiec to będzie konkret
Back to top
klaranowak
kandydat
kandydat

PostPosted: Thu 25 Mar 2021, 13:58    Post subject: Reply with quote

Ja w tym roku chciałabym trochę eksperymentować z daniami, głównie z ciastami. Planuję zaskoczyć rodzinę i zrobić dla nich ulubione ciasto większości, czyli napoleonki. Wiem, że to nie jest łatwe zadanie i mogę je kupić, ale takie zrobione samodzielnie będą lepszym pomysłem. Już nawet mam przygotowany przepis, jaki będę testować - https://www.kaufland.pl/przepisy/wyszukiwarka-przepisow/przepis.napoleonki.r_id=PL_328.html - nie wydaje się on bardzo skomplikowany, ale trochę czasochłonny. Mimo to jestem bardzo ciekawa co z tego wyjdzie i jaki będzie ostateczny efekt! uśmiech Trzymajcie kciuki Very Happy
Back to top
earlene07
początkujący
początkujący

PostPosted: Fri 4 Jun 2021, 10:20    Post subject: Reply with quote

U nas nie może zabraknąć jajek faszerowanych.
Back to top
wodna12
kandydat
kandydat

PostPosted: Fri 27 Aug 2021, 15:28    Post subject: Reply with quote

U mnie na Wielkanoc to obowiązkowo żurek a na święta pierogi, alee.... z fetą i suszonymi pomidorami Very Happy
Poza tym, na święta zamawiam zawsze zdrowe słodycze na prezenty dla dzieciaków. Jak ktoś szuka, to polecam zamawiać z tej firmy: https://b2b.stewiarnia.pl/pl

Szczególnie, że ostatnio coraz więcej rodziców zwraca uwagę na to, jakie smakołyki dostają ich dzieci i w sumie rozplanowanie tego jest prawie jak opracowanie menu na Wielkanoc czy wigilię oczko
aania992
uzależniony
uzależniony

PostPosted: Fri 14 Apr 2023, 16:42    Post subject: Reply with quote

Mimo szczerych chęci, często brakuje mi pomysłu na wykonanie świątecznych potraw. Nigdy wcześniej nie szukałam na to rozwiązania, a w tym roku udało mi się znaleźć wpis: https://naskrajnej.pl/2023/02/10/wielkanocne-menu-najlepsze-propozycje-dan/ . Myślę, że taka propozycja dań Wielkanocnych nie jednego uratuje przed rutyną uśmiech
Back to top
madaline.feil
początkujący
początkujący

PostPosted: Mon 14 Aug 2023, 10:30    Post subject: Reply with quote

W kolejne święta chciałabym pomyśleć o zupełnie innych potrawach - bardziej nowoczesnych.
Back to top
HaniaMM
uzależniony
uzależniony

PostPosted: Wed 26 Mar 2025, 12:31    Post subject: Reply with quote

Święta Wielkanocne to czas, kiedy chcemy cieszyć się smacznymi potrawami, ale nie zawsze mamy czas na zakupy. Na szczęście E-Spar https://e-spar.com.pl/kategoria/wielkanoc/780 oferuje szeroki wybór produktów wielkanocnych z dostawą do domu! Wygodne zakupy online pozwalają oszczędzić czas i uniknąć kolejek. Tym bardziej, jeśli mieszkacie w ścisłym centrum gdzie ludzi przed świętami jest mnóstwo.
Back to top
Post new topic   Reply to topic    Forum ślubne :: strona główna -> Forumki w kuchni All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.

Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce