Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Karina26 uzależniony

|
Wysłany: Nie 23 Lut 2020, 12:18 Temat postu: Jak walczyć z AZS? |
|
|
Jak walczyć z atopowym zapaleniem skóry?
Czy ktoś z was miał coś więcej do czynienia z tą chorobą? |
|
Powrót do góry |
|
 |
welonowa89 uzależniony

|
|
Powrót do góry |
|
 |
mczay maniak

|
Wysłany: Czw 1 Paź 2020, 22:18 Temat postu: |
|
|
Przede wszystkim należy używać odpowiednich kosmetyków. To jest ważne. Tutaj https://novaclear.eu/produkty-atopis/ można sobie poczytać na temat różnych produktów, które przede wszystkim niwelują skutki AZS. Niestety, ale trzeba się kontrolować, aby nie pogłębiać problemu. Kosmetyki Novaclear, które w tym wypadku są skuteczne można kupić online, w sklepach stacjonarnych czy aptekach. |
|
Powrót do góry |
|
 |
agatka737399 kandydat

|
Wysłany: Czw 29 Paź 2020, 0:54 Temat postu: kosmetolog |
|
|
Warto odwiedzić dermatologa, ze swojej strony polecam specjalistów z dr Wolfinger Clinic, naprawdę wiedzą jak działać ze skórą problematyczną. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Klarysynka kandydat

|
Wysłany: Pon 20 Wrz 2021, 10:07 Temat postu: |
|
|
Wizyta u dermatologa to oczywiste. Ale póki co zacznij używać emolientów. Do mycia polecam żel 2w1 exomega control - można nim myć ciało i włosy. Jest bardzo delikatny (nawet noworodki można w nim kąpać). Jest w opakowaniach 200 ml i 500 ml. Ja kupuję w tym większym, bo wychodzi korzystniej. Bardzo dobrze łagodzi swędzenie i podrażnienia. Idealny dla skóry atopowej. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Junsa uzależniony

|
Wysłany: Pią 8 Paź 2021, 17:52 Temat postu: |
|
|
Nie wiem czy wiecie, ale w DOZie można zamówić na miejscu lek w maści/kremie, który wykona na miejscu farmaceutka - mają świetnie wyposażone zaplecze. Ja dostaję receptę od dermatologa i za kilka złotych mam świetny krem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
hubert37 uzależniony

|
|
Powrót do góry |
|
 |
sowa4 gaduła

|
Wysłany: Nie 23 Sty 2022, 17:42 Temat postu: |
|
|
Poczytacie sobie koniecznie tutaj https://febumed.pl/oferta_/319-leczenie-bezsterydowe na temat leczenia bezsterydowego. Jest tam bowiem wiele ciekawych i praktycznych informacji, które mogą się przydać. Prawda jest taka, że zawsze należy stawiać na sprawdzone rozwiązania, które okażą się naprawdę skuteczne. |
|
Powrót do góry |
|
 |
wang maniak

|
Wysłany: Wto 22 Mar 2022, 11:33 Temat postu: |
|
|
Ja szukam sprawdzonych kosmetyków do skóry z AZS. Czy możecie mi coś polecić w tym temacie? Będę wdzięczna za wszystkie wskazówki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Zengila12 maniak

|
Wysłany: Wto 29 Mar 2022, 22:51 Temat postu: |
|
|
do skóry z AZS polecam tylko i wyłącznie emolienty. Jakie są ich zalety możecie przeczytać tu https://swiatprzychodni.pl/artykuly/emolienty-czym-sa-i-jakie-sa-ich-zalety/
Moim zdaniem są najlepsze do bardzo wrażliwej skóry bo nie zawierają szkodliwych składników i są całkowicie naturalne,. Jeżeli zmagacie się z AZS to koniecznie przeczytajcie |
|
Powrót do góry |
|
 |
|