Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Odpieluchowanie dziecka
Goto page 1, 2  Next

Post new topic   Reply to topic    Forum ślubne :: strona główna -> Nasze dzieciaczki
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Arlettena
gaduła
gaduła

PostPosted: Thu 29 Jul 2021, 12:40    Post subject: Odpieluchowanie dziecka Reply with quote

Próbuje syna odpieluchowac. Chodzi w majtkach i sika do kibelka choć nie komunikuje to widzę kiedy mu się chce i wtedy z checia sika. Z dnia na dzien jest coraz lepiej. No ale... Mam "problem" z kupą! (nie robi systematycznie) Wali w majtki, a o nocniku nie chce słyszeć. Jak było u Was w takiej syt? Wszedl nocnik na kupę (czy też podkładka) czy mowiliście aby dał znać kiedy idzie kupa to założyciel pieluche? Czy może dziecior chodził w pieluchomajtkach, a sikal poza a do środka tylko kupa?
Nie chodzi mi aby go odpieluchowac teraz na kupę bo wszystko w swoim czasie ale nie wiem jak podejść do tej kupy, czy w majty, czy "wmuszac"- zachęcać do nocnika czy pampa proponować.
Co się u Was sprawdziło? Bo w takiej syt pewnie nie jedna/jeden był. Proszę o komentarze tylko osób w takiej syt i rodziców chłopców.
Back to top
View user's profile Send private message
berka
uzależniony
uzależniony

PostPosted: Thu 29 Jul 2021, 13:42    Post subject: Reply with quote

Ile dzieć ma lat? Odpieluchowuje się tak, że się zdejmuje pieluche. Ot i cała magia. Dziecko robi kupe w majtki- jest mu nieprzyjemnie - rodzic zacheca i sadza na nocniku- dzieć w koncu łączy fakty i pyk po max 2 tygodniach robi do nocnika. Jesli po 2 tyg NIE robi do nocnika to wracamy do pieluch i próbujemy znowu za jakis czas.

No i warto jest kupić od razu zapas majtek
https://pl.coccodrillo.eu/majtki-dzieciece.html

Dobre promocje masz na Coccodrillo.
Back to top
jagnam
gaduła
gaduła

PostPosted: Thu 26 Aug 2021, 12:28    Post subject: Reply with quote

U mnie z dwójką poszło szybko , sciagalam pampersa na dzień i na noc , całkowicie z niego rezygnując, jak się zesikalo to sprzatalam i tłumaczyłam że tak jest brzydko , często sadzalam na nocnik , byłam brawo i chwalilam za postępy . Max miesiąc i po problemie . Syn miał dwa lata i biegał bez pampa A corka 18 miesięcy ;')
Majteczek dla dziecka polecam poszukać w textil market https://txm.pl/dziecko/bielizna/majtki W sklepie obecnie mają sporo promocji na bieliznę. Zwracaj uwagę równiez na to z jakich materiałów wykonana jest bielizna dla malucha. Dobrze jeśli jest to naturalna bawełna.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Junsa
maniak
maniak

PostPosted: Tue 19 Oct 2021, 22:24    Post subject: Reply with quote

Mamusie, a czy któraś z Was ma albo miała (i sobie poradziła z tym) u dziecka problem z moczeniem nocnym? Jak sobie z tym poradzić?
Back to top
dubaja
kandydat
kandydat

PostPosted: Sun 31 Oct 2021, 18:47    Post subject: Reply with quote

zajrzyj sobie na stronę https://suchyporanek.pl/ znajdziesz tam na pewno sporo info na ten temat
Back to top
Junsa
maniak
maniak

PostPosted: Thu 18 Nov 2021, 20:18    Post subject: Reply with quote

Dzięki za polecenie strony, sporo się dowiedziałam. Czytam właśnie o tym alarmie wybudzeniowym, miałaś może do czynienia z tym urządzeniem? Faktycznie tak dobrze się sprawdza?
Back to top
Molly333
bywalec
bywalec

PostPosted: Sat 20 Nov 2021, 12:56    Post subject: Reply with quote

Junsa wrote:
Dzięki za polecenie strony, sporo się dowiedziałam. Czytam właśnie o tym alarmie wybudzeniowym, miałaś może do czynienia z tym urządzeniem? Faktycznie tak dobrze się sprawdza?

Ja stosowałam, a co chcesz dokładnie wiedzieć? Na pewno wymaga regularnego stosowania i cierpliwości, ale bardzo mi pomógł.
Back to top
Junsa
maniak
maniak

PostPosted: Sat 20 Nov 2021, 14:53    Post subject: Reply with quote

Regularnego, to znaczy po jakim czasie mniej więcej mogę się spodziewać pierwszych efektów stosowania alarmu wybudzeniowego?
Back to top
Molly333
bywalec
bywalec

PostPosted: Mon 22 Nov 2021, 12:26    Post subject: Reply with quote

U nas po około tygodniu była pierwsza przespana noc, ale to jest zawsze kwestia indywidualna każdego dziecka. Ważne, żeby się nie zniechęcać, jeśli na początku może nie być efektów, z czasem na pewno będzie lepiej.
Back to top
adunia44
bywalec
bywalec

PostPosted: Tue 30 Nov 2021, 15:07    Post subject: Reply with quote

też mam ten problem z moim dzieckiem chociąz powoli powoli idziey na prostą, cały czas korzystamy z aplikacji suchego poranka, pomaga zebrać obserwacje
Back to top
Post new topic   Reply to topic    Forum ślubne :: strona główna -> Nasze dzieciaczki All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.

Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce