Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Okulary progresywne czy warto
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Pogaduchy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
berka
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Sro 10 Mar 2021, 14:24    Temat postu: Okulary progresywne czy warto Odpowiedz z cytatem

Czy warto jest Waszym zdaniem zdecydować sie na okulary progresywne?

czy jednak zdecydować sie na jedne do czytania z bliska a drugie do przeglądasnia przedmiotów z daleka?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Arlettena
gaduła
gaduła

PostWysłany: Czw 11 Mar 2021, 7:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Progresywne - duża wygoda. przy progresywnych bardzo istotna jest oprawa nie moze się ruszać . Proces adaptacji polega na nauce patrzenia się przez ruch głowy a nie samych gałek ocznych jak przy zwykłych szkłach . Niestety optycy nie tłumaczą tego i dlatego część osób ma problemy. Nie każde oprawki się nadają do progresów - muszą sztywno siedzieć na nosie i się nie zsuwac

https://aurum-optics.pl/okularyprogresywne

Na stronie jest zresztą opisane, z jakiego powodu dobrze jest sie na nie zdecydować.
Powrót do góry
elabarbara
gaduła
gaduła

PostWysłany: Pon 21 Cze 2021, 8:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak okulary progresywne warto mieć. Ja mam takie, ale jak to jestem taka pechowa zawsze niszczę okulary, albo spadną mi i niechcąco porysuję ale znalazlam sposób na porysowane okulary , Czasem położę okulary na krześle jak ostatnio i tato na nich siadł, no wiadomo pękły, dlatego zdecydpowałam się na soczewki chyba wygodniej i bezpiecznie że coś znowu nie zniszczę.
Powrót do góry
jezyk
maniak
maniak

PostWysłany: Wto 24 Sie 2021, 14:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Znacie jakieś dobre sklepy z okularami? Jeśli nie, to koniecznie zajrzyjcie na trendyopticians.pl, gdzie osobiście kupiłam okulary przeciwsłoneczne prada w świetnej cenie. Posiadają sporą ofertę, więc nawet najbardziej wybredny z zakupowiczów znajdzie coś interesującego, w swoim guście i dobrej cenie.
Powrót do góry
Tiaraa
gaduła
gaduła

PostWysłany: Nie 12 Wrz 2021, 19:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Długo szukałem soczewek kolorowych, które będą pasowały idealnie do moich oczu. Czytałem w internecie wiele artykułów na ten temat, zasięgnąłem porad specjalistów - doradzono mi skorzystanie z soczewek miesięcznych ze sklepu https://www.szkla.com/freshlook-colorblends-2-szt.html. Jest to produkt wysokiej jakości, który pochodzi od renomowanego producenta - firmy Alcon Vision Care. Nie wywołują efektu suchości, z którym miałem wcześniej problem i sprawiają, że mój kolor oczu jest bardziej intensywny.
westeroswinterfell
maniak
maniak

PostWysłany: Pon 13 Wrz 2021, 17:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

uśmiech

Ostatnio zmieniony przez westeroswinterfell dnia Czw 14 Kwi 2022, 19:32, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Inga88
kandydat
kandydat

PostWysłany: Sro 22 Wrz 2021, 11:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Okulary progresywne są niesamowicie wygodne, bo nie trzeba ciągle zmieniać. Ale tak jak pisały już osoby wcześniej to wymaga czasu żeby nauczyć się z nimi chodzić. Podstawą żeby to się udało są dobre oprawki, które nie będą się ruszać na nosie. Ja mam swoje od Ewy Minge: https://eyeminge.com/kategoria-kolekcji/acetat/ i bardzo polecam. To światowej sławy projektantka więc okulary wiadomo że są jedyne w swoim rodzaju i po prostu piękne, ale najważniejsze jak dla mnie jest to jak lekkie i przyjemne są podczas noszenia. uśmiech
Powrót do góry
westeroswinterfell
maniak
maniak

PostWysłany: Sob 25 Wrz 2021, 18:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

uśmiech

Ostatnio zmieniony przez westeroswinterfell dnia Pon 16 Maj 2022, 13:51, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
wiola84
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Pon 27 Wrz 2021, 7:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A jeśli chodzi o soczewki?
Zobaczcie - https://www.alesoczewki.com/soczewki-progresywne
Czy efekt jest taki sam? W sensie - jest jakakolwiek różnica?
Wiadomo, że soczewki wygodniejsze, więc pytanie - które rozwiązanie wybrać?
maniak
maniak

PostWysłany: Sob 8 Sty 2022, 21:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

język)
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Pogaduchy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do: