|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
berka uzależniony

|
Wysłany: Sro 10 Mar 2021, 14:24 Temat postu: Okulary progresywne czy warto |
|
|
Czy warto jest Waszym zdaniem zdecydować sie na okulary progresywne?
czy jednak zdecydować sie na jedne do czytania z bliska a drugie do przeglądasnia przedmiotów z daleka? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Arlettena gaduła

|
Wysłany: Czw 11 Mar 2021, 7:40 Temat postu: |
|
|
Progresywne - duża wygoda. przy progresywnych bardzo istotna jest oprawa nie moze się ruszać . Proces adaptacji polega na nauce patrzenia się przez ruch głowy a nie samych gałek ocznych jak przy zwykłych szkłach . Niestety optycy nie tłumaczą tego i dlatego część osób ma problemy. Nie każde oprawki się nadają do progresów - muszą sztywno siedzieć na nosie i się nie zsuwac
https://aurum-optics.pl/okularyprogresywne
Na stronie jest zresztą opisane, z jakiego powodu dobrze jest sie na nie zdecydować. |
|
Powrót do góry |
|
 |
elabarbara gaduła

|
Wysłany: Pon 21 Cze 2021, 8:17 Temat postu: |
|
|
Tak okulary progresywne warto mieć. Ja mam takie, ale jak to jestem taka pechowa zawsze niszczę okulary, albo spadną mi i niechcąco porysuję ale znalazlam sposób na porysowane okulary , Czasem położę okulary na krześle jak ostatnio i tato na nich siadł, no wiadomo pękły, dlatego zdecydpowałam się na soczewki chyba wygodniej i bezpiecznie że coś znowu nie zniszczę. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jezyk maniak

|
Wysłany: Wto 24 Sie 2021, 14:12 Temat postu: |
|
|
Znacie jakieś dobre sklepy z okularami? Jeśli nie, to koniecznie zajrzyjcie na trendyopticians.pl, gdzie osobiście kupiłam okulary przeciwsłoneczne prada w świetnej cenie. Posiadają sporą ofertę, więc nawet najbardziej wybredny z zakupowiczów znajdzie coś interesującego, w swoim guście i dobrej cenie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tiaraa gaduła

|
Wysłany: Nie 12 Wrz 2021, 19:44 Temat postu: |
|
|
Długo szukałem soczewek kolorowych, które będą pasowały idealnie do moich oczu. Czytałem w internecie wiele artykułów na ten temat, zasięgnąłem porad specjalistów - doradzono mi skorzystanie z soczewek miesięcznych ze sklepu https://www.szkla.com/freshlook-colorblends-2-szt.html. Jest to produkt wysokiej jakości, który pochodzi od renomowanego producenta - firmy Alcon Vision Care. Nie wywołują efektu suchości, z którym miałem wcześniej problem i sprawiają, że mój kolor oczu jest bardziej intensywny. _________________ Nikt nie kocha, tak jak my kochamy, nikt nie cierpi, tak jak my cierpimy |
|
Powrót do góry |
|
 |
westeroswinterfell maniak

|
Wysłany: Pon 13 Wrz 2021, 17:37 Temat postu: |
|
|

Ostatnio zmieniony przez westeroswinterfell dnia Czw 14 Kwi 2022, 19:32, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Inga88 kandydat

|
Wysłany: Sro 22 Wrz 2021, 11:47 Temat postu: |
|
|
Okulary progresywne są niesamowicie wygodne, bo nie trzeba ciągle zmieniać. Ale tak jak pisały już osoby wcześniej to wymaga czasu żeby nauczyć się z nimi chodzić. Podstawą żeby to się udało są dobre oprawki, które nie będą się ruszać na nosie. Ja mam swoje od Ewy Minge: https://eyeminge.com/kategoria-kolekcji/acetat/ i bardzo polecam. To światowej sławy projektantka więc okulary wiadomo że są jedyne w swoim rodzaju i po prostu piękne, ale najważniejsze jak dla mnie jest to jak lekkie i przyjemne są podczas noszenia.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
westeroswinterfell maniak

|
Wysłany: Sob 25 Wrz 2021, 18:09 Temat postu: |
|
|

Ostatnio zmieniony przez westeroswinterfell dnia Pon 16 Maj 2022, 13:51, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
wiola84 uzależniony

|
Wysłany: Pon 27 Wrz 2021, 7:26 Temat postu: |
|
|
A jeśli chodzi o soczewki?
Zobaczcie - https://www.alesoczewki.com/soczewki-progresywne
Czy efekt jest taki sam? W sensie - jest jakakolwiek różnica?
Wiadomo, że soczewki wygodniejsze, więc pytanie - które rozwiązanie wybrać? _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
jezyk maniak

|
Wysłany: Sob 8 Sty 2022, 21:33 Temat postu: |
|
|
) |
|