Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Jaka praca za granicą wciąż się opłaca?
Goto page 1, 2, 3  Next

Post new topic   Reply to topic    Forum ślubne :: strona główna -> Pokój kobiet
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Karina26
uzależniony
uzależniony

PostPosted: Wed 28 Nov 2018, 15:50    Post subject: Jaka praca za granicą wciąż się opłaca? Reply with quote

Jaka praca za granicą waszym zdaniem wciąż się opłaca i warto się takiej podjąć, jeśli ktoś planuje wyjazd?
Back to top
View user's profile Send private message
welonowa89
uzależniony
uzależniony

PostPosted: Wed 28 Nov 2018, 19:03    Post subject: Reply with quote

Zależy jaka i w jakim zawodzie.
Pewnie w większości przypadków się opłaca.
Tutaj https://privatecare24.pl/ poczytaj sobie jak dokładniej teraz wygląda opieka nad seniorami w Niemczech.
Dużo osób wybiera właśnie takie prace u naszych zachodnich sąsiadów.
Myślę, że to da ci pewien obraz sytuacji.
Back to top
Frania25
maniak
maniak

PostPosted: Sat 22 Dec 2018, 20:20    Post subject: Reply with quote

Bardzo dużo informacji na temat pracy znajdziesz na tej stronie https://poradnikpracownika.pl/ Jest to bardzo dobry i pomocny poradnik dla pracowników który każdy pracownik powinien chociażby przejrzeć. Znajdziesz tutaj bardzo duzo przydatnych informacji.
Back to top
Garry
kandydat
kandydat

PostPosted: Sat 29 Dec 2018, 16:59    Post subject: Reply with quote

Zgadzam się z welonowa89 uśmiech Praca jako opiekun osób starszych w Niemczech jest opłacalna, za pośrednictwem agencji https://avoria.com.pl/oferty-pracy-dla-opiekunek/ zarobić można 1500 € oraz dodatkowo otrzymać premie, oraz extra pieniądze z racji świąt. Najlepsze jest chyba to, że agencja ta bardzo dba o swoich pracowników, utrzymuje z Tobą stały kontakt, pomaga Ci w razie jakiś problemów bądź pytań przez 24h/dobę. Skąd to wiem? Mam żonę w Niemczech, ale jeszcze 1,5 roku i odłożymy całość na otwarcie własnego biznesu uśmiech
Back to top
arielka
bywalec
bywalec

PostPosted: Sat 18 Jan 2020, 10:26    Post subject: Reply with quote

Z tego co wiem, już od dłuższego czasu w Niemczech wzrasta zapotrzebowanie na opiekunki dla osób starszych. Warto zainteresować się tematem, bo Niemcy cenią bardzo to zajęcie. Na tej stronie https://opiekabetreuung.eu/warto-wiedziec/ możesz przeczytać ciekawe artykuły dotyczące opieki nad takimi osobami. Wielu naszych rodaków wyjeżdża do pracy z granicę w takim właśnie charakterze.
Back to top
Solution
maniak
maniak

PostPosted: Sat 18 Jan 2020, 14:32    Post subject: Reply with quote

Moim zdaniem każda praca za granicą się opłaca. W UK pracują zarówno lekarze, pielęgniarki czy pracownicy fizyczni. Jakoś nie dostrzegam trendu wracania do ojczyzny. Dobrze zarabiają, czują się wraz z rodzinami bezpieczni to spokojnie sobie żyją. W UK jest firma VarsoviaFX, która oferuje rodakom bezpieczne przelewy z UK do Polski po bardzo dobrym kursie. Mają ponad sto stacjonarnych punktów obsługi oraz witrynę internetową https://varsoviafx.co.uk/, przez którą można o każdej porze z dowolną prędkością przesyłać pieniądze do Polski. Pracują Polacy to powstają polskie biznesy - żyje się łatwiej i przyjemniej niż w Polsce.
Back to top
jagnaa
bywalec
bywalec

PostPosted: Wed 29 Jan 2020, 20:03    Post subject: Reply with quote

Jeśli mamy coś pewnego to myślę że zawsze warto spróbować. Ale wiele osób jedzie w ciemno i jest przekonany że raz dwa znajdzie dobrą robotę, a tak niestety nie jest. Ja mam dobrą pracę w naszym kraju na którą nie mam co narzekać, dobra wypłata, miła atmosfera i bardzo miły szef. Który też dba o swoich ludzi, na ostatnie święta zrobił nam prezent i zakupił pakiety medyczne w medicover
Back to top
marks.krista
początkujący
początkujący

PostPosted: Sat 1 Feb 2020, 13:18    Post subject: Reply with quote

Opłaca się jak najbardziej. Moja siostra wyjechała pół roku temu i nie narzeka. Układa sobie tam życie od nowa. Warto spróbować. Ważne też jest to, że jeśli zdecydujecie się na taki wyjazd to lepiej też mieć do czego wracać w razie czego jakby się coś nie udało.
onel443
początkujący
początkujący

PostPosted: Wed 6 May 2020, 14:27    Post subject: Reply with quote

Obecnie to praca zdalna się opłaca, jako konsultant , sporo ofert znajdziesz na gowork https://www.gowork.pl/praca, zarówno dla starszej jak i młodszej osoby oferty
Back to top
kankonada
gaduła
gaduła

PostPosted: Tue 19 May 2020, 10:02    Post subject: Reply with quote

Obecnie chyba żadna się nie opłaca, a globalny kryzys spowodowany pandemią raczej nie sprzyja rynkowi pracy.
Back to top
Post new topic   Reply to topic    Forum ślubne :: strona główna -> Pokój kobiet All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2, 3  Next
Page 1 of 3

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.

Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce