|
| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
renulka kandydat

|
Posted: Wed 6 Feb 2019, 9:45 Post subject: Jak radzicie sobie ze skórą naczynkową |
|
|
| Moze są tutaj dziewczyny, które mają skorę naczynkową? Jak sobie z nią radzicie?No nie ukrywam, ze mam od dłuzszego czasu z nią spory problem i zastanawiam sie jak ją ogólnie pielęgnować. |
|
| Back to top |
|
 |
morwinka bywalec

|
Posted: Wed 6 Feb 2019, 13:23 Post subject: |
|
|
Kilka informacji znajdziesz tutaj:
https://www.pollenaewa.com.pl/blog/naczynkowa/jak-rozpoznac-cere-naczynkowa-objawy-i-charakterystyka
Kilka porad ode mnie:
- unikaj kąpieli parowych, sauny i inhalacji gorącym powietrzem
- popękane naczynka ukrywaj pod warstwą trwałego makijażu, odrobina gęstego, kryjącego korektora, naniesiona na zmiany opuszką palca, powinna wystarczyć do zatuszowania nawet ciemnych naczynek
- ogranicz spożycie alkoholu, nie pij więcej, niż kieliszek wina, kufel piwa lub jeden drink
- rozważ zabieg laserowy, laser zamknie popękane naczynka i sprawi, że staną się niewidoczne. |
|
| Back to top |
|
 |
camillaa kandydat

|
Posted: Tue 12 Feb 2019, 10:40 Post subject: |
|
|
Skrajne temperatury bardzo źle wpływają na cerę naczynkową. Więc w miarę możliwości unikamy gorących temperatur, gorących kąpieli itp. Na mróz nakładam gęsty i tłusty krem, żeby po prostu zabezpieczyć buzię. Do tego na co dzień dużo witaminy C Żadnych mocnych peelingów, jak już to takie delikatne. |
|
| Back to top |
|
 |
kasix86 uzależniony

|
Posted: Sun 24 Feb 2019, 13:26 Post subject: |
|
|
| Na https://skinexpert.pl/ masz bardzo fajne dermokosmetyki do cery naczynkowej. Wiadomo, ze kazdy z rodzajow skory potrzebuje innej pielegnacji, wiec warto wybierac te dedykowane kremy czy serum |
|
| Back to top |
|
 |
skuwka bywalec

|
Posted: Mon 4 Mar 2019, 19:05 Post subject: |
|
|
| Dermokosmetyki są na pewno dobre jakościowo i będziemy mieć po nich ładną cerę. Na co dzień dbacie także o oczyszczenie skóry twarzy? Jak sobie z tym radzicie? Mi pasuje rześki tonik lawenda Hildegard Braukmann. Delikatnie mi orzeźwia skórę. |
|
| Back to top |
|
 |
Joannica kandydat

|
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce