|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Madzia90 początkujący

|
Wysłany: Sro 21 Wrz 2016, 23:53 Temat postu: To już w Lipcu, a my w lesie! |
|
|
Witajcie! Postanowiłam zarejestrować się na forum, ponieważ (a to niespodzianka) planujemy ślub Z moim narzeczonym jesteśmy razem od ponad 8 lat, podejść do ślubu było już wiele, bo byłam w gorącej wodzie kąpana i chciałam na już. Temat ślubu się nieco odsunął, aż nagle wyszło bardzo spontanicznie, i postanowiliśmy, że z okazji naszej dziewiątej rocznicy, pobierzemy się Temat nasunął się we wtorek rano, ślub planowany na 8 lipca 2017 roku Właściwie to nic nie mam załatwione Inna data nie wchodziła w grę, podobnie jak inna sala (wesele na wsi u moich rodziców, gdzie będziemy mieszkać za ok 1,5 roku bo obecnie mieszkamy w UK) Kiedy zadzwoniłam i okazało się, że sala jest dostępna, zarezerwowałam ją Udało mi się też zarezerwować sprawdzony catering (z pokolenia na pokolenie, trójka rodzeństwa korzystała z ich usług więc super!)
Nie panikowałam do czasu, aż nie poczytałam forum i nie zauważyłam, że wiele z Was ma już praktycznie wszystko załatwione! W związku z tym, prosiłabym o jakieś cenne wskazówki, od czego zacząć? Ślub kościelny, więc pewnie ksiądz? Mam 9 miesięcy i jestem ciekawa, czy uda mi się wszystko tak, jak sobie wymarzyłam Pozdrawiam! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lioness uzależniony

|
Wysłany: Czw 22 Wrz 2016, 13:16 Temat postu: |
|
|
Kiedyś, kiedyś sporządziłam taką rozpiskę ślubną spraw do załatwienia:
http://forum.slub-wesele.pl/viewtopic.php?t=10661&start=0
Ale nie przerażaj się tą ilością, wiele rzeczy to drobiazgi do ustalenia w późniejszym terminie.
Na początek ustala kilka głównych spraw:
- termin i sala - to już macie
- DJ lub zespół - trzeba rezerwować dosyć wcześnie bo lipiec to oblegany termin
- termin w kościele
- suknia ślubna - to trzeba ogarnąć wcześnie, bo suknie szyją się kilka miesięcy, potem jeszcze przymiarki, poprawki, itp. Chyba że kupujesz gotową lub używaną
- zamówić fotografa/kamerzystę, bo ci też najczęściej mają terminy dużo naprzód porezerwowane
- jeśli fryzjer i makijażystka są rozchwytywani to też trzeba parę mcy przed ślubem zarezerwować sobie u nich termin
Pozostałe rzeczy typu dekoracje, zaproszenia, ubiór młodego, formalność w USC, nauki przedmałżeńskie próbna fryzura i makijaż można spokojnie w późniejszym terminie załatwiać. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Madzia90 początkujący

|
Wysłany: Czw 22 Wrz 2016, 15:18 Temat postu: |
|
|
Wow wow sporo tego Ale bardzo Ci dziękuję, na pewno się przyda  |
|