Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

To już w Lipcu, a my w lesie!

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Madzia90
początkujący
początkujący

PostWysłany: Sro 21 Wrz 2016, 23:53    Temat postu: To już w Lipcu, a my w lesie! Odpowiedz z cytatem

Witajcie! Postanowiłam zarejestrować się na forum, ponieważ (a to niespodzianka) planujemy ślub uśmiech Z moim narzeczonym jesteśmy razem od ponad 8 lat, podejść do ślubu było już wiele, bo byłam w gorącej wodzie kąpana i chciałam na już. Temat ślubu się nieco odsunął, aż nagle wyszło bardzo spontanicznie, i postanowiliśmy, że z okazji naszej dziewiątej rocznicy, pobierzemy się Very Happy Temat nasunął się we wtorek rano, ślub planowany na 8 lipca 2017 roku język Właściwie to nic nie mam załatwione Shocked Inna data nie wchodziła w grę, podobnie jak inna sala (wesele na wsi u moich rodziców, gdzie będziemy mieszkać za ok 1,5 roku bo obecnie mieszkamy w UK) Kiedy zadzwoniłam i okazało się, że sala jest dostępna, zarezerwowałam ją Cool Udało mi się też zarezerwować sprawdzony catering (z pokolenia na pokolenie, trójka rodzeństwa korzystała z ich usług więc super!)
Nie panikowałam do czasu, aż nie poczytałam forum i nie zauważyłam, że wiele z Was ma już praktycznie wszystko załatwione! Shocked W związku z tym, prosiłabym o jakieś cenne wskazówki, od czego zacząć? Ślub kościelny, więc pewnie ksiądz? Mam 9 miesięcy i jestem ciekawa, czy uda mi się wszystko tak, jak sobie wymarzyłam uśmiech Pozdrawiam!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Lioness
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Czw 22 Wrz 2016, 13:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kiedyś, kiedyś sporządziłam taką rozpiskę ślubną spraw do załatwienia:
http://forum.slub-wesele.pl/viewtopic.php?t=10661&start=0
Ale nie przerażaj się tą ilością, wiele rzeczy to drobiazgi do ustalenia w późniejszym terminie.
Na początek ustala kilka głównych spraw:
- termin i sala - to już macie
- DJ lub zespół - trzeba rezerwować dosyć wcześnie bo lipiec to oblegany termin
- termin w kościele
- suknia ślubna - to trzeba ogarnąć wcześnie, bo suknie szyją się kilka miesięcy, potem jeszcze przymiarki, poprawki, itp. Chyba że kupujesz gotową lub używaną
- zamówić fotografa/kamerzystę, bo ci też najczęściej mają terminy dużo naprzód porezerwowane
- jeśli fryzjer i makijażystka są rozchwytywani to też trzeba parę mcy przed ślubem zarezerwować sobie u nich termin

Pozostałe rzeczy typu dekoracje, zaproszenia, ubiór młodego, formalność w USC, nauki przedmałżeńskie próbna fryzura i makijaż można spokojnie w późniejszym terminie załatwiać.

Powrót do góry
Madzia90
początkujący
początkujący

PostWysłany: Czw 22 Wrz 2016, 15:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wow wow sporo tego Shocked Ale bardzo Ci dziękuję, na pewno się przyda wesoły
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: