|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
domcia192 guru

|
Wysłany: Czw 27 Lis 2014, 18:11 Temat postu: |
|
|
geoasia jako panna młoda ze znajomymi przy stole? To u was tak się nie robi? U nas właśnie młodzi siedzą wśród znajomych a rodziny razem. _________________ Jesteśmy parą od 22.04.2007r. ;** <3
Zaręczeni od 14 grudnia 2012r. ;*
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
geoAsia uzależniony

|
Wysłany: Czw 27 Lis 2014, 18:21 Temat postu: |
|
|
U mnie różnie. Czasem tak, czasem tak. Ja wolę koło przyjaciół jednak, ale zobaczymy  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mel_Si gaduła

|
Wysłany: Czw 27 Lis 2014, 19:59 Temat postu: |
|
|
Ja będę siedzieć z drużbami (około 17 par) przy jednym stole (nasi przyjaciele, kuzyni, kuzynki, niezamężne rodzeństwo ). Moja rodzina oczywiście siedzi razem, a rodzina R razem. To jest najbardziej logiczne rozwiązanie dla mnie. Mieszanie rodzin jest bez sensu.
Mniej więcej będziemy rozsadzeni tak, jak na poniższym rysunku. Przy głównym stole My z drużyną, która będzie siedzieć po jednej i drugiej stronie stołu. Pozostałe stoły będą ustawione prostopadle, tylko że będzie ich przynajmniej cztery. Przynajmniej tak to widzę
 _________________ Dum spiro, spero...
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
domcia192 guru

|
Wysłany: Czw 27 Lis 2014, 20:25 Temat postu: |
|
|
Schemat jak u mnie  _________________ Jesteśmy parą od 22.04.2007r. ;** <3
Zaręczeni od 14 grudnia 2012r. ;*
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
geoAsia uzależniony

|
Wysłany: Czw 27 Lis 2014, 20:28 Temat postu: |
|
|
U mnie będzie coś takiego - tylko stół główny dłuższy niż stoły boczne
|
 |
berka uzależniony

|
Wysłany: Czw 9 Cze 2016, 5:46 Temat postu: |
|
|
A jak u was sprawdziły się winietki? Goście dostosowali się do nich? Czy nie zwracali na nie uwagi? |
|
Powrót do góry |
|
 |
efkalinka maniak

|
Wysłany: Czw 9 Cze 2016, 8:07 Temat postu: |
|
|
berka napisał: | A jak u was sprawdziły się winietki? Goście dostosowali się do nich? Czy nie zwracali na nie uwagi? |
Ja jeszcze nie byłam na weselu, na którym ludzie zignorowali winietki:) Byłoby to strasznie niegrzeczne. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
jagnam gaduła

|
Wysłany: Czw 9 Cze 2016, 9:00 Temat postu: |
|
|
"Ręczne" rozlokowanie gości, to obecnie standard. Ba! Oczekują tego sami goście, aby nie było później takich sytuacji, że jedno wolne miejsce zostaje puste - a nikt nie chce się przesiąść.
Poza tym goście są przyzwyczajeni do systemu winietkowego. Bardziej problematyczne z punktu widzenia młodych jest to z kim i koło kogo posadzić daną osobę, aby dobrze się czuły podczas przyjęcia weselnego.
Przykładowe scenariusze, które mogą być pomocne (bo kto ma z tym doświadczenie na co dzień) można znaleźć np tutaj http://hotelnabloniach.pl/blog/cyklu-porad-slubnych-usadzic-gosci-weselu/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|