Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Organizacja ślubu na odległość!!
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kasiulka59
gaduła
gaduła

PostWysłany: Pią 15 Kwi 2016, 9:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiesz na ślubach pogrzebach komuniach i innych uroczystościach rodzinnych najłatwiej zarobić kwestia wbicia się w rynek uśmiech konsulanci ślubni w Polsce to stosunkowo nowa branża. Spójrz dawniej te 30 lat temu nie było wystawnych restauracji oferujących usługi ślubne co się znalazło to było.Przeważnie remizy. Teraz sal jest jak kwiatów na łące. Coś co dawniej było jakby luksusowe dziś w kwestii organizacji ślubu stało się normą. To samo konsultantka ślubna dziś to nowość choć coraz bardziej znana a jeszcze te 10 lat temu kto by o tym słyszałuśmiech

"Małżeństwo – zdarzenie, po którym mężczyzna przestaje kupować kwiaty, a zaczyna kupować warzywa. "
A.Uniechowski
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Martynna27
bywalec
bywalec

PostWysłany: Pią 15 Kwi 2016, 16:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moja przyjaciółka organizowała taki właśnie ślub na odległość i powiem Wam, że wszystko świetnie się udało i to bez konsultanta, bo tutaj wiadomo w grę wchodzą dodatkowe koszty. Poza tym mamy dzisiaj dostęp do takich stron jak weselinka http://www.weselinka.pl/pytania.html z wieloma świetnymi inspiracjami i poradami i tak sobie myślę, że jeżeli możemy liczyć na pomoc znajomych i rodziny, odległość nie będzie tutaj żadną przeszkodą w organizacji wesela marzeń.
Powrót do góry
Monella
kandydat
kandydat

PostWysłany: Sob 16 Kwi 2016, 7:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tylko ja nie chciałabym nikogo obciążać oczko najlepiej jest dopilnować samemu ale niestety nie mogę być tak często jakbym chciała. Myślę sobie jeszcze, że gdyby było coś nie tak to zapewne mama, siostra czy ktokolwiek inny, który był odpowiedzialny za organizację mógłby czuć się źle, niekomfortowo. Dlatego lepiej unikać takich sytuacji oczko
Powrót do góry
Monella
kandydat
kandydat

PostWysłany: Sob 16 Kwi 2016, 8:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kasiulka59 masz rację! Kiedyś najważniejsze było, że jest co jeść, pić i że na głowę nikomu nie pada 😊 Ważny był przede wszystkim sam sakrament, nie wesele. Niestety zmiany społeczno- kulturowe nie zawsze podążają w dobrym kierunku a w tych czasach system wartości rodzin, która jest podstawową komórka społeczną bardzo uległ zmianie a dobra materialne są bardzo wysoko osadzone. Stąd właśnie tyle zmian w tradycjach, obrzędach. Niby zdajemy sobie sprawę z tego ale "normy" narzucanie nam odgórnie przez społeczeństwo i strach przed opinia innych prowadzi do tego, że śluby nie są świętym sakramentem a imprezą rodem z dworu królewskiego.
Powrót do góry
sundara
początkujący
początkujący

PostWysłany: Sob 18 Cze 2016, 21:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

My planujemy wesele w PL, a mieszkamy w UK. za 2 tygodnie bedziemy w kraju, to odwiedzimy kilka sal, moze od razu ktoras zaklepiemy. Zespol chcemy zatrudnic ten sam, ktory gral u przyjaciol (kontakt bedzie telefoniczno-mailowy), dekoracje zrobi nam moja przyjaciolka (odplatnie). Pozostana sprawy urzedowe (slub cywilny), ale to jeszcze nie teraz... ubrania iobraczki zalatwimy tutaj. Fotografa szukamy online. Jakos nie przeszlo mi przez mysl, by kogos zatrudniac. Chyba, ze o czyms zapomnialam..pytajnik
Powrót do góry
Alinka22
bywalec
bywalec

PostWysłany: Pią 8 Lip 2016, 9:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oj to chyba będzie trudne zadanie, może warto zatrudnić fachowców?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: