Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Forumowe "ciężarówki" II
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 720, 721, 722 ... 778, 779, 780  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Ciąża, poród, połóg
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
annna
guru
guru

PostWysłany: Pon 12 Paź 2015, 18:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

pearl.jamka napisał:
To ja z kolei panicznie sie balam ze bedzie trzeba robic cc. Z pewnoscia po cc nie siedzialabym po paru godzinach od urodzenia mlodego po turecku na lozku bez zadnego bolu.

Ale przy pierwszym dziecku tak miałaś? Bo drugie dziecko to chyba rodzi się bardziej świadomie, człowiek wie jak to wygląda i może bardziej ocenić swoje siły oczko
Moja teściowa powiedziała, że tylko dlatego ma jedno dziecko, że rodziła sn lol
Ja na razie nie myślę o porodzie, do tego mam jeszcze mnóstwo czasu i masę innych, pomniejszych stresików oczko Ale wskazania lekarskie będą dla mnie najważniejsze. Chociaż nie ukrywam, jeśli dopadnie mnie jakiś mega strach, nagle okaże się, że skupiam się bardziej na tym, żeby to przeżyć niż żeby z dzieckiem wszystko było dobrze, to wolałabym móc zdecydować, czego oficjalnie zrobić się nie da oczko

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
PatrycjaS19915
guru
guru

PostWysłany: Pon 12 Paź 2015, 20:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak Ania, powiedziała że chce uniknąć cesarki, chociaż mówi że po całej nocy męczarni i braku efektów nastawiła się już na cc. Tam był taki problem że miała regularne skurcze ale malutkie rozwarcie i bardzo twardą szyjkę. Dopiero jakoś po 19 godzinach pobytu na odziale dali jej oksytocynę i po niecałych 3 godzinach urodziła.

No Kasia zaczynamy 32 tc więc czas pewnie szybko zleci, ciekawe kiedy Młodej zechce się wyjść uśmiech Najwyżej wstawię jakąś fotę jutro jak znajdę czas bo dzisiaj nie mam już siły. Poza tym ostatnio mało korzystam z komputera. Spadł śnieg, więc do miasta pojechałam busem, cały dzień sypało, było zimno a ja ledwo się toczyłam i łapałam oddech. Byłam odebrać wyniki badań, wszystko w normie. Poszłam też do położnej pobrać wymaz na ten cały posiew i zobaczymy co tam wyjdzie.
Powiem Wam że chyba zaczyna się dla mnie ten najgorszy okres ciąży, ciężko się chodzi, oddycha, śpi, ubiera itp... A tu będzie jeszcze gorzej oczko Nie mam pojęcia jak za 2 tygodnie przetrwam to wesele...
Powrót do góry
pearl.jamka
guru
guru

PostWysłany: Wto 13 Paź 2015, 6:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Annna - owszem uśmiech ja mialqm pierwszy porod krotszy znacznie i łatwiejszy, bo cała akcja trwala 2h10min i dziecko male 3kg. Drugi porod ponad 8h i dziecko 4kg ale ogolnie luz uśmiech byłam pozytywnie nastawiona do obu porodów, do drugiego pewnie tez dlatego, ze nie wiedzialam ze syn takim klocem bedzie, bo nawet usg na porodowce szacowalo 3,5kg. Szkoda tylko, że za drugim razem kijowo sie poskladalo, i nie mialam pokarmu, stres, lzy i ostatecznie mega zjazd psychiczny. Ale rodzic moge raz w tygodniu uśmiech (bylebym nie musiala najpierw chodzic w ciazy a potem zajmowac sie, zdecydowanie Luk to moje ostatnie dziecko)
kasia_90
guru
guru

PostWysłany: Sro 14 Paź 2015, 9:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jutro glukoza.. Jadę z mężusiem uśmiech maluszek sobie upodobał moje prawe żebro i non stop sie na nie pcha język chciałabym jutro po tym badaniu jechać na zakupy tylko czy będę się dobrze czuła ?

Powrót do góry
ola_b
maniak
maniak

PostWysłany: Sro 14 Paź 2015, 19:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oficjalnie wracam jako ciężarówka 😊 czekamy na nasze drugie dziecko 👶😊
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Czw 15 Paź 2015, 7:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ola- gratulacje

Powrót do góry
kasia_90
guru
guru

PostWysłany: Czw 15 Paź 2015, 7:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gratuluje uśmiech który tydzień? Ja właśnie po wypiciu glukozy. Nie takie to straszne jakim to malują. oczko

Powrót do góry
ola_b
maniak
maniak

PostWysłany: Czw 15 Paź 2015, 8:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

10 😊
guru
guru

PostWysłany: Czw 15 Paź 2015, 8:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

O no to fajnie uśmiech rośnijcie zdrowiutko

Powrót do góry
annna
guru
guru

PostWysłany: Pią 16 Paź 2015, 8:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ola gratulacje uśmiech Będziemy razem rodzić oczko

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Ciąża, poród, połóg Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 720, 721, 722 ... 778, 779, 780  Następny
Strona 721 z 780

Skocz do: