|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
annna guru

|
Wysłany: Pon 12 Paź 2015, 18:20 Temat postu: |
|
|
pearl.jamka napisał: | To ja z kolei panicznie sie balam ze bedzie trzeba robic cc. Z pewnoscia po cc nie siedzialabym po paru godzinach od urodzenia mlodego po turecku na lozku bez zadnego bolu. |
Ale przy pierwszym dziecku tak miałaś? Bo drugie dziecko to chyba rodzi się bardziej świadomie, człowiek wie jak to wygląda i może bardziej ocenić swoje siły
Moja teściowa powiedziała, że tylko dlatego ma jedno dziecko, że rodziła sn
Ja na razie nie myślę o porodzie, do tego mam jeszcze mnóstwo czasu i masę innych, pomniejszych stresików Ale wskazania lekarskie będą dla mnie najważniejsze. Chociaż nie ukrywam, jeśli dopadnie mnie jakiś mega strach, nagle okaże się, że skupiam się bardziej na tym, żeby to przeżyć niż żeby z dzieckiem wszystko było dobrze, to wolałabym móc zdecydować, czego oficjalnie zrobić się nie da  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
PatrycjaS19915 guru

|
Wysłany: Pon 12 Paź 2015, 20:06 Temat postu: |
|
|
Tak Ania, powiedziała że chce uniknąć cesarki, chociaż mówi że po całej nocy męczarni i braku efektów nastawiła się już na cc. Tam był taki problem że miała regularne skurcze ale malutkie rozwarcie i bardzo twardą szyjkę. Dopiero jakoś po 19 godzinach pobytu na odziale dali jej oksytocynę i po niecałych 3 godzinach urodziła.
No Kasia zaczynamy 32 tc więc czas pewnie szybko zleci, ciekawe kiedy Młodej zechce się wyjść Najwyżej wstawię jakąś fotę jutro jak znajdę czas bo dzisiaj nie mam już siły. Poza tym ostatnio mało korzystam z komputera. Spadł śnieg, więc do miasta pojechałam busem, cały dzień sypało, było zimno a ja ledwo się toczyłam i łapałam oddech. Byłam odebrać wyniki badań, wszystko w normie. Poszłam też do położnej pobrać wymaz na ten cały posiew i zobaczymy co tam wyjdzie.
Powiem Wam że chyba zaczyna się dla mnie ten najgorszy okres ciąży, ciężko się chodzi, oddycha, śpi, ubiera itp... A tu będzie jeszcze gorzej Nie mam pojęcia jak za 2 tygodnie przetrwam to wesele... |
|
Powrót do góry |
|
 |
pearl.jamka guru

|
Wysłany: Wto 13 Paź 2015, 6:59 Temat postu: |
|
|
Annna - owszem ja mialqm pierwszy porod krotszy znacznie i łatwiejszy, bo cała akcja trwala 2h10min i dziecko male 3kg. Drugi porod ponad 8h i dziecko 4kg ale ogolnie luz byłam pozytywnie nastawiona do obu porodów, do drugiego pewnie tez dlatego, ze nie wiedzialam ze syn takim klocem bedzie, bo nawet usg na porodowce szacowalo 3,5kg. Szkoda tylko, że za drugim razem kijowo sie poskladalo, i nie mialam pokarmu, stres, lzy i ostatecznie mega zjazd psychiczny. Ale rodzic moge raz w tygodniu (bylebym nie musiala najpierw chodzic w ciazy a potem zajmowac sie, zdecydowanie Luk to moje ostatnie dziecko) _________________ Wiadro cierpliwości przyjmę! Pilnie! |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasia_90 guru

|
Wysłany: Sro 14 Paź 2015, 9:46 Temat postu: |
|
|
Jutro glukoza.. Jadę z mężusiem maluszek sobie upodobał moje prawe żebro i non stop sie na nie pcha chciałabym jutro po tym badaniu jechać na zakupy tylko czy będę się dobrze czuła ? _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ola_b maniak

|
Wysłany: Sro 14 Paź 2015, 19:09 Temat postu: |
|
|
Oficjalnie wracam jako ciężarówka 😊 czekamy na nasze drugie dziecko 👶😊 _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
marlenqa uzależniony

|
Wysłany: Czw 15 Paź 2015, 7:17 Temat postu: |
|
|
Ola- gratulacje _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasia_90 guru

|
Wysłany: Czw 15 Paź 2015, 7:22 Temat postu: |
|
|
Gratuluje który tydzień? Ja właśnie po wypiciu glukozy. Nie takie to straszne jakim to malują.  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ola_b maniak

|
Wysłany: Czw 15 Paź 2015, 8:00 Temat postu: |
|
|
10 😊 _________________
 |