|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Justyna*** maniak

|
Wysłany: Czw 6 Sie 2015, 19:45 Temat postu: |
|
|
Kasia, ja bym jednak poszła do lekarza. A w czym pierzesz bieliznę? Może kup płatki mydlane lub delikatny proszek dla dzieci. A bielizna bawełniana? |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasia_90 guru

|
Wysłany: Czw 6 Sie 2015, 19:47 Temat postu: |
|
|
Piorę w jakimś niemieckim proszku. Bielizna oczywiście bawełniana. To prędzej po tym antybiotyku mnie złamało :/ nie da rady żebym kupiła jakąś maść i mogła iść za ten tydzień? _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kasztanowa guru

|
Wysłany: Czw 6 Sie 2015, 20:06 Temat postu: |
|
|
Z masci tylko clotrimazol jest bez recepty, a on nie jest polecany w ciazy. Moze idz do rodzinnego po recepte? Czemu nie chcesz wczesniej do ginekologa? _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasia_90 guru

|
Wysłany: Czw 6 Sie 2015, 20:13 Temat postu: |
|
|
Nie chciałabym bo za te półtora tygodnia i tak muszę iść bo mój jest teraz na urlopie.muszę zrobić w tym miesiącu badania na toxo i to tez prywatnie. Dlatego też wolałabym jakoś coś radzić w domu a iść zgodnie z terminem. Jakoś strasznie mnie to nie swędzi i to tylko z raz na dzień dlatego jest to do wytrzymania. Chodzi mi głównie o to czy maleństwu nie zaszkodzę jeśli poczekam bo wtedy wiadomo bym nie czekała. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
nheledore moderator

|
Wysłany: Czw 6 Sie 2015, 20:24 Temat postu: |
|
|
Justyna*** napisał: |
No i generalnie zgadzam się z tym co piszesz Nhele, tylko z jednym nie - nie da się przygotować, moim zdaniem, na takie trudne wymagające macierzyństwo. Ja się w myślach przygotowywałam na takie, nic mi to nie dało. Byłam ogromne zaskoczona.
|
Przecież ja to napisałam, że nie da się przygotować, bo nigdy nie wiadomo, z jakim egzemplarzem przyjdzie nam się zmierzyć, więc nawet kolejne dzieci mogą wywołać sporą niespodziankę.
A macierzyństwo, mimo, że ma wiele zaskakujących zwrotów akcji, wymaga cierpliwości, pewnego stopnia abstrakcji to najwspanialsza przygoda w życiu
Kasia, Ty oczekujesz, że przez Internet powiemy Ci, jaką masz infekcję i ile możesz czekać? Serio?
Myślisz, że ktoś weźmie na siebie taką odpowiedzialność?
Zwykle grzybice leczy się nystatyną, nikt Ci jej nie wyda bez recepty, infekcje w ciąży ogólnie są niefajne, bo mogą powodować wiele nieprzyjemnych powikłań, z wywołaniem przedwczesnego porodu włącznie. Taka wiedza powinna zwykle skłonić do wizyty u lekarza jak najwcześniej, a nie do pytania na forum, czy trzeba i opisywania stopnia swędzenia psiochy za przeproszeniem
Nie chcę być złośliwa, naprawdę, Twoje pytanie właśnie dlatego pominęłam, ale jak już tak bardzo chcesz odpowiedzi... |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasia_90 guru

|
Wysłany: Czw 6 Sie 2015, 20:32 Temat postu: |
|
|
Ale spokojnie.. Uważam że po to jest forum by móc się zapytać o poradę. Nie chciałam żeby ktoś napisał mi co mi jest bo praktycznie jestem pewna że to grzybica. Myślałam że może ktoś miał taką sytuację i może coś podpowiedzieć..nie wiem co Cię tak"zniesmaczyło" że napisałam że swedzi tylko trochę.. Pisze się tu o różnych rzeczach związanych z ciąża i o tym jak się rodzi co się dzieje i to wszystko jest normalne. Ale skoro moje pytanie jest tak niedorzeczne to przepraszam więcej nie męczę.. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
nheledore moderator

|
Wysłany: Czw 6 Sie 2015, 20:36 Temat postu: |
|
|
Nie jest niedorzeczne, tylko chcę Cię otrzeźwić, bo nikt nie weźmie na siebie odpowiedzialności za doradzenie: nie, nie idź do lekarza, a wyraźnie taką odpowiedź chciałabyś dostać.
Dziewczyny napisały Ci, żebyś odwiedziła lekarza, a Ty pytasz, czy to na pewno konieczne, bo w sumie to nie swędzi Cię tak bardzo.
Jeśli chcesz zapytać o moje sytuacje w ciąży: ja w ciąży sześć razy byłam na IP i za każdym razem, gdy coś mnie niepokoiło dzwoniłam do położnej albo w stanach bardzo poważnych do lekarza.
Infekcję miałam raz, szybko wyleczoną, bo na drugi dzień byłam na fotelu u lekarza. |
|
Powrót do góry |
|
 |
e-nina guru

|
Wysłany: Pią 7 Sie 2015, 7:05 Temat postu: |
|
|
Kasiu,ja już kiedyś pisałam chyba kiedy miałaś lekko podwyższone wyniki z krwi,że wg mnie w ciąży należy udać się do lekarza wtedy gdy wiesz ,ze coś cię niepokoi i wg Ciebie samej wykracza po za normę .Kolejny raz napiszę,że poszłabym do lekarza zaraz po podejrzeniu infekcji nawet jeśli planowa wizyta miałaby być za 2-3 dni po tej niespodziewanej. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karolka12 uzależniony

|
Wysłany: Pią 7 Sie 2015, 8:08 Temat postu: |
|
|
A czy w takim przypadku można iść do internisty? _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Justyna*** maniak

|
Wysłany: Pią 7 Sie 2015, 8:13 Temat postu: |
|
|
Kasia, idz do lekarza jak najszybciej. Takie nieleczone infekcje moga byc naprawde brzemienne w skutkach.
Jeśli o mnie chodzi to infekcje miałam raz na samym starcie ciąży. Jeszcze wtedy nawet serduszka nie było. Dostałam globulki, wprowadzilam profilaktykę i już ani razu więcej nic się nie działo. Przy okazji okazało się, ze część moich różnorakich bólów podbrzusza była właśnie wynikiem infekcji. A Ty często sygnalizujesz różne bóle.
Co do profilaktyki to tak jak pisalam: bawełniana bielizna prana w delikatnym proszku w pralce. Nie noś w domu wkładek higienicznych, tylko na wyjścia z domu jeśli musisz. Luteine i inne leki dopochwowe aplikuj sobie jednorazowymi rekawiczkami. Jeśli wspolzyjesz to tylko prezerwatywa. Nos raczej spódnice, zrezygnuj z ciasnych spodni. Podmywaj się szarym mydlem np. Biały Jeleń.
Karolka, nie wydaje mi się. Lekarz musi jednak zbadać pacjentke i sprawdzić co sie dzieje. Internista chyba nie jest od tego Moze przedluzyc recepte w razie potrzeby np. na luteine ale to chyba wszystko.
Ostatnio zmieniony przez Justyna*** dnia Pią 7 Sie 2015, 8:26, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|