Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Karolka12 uzależniony

|
Wysłany: Wto 23 Cze 2015, 13:06 Temat postu: |
|
|
To jest super rada! Zwalić na pogodę i olać! i tak właśnie zrobię  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
PatrycjaS19915 guru

|
Wysłany: Wto 23 Cze 2015, 13:10 Temat postu: |
|
|
Tak najlepiej co się będziesz przejmować. A tak na poważnie nie martw się, będzie dobrze. Kiedy masz wizytę? Ja 6.07 i nie mogę się doczekać  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Klodi87 maniak

|
Wysłany: Wto 23 Cze 2015, 13:10 Temat postu: |
|
|
Kasztanowa gratulacje  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kasztanowa guru

|
Wysłany: Wto 23 Cze 2015, 13:46 Temat postu: |
|
|
Dziękuję Ja też jutro zaczynam 16-ty tydzień, strasznie szybko leci, nie to co w pierwszej ciąży  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Justyna*** maniak

|
Wysłany: Wto 23 Cze 2015, 13:53 Temat postu: |
|
|
Kasztanowa, gratulacje
Kasia, ja w ciąży jadłam świeże: ogórki, marchewki, sałaty i kapusty (różne rodzaje), cebulę, pomidory, kolorowe papryki, cykorię, bakłażana, cukinię. Zimą niewiele jest świeżych warzyw więc jadłam też mrożone: gorszek, fasolkę szparagową żółtą i zieloną, brokuły, kalafiora, brukselkę, szpinak.
Im więcej tym lepiej, ja do każdego posiłku miałam owoce lub warzywa. Z owoców nie jadłam tylko winogron i bananów, bo mają sporo cukru.
Pearl, potwierdzam to co pisze Kasztanowa o diecie. Ja ostatnio u mamy jadłam kapustę młodą z kotlecikiem schabowym. Siostra się zdziwiła, że jem a ja zjadłam ze smakiem. U bąbla żadnych problemów brzuszkowych to nie spowodowało. Ja odstawiłam tylko to, co lekarz kazał i co powoduje reakcję alergiczną - czyli krowi nabiał (w zmian jem kozi), pomidory i paprykę. Niestety truskawki też powodują wysyp u synka i chyba ryba.
Jakby tak chcieć odstawić to co powoduje wzdęcia i to co powoduje alergię to chyba pozostałby chleb i woda Ale wszystkie te rzeczy jadłam i nie mam zamiaru nic odstawiać na wszelki wypadek. Miałam taki moment, że niunio był wstrasznie wysypany i chciałam go "zaleczyć" więc jadłam w sumie z 10 bezpiecznych produktów. Byłam potwornie osłabiona. I szybko zrezygnowałam z takiej diety. Na wykarmienie dziecka i opiekę nad nim trzeba mieć siłę i energię.
Ja oczywiście planuję drugie bobo. Żeby synek miał rodzeństwo. Przede wszystkim dlatego. Mam nadzieję, że uwiniemy się szybciej niż przy pierwszym dziecku. Ale póki co mąż jest pełen obaw bo teraz widzi, ile pracy jest przy takim maluchu i obawia się, że z dwojka nie damy rady. I wolałby chwilę się wstrzymać, a ja nie chcę.
A co do wyjazdu, to pewnie bym i zaryzykowała, bo opiekę już miałam zapewnioną, ale Adaś zaczął robić awantury w samochodzie. Kiedyś uwielbiał jeździć autem, zaraz zasypiał. Ale od jakiegoś czasu coś się zmieniło i po prostu nie chcę męczyć ani jego ani nas tak długą podróżą. Szkoda mi bardzo, chętnie bym się wyrwała z domu ale co zrobić? |
|
Powrót do góry |
|
 |
PatrycjaS19915 guru

|
Wysłany: Wto 23 Cze 2015, 14:16 Temat postu: |
|
|
Kasztanowa to jesteśmy dokładnie na tym samym etapie Ja mam niby termin wyliczony na 7.12 ale jak wpisuję w internetowe kalkulatory pokazuje 15-16.12. Wolała bym urodzić wcześniej żeby przed świętami jakoś się ogarnąć, no ale zobaczymy jak będzie.
Justyna skoro młody tak rozrabia chyba nie masz wielkiego wyboru, trzeba zacisnąć zęby i przeczekać, ale nie dziwię się że Ci szkoda. Fajnie że planujecie drugie dzieciątko, może mąż się ugnie niedługo. Powodzenia
U mnie mężu stwierdził że chciałby do 30 wyrobić się z trójką, łatwo się mówi zobaczymy co powie jak nasz Bąbelek będzie już chwilę na tym świecie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
pearl.jamka guru

|
Wysłany: Wto 23 Cze 2015, 14:39 Temat postu: |
|
|
No to uff..bo pamiętam, że przy starszaku wielu rzeczy nie jadłam, bo niby taka dieta dla matek karmiących wówczas była.
Justyna - im szybciej drugie tym lepiej - dwa ogarnięte i spokój u nas z taką różnicą wieku to już dwóch jedynaków będzie - trochę słabo, no ale lepiej tak niż w ogóle
Kupiłam kieckę dziś na to wesele. Zdziwiłam się, bo w sumie tylko rozmiar większa niż normalnie noszę - tj, wiem że ciążowe to inaczej trochę ale i tak było miło  _________________ Wiadro cierpliwości przyjmę! Pilnie!
Ostatnio zmieniony przez pearl.jamka dnia Czw 25 Cze 2015, 9:36, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
PatrycjaS19915 guru

|
Wysłany: Wto 23 Cze 2015, 14:42 Temat postu: |
|
|
Fajna kieca, kolor bardzo mi się podoba. Najlepsze takie proste, nie wymyślane. |
|
Powrót do góry |
|
 |
pearl.jamka guru

|
Wysłany: Wto 23 Cze 2015, 14:59 Temat postu: |
|
|
To był jedyny fason nieodcinany pod biustem. Bo te odcinane to coż - prezentowały się na mnie niczym namiot na polu Ale fakt - nie chciało mi się za bardzo łazić, zwłaszcza, że to kiecka na raz. _________________ Wiadro cierpliwości przyjmę! Pilnie! |
|
Powrót do góry |
|
 |
only_hope maniak

|
Wysłany: Wto 23 Cze 2015, 15:16 Temat postu: |
|
|
Kasztanowa wielkie gratulacje. Ja liczę, że dołączymy do WAS we wrześniu.
Chyba nie tylko my już czekamy, bo Hania dostała na dzień dziecka w prezencie książeczkę "Będę mieć rodzeństwo"  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|