Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Forumowe "ciężarówki" II
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 631, 632, 633 ... 778, 779, 780  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Ciąża, poród, połóg
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Karolka12
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Wto 23 Cze 2015, 13:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To jest super rada! Zwalić na pogodę i olać! i tak właśnie zrobię Very Happy

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
PatrycjaS19915
guru
guru

PostWysłany: Wto 23 Cze 2015, 13:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak najlepiej Very Happy co się będziesz przejmować. A tak na poważnie nie martw się, będzie dobrze. Kiedy masz wizytę? Ja 6.07 i nie mogę się doczekać oczko
Powrót do góry
Klodi87
maniak
maniak

PostWysłany: Wto 23 Cze 2015, 13:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kasztanowa gratulacje uśmiech

Powrót do góry
Kasztanowa
guru
guru

PostWysłany: Wto 23 Cze 2015, 13:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziękuję uśmiech Ja też jutro zaczynam 16-ty tydzień, strasznie szybko leci, nie to co w pierwszej ciąży uśmiech
maniak
maniak

PostWysłany: Wto 23 Cze 2015, 13:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kasztanowa, gratulacje uśmiech

Kasia, ja w ciąży jadłam świeże: ogórki, marchewki, sałaty i kapusty (różne rodzaje), cebulę, pomidory, kolorowe papryki, cykorię, bakłażana, cukinię. Zimą niewiele jest świeżych warzyw więc jadłam też mrożone: gorszek, fasolkę szparagową żółtą i zieloną, brokuły, kalafiora, brukselkę, szpinak.
Im więcej tym lepiej, ja do każdego posiłku miałam owoce lub warzywa. Z owoców nie jadłam tylko winogron i bananów, bo mają sporo cukru.

Pearl, potwierdzam to co pisze Kasztanowa o diecie. Ja ostatnio u mamy jadłam kapustę młodą z kotlecikiem schabowym. Siostra się zdziwiła, że jem a ja zjadłam ze smakiem. U bąbla żadnych problemów brzuszkowych to nie spowodowało. Ja odstawiłam tylko to, co lekarz kazał i co powoduje reakcję alergiczną - czyli krowi nabiał (w zmian jem kozi), pomidory i paprykę. Niestety truskawki też powodują wysyp u synka i chyba ryba.
Jakby tak chcieć odstawić to co powoduje wzdęcia i to co powoduje alergię to chyba pozostałby chleb i woda oczko Ale wszystkie te rzeczy jadłam i nie mam zamiaru nic odstawiać na wszelki wypadek. Miałam taki moment, że niunio był wstrasznie wysypany i chciałam go "zaleczyć" więc jadłam w sumie z 10 bezpiecznych produktów. Byłam potwornie osłabiona. I szybko zrezygnowałam z takiej diety. Na wykarmienie dziecka i opiekę nad nim trzeba mieć siłę i energię.

Ja oczywiście planuję drugie bobo. Żeby synek miał rodzeństwo. Przede wszystkim dlatego. Mam nadzieję, że uwiniemy się szybciej niż przy pierwszym dziecku. Ale póki co mąż jest pełen obaw bo teraz widzi, ile pracy jest przy takim maluchu i obawia się, że z dwojka nie damy rady. I wolałby chwilę się wstrzymać, a ja nie chcę.
A co do wyjazdu, to pewnie bym i zaryzykowała, bo opiekę już miałam zapewnioną, ale Adaś zaczął robić awantury w samochodzie. Kiedyś uwielbiał jeździć autem, zaraz zasypiał. Ale od jakiegoś czasu coś się zmieniło i po prostu nie chcę męczyć ani jego ani nas tak długą podróżą. Szkoda mi bardzo, chętnie bym się wyrwała z domu ale co zrobić?
Powrót do góry
PatrycjaS19915
guru
guru

PostWysłany: Wto 23 Cze 2015, 14:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kasztanowa to jesteśmy dokładnie na tym samym etapie uśmiech Ja mam niby termin wyliczony na 7.12 ale jak wpisuję w internetowe kalkulatory pokazuje 15-16.12. Wolała bym urodzić wcześniej żeby przed świętami jakoś się ogarnąć, no ale zobaczymy jak będzie.

Justyna skoro młody tak rozrabia chyba nie masz wielkiego wyboru, trzeba zacisnąć zęby i przeczekać, ale nie dziwię się że Ci szkoda. Fajnie że planujecie drugie dzieciątko, może mąż się ugnie niedługo. Powodzenia oczko

U mnie mężu stwierdził że chciałby do 30 wyrobić się z trójką, łatwo się mówi zobaczymy co powie jak nasz Bąbelek będzie już chwilę na tym świecie uśmiech
Powrót do góry
pearl.jamka
guru
guru

PostWysłany: Wto 23 Cze 2015, 14:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No to uff..bo pamiętam, że przy starszaku wielu rzeczy nie jadłam, bo niby taka dieta dla matek karmiących wówczas była.

Justyna - im szybciej drugie tym lepiej - dwa ogarnięte i spokój język z oczkiem u nas z taką różnicą wieku to już dwóch jedynaków będzie - trochę słabo, no ale lepiej tak niż w ogóle oczko

Kupiłam kieckę dziś na to wesele. Zdziwiłam się, bo w sumie tylko rozmiar większa niż normalnie noszę - tj, wiem że ciążowe to inaczej trochę ale i tak było miło wesoły

Ostatnio zmieniony przez pearl.jamka dnia Czw 25 Cze 2015, 9:36, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
PatrycjaS19915
guru
guru

PostWysłany: Wto 23 Cze 2015, 14:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Fajna kieca, kolor bardzo mi się podoba. Najlepsze takie proste, nie wymyślane.
Powrót do góry
pearl.jamka
guru
guru

PostWysłany: Wto 23 Cze 2015, 14:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To był jedyny fason nieodcinany pod biustem. Bo te odcinane to coż - prezentowały się na mnie niczym namiot na polu Very Happy Ale fakt - nie chciało mi się za bardzo łazić, zwłaszcza, że to kiecka na raz.
only_hope
maniak
maniak

PostWysłany: Wto 23 Cze 2015, 15:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kasztanowa wielkie gratulacje. Ja liczę, że dołączymy do WAS we wrześniu.
Chyba nie tylko my już czekamy, bo Hania dostała na dzień dziecka w prezencie książeczkę "Będę mieć rodzeństwo" Very Happy

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Ciąża, poród, połóg Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 631, 632, 633 ... 778, 779, 780  Następny
Strona 632 z 780

Skocz do: