|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
gabrielapy kandydat

|
Wysłany: Pon 23 Lut 2015, 13:17 Temat postu: |
|
|
można finansować samemu, ale pomoc rodziny jest często nieoceniona  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mary kandydat

|
Wysłany: Wto 7 Kwi 2015, 8:35 Temat postu: Re: Sami sobie, czy z pomocą rodziny? |
|
|
mademoiselle napisał: | Dziewczyny chciałam Was zapytać o opinię.
Nasze zaręczyny zostały przyjęte z uśmiechem i radością, jednak mimo naszego wieku (25 lat) rodzice (głównie moi) mają problem z "instytucją" jaką jest małżeństwo. Twierdzą, że śluby nie są w modzie, że teraz nikt za mąż nie wychodzi (?!), że za młodzi, że bez kasy.
Oboje pracujemy na stałe - ja jestem nauczycielem, a mój piękny pracuje w hucie i zacznie jeszcze doktorat na Politechnice, ja jeszcze chcę zacząć podyplomówkę ..
Mam mieszkanie po babci, które głównie remontują moi rodzice. Nie było spotkania teściów, bo moi rodzice uważają, że to nie jest potrzebne teraz z czym ja się nie zgadzam, bo zamiast zrzędzić, że rodzice narzeczonego się nie dokładają mogliby pogadać i ustalić, co i jak ..
Ustaliliśmy datę ślubu i idziemy wpłacić zaliczkę do restauracji .. narzeczony chwaliłby się na cały świat .. też bym chciała, ale jakoś się czuję zastraszona we własnym domu ja codziennie wysłuchuję, że na ślub to za wcześnie, że musimy się ustawić, że impreza weselna nie wchodzi w grę ..
ale się rozpisałam .. do sedna ..
Co myślicie o tym, żeby organizować wszystko samemu i zaprosić rodziców na gotowe? Żeby nie było niepotrzebnych lamentów o pieniądzach i "słusznych decyzjach". Mogą dostać zaproszenie 4 mce przed i sprawa załatwiona .. nie muszą nic dokładać (i tak dużo już robią), przyjdą na zorganizowaną zabawę .. dobre to czy niekoniecznie? |
Myślę, że to dobry pomysł. Skoro Was na to stać i rodzicie nie muszą się dokładać to też bym tak zrobiła na waszym miejscu. Swoją drogą to dziwnie inną mają opinie niż inni rodzice, którzy uważają, że trzeba brać ślub a 25 lat to już pora Życzę powodzenia. _________________ http://zaproszenia.marsgraf.pl/ - zaproszenia ślubne |
|
Powrót do góry |
|
 |
PartyTajm_com_pl kandydat

|
Wysłany: Pon 25 Maj 2015, 18:06 Temat postu: |
|
|
Moim zdaniem jeśli oboje zarabiacie tyle, że stać Was na zorganizowanie ślubu samemu, a dodatkowo Twoi rodzice mają takie a nie inne podejście do tej, jak to napisałaś "instytucji" - to zrobiłabym wszystko po swojemu i to tak jak mi się podoba, a rodziców zaprosiła, jako jednych z gości, oczywiście tych bardziej wyjątkowych, ale jednak gości. W ten sposób nikt nie będzie Ci mógł "narzucić" swojego zdania i swoich "pomysłów". Najważniejsze to żebyś Ty była szczęśliwa  _________________ Ozdoby,dekoracje ślubne. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|