|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
MADI uzależniony

|
Wysłany: Czw 22 Sty 2015, 9:34 Temat postu: |
|
|
MelSi ja i mąż pijemy młody jęczmień, ale dopiero 2 tygodnie, więc jak do tej pory zauważyłam, że mam więcej energii, jednocześnie bez problemu odstawiłam kawe, wczesniej nie udawało mi się, byc moze jest to zasługa jęczmienia.Większość jego dobroczynnych właściwości nie bedzie widoczna: odkwaszanie, oczyszanie, usuwanie toksyn... _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ruda_wiewiórka moderator

Dołączył: 01 Gru 2011 Posty: 12149 Skąd: Ze Stumilowego lasu :)
|
Wysłany: Czw 22 Sty 2015, 10:41 Temat postu: |
|
|
Sio z tym do pogaduch
Tu marudzimy - nie pytamy  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kithy maniak

|
Wysłany: Czw 22 Sty 2015, 12:11 Temat postu: ssssss |
|
|
To ja pomarudzę ciężko z kredytem na dom, masakra jakie problemy, a już w ogóle papierologia... aby sprawdzić czy działka może stać się budowlana trzeba jechać do gminy z ksero map, które otrzymam w starostwie, na które musiałam złożyć wniosek i czekam tydzień na nie raaannnyyyyy! ! _________________
   |
|
Powrót do góry |
|
 |
ruda_wiewiórka moderator

|
Wysłany: Czw 22 Sty 2015, 12:26 Temat postu: |
|
|
Kithy to dopiero początek...
Poczekaj aż będziesz musiała zbierać papiery do pozwolenia na budowę,gdzie na głupią mapkę czeka się miesiąc.
Na wyrys z rejestru gruntów - 1,5 tygodnia.
Także trzeba się zebrać do kupy i przetrzymać bo....innej opcji nie ma.  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
korcia1802 uzależniony

|
Wysłany: Czw 22 Sty 2015, 14:02 Temat postu: |
|
|
Pocieszę trochę - już pozwolenie na budowę dla domku jednorodzinnego nie obowiązuje tylko zgłoszenie i można zaczynać  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ruda_wiewiórka moderator

|
Wysłany: Czw 22 Sty 2015, 14:07 Temat postu: |
|
|
Korcia zapomnij.
To jest dopiero w uchwałach. Teraz trzeba czkać aż się uprawomocni i to wprowadzą. Jeszcze to nie obowiązuje i w 2015 raczej nie będzie nadal... _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
asik guru

|
Wysłany: Czw 22 Sty 2015, 14:47 Temat postu: |
|
|
Do zgłoszenia jest ta sama papierologia wymagana co do otrzymania zezwolenia. Nie trzeba będzie po prostu czekać na zezwolenie i tyle. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
korcia1802 uzależniony

|
Wysłany: Czw 22 Sty 2015, 16:01 Temat postu: |
|
|
Faktycznie, sorki, ja w prawie budowlanym ostatnio siedzę więc muszę znać najnowsze wieści, ale zapomniałam,że jeszcze się nie uprawomocniło..... _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
domcia192 guru

|
Wysłany: Czw 22 Sty 2015, 16:27 Temat postu: |
|
|
Można chyba budować ale do 36 mkw. Ale to malizny jak na domki. _________________ Jesteśmy parą od 22.04.2007r. ;** <3
Zaręczeni od 14 grudnia 2012r. ;*
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kithy maniak

|
Wysłany: Pią 23 Sty 2015, 10:57 Temat postu: |
|
|
Wiem, że to wątek do marudzenia ale chciałam napisać, że babcia się wybudziła i wszystko jest ok hura  _________________
   |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|