| 

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

| 

| 

| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat   | 

| Autor | 
		Wiadomość | 

Justyna*** maniak

| 

Wysłany: Pią 16 Sty 2015, 10:24    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Czy są tu jeszcze jakieś cukrzycowe mamy? Chciałam się podpytać jak u Was wyglądało przybieranie na wadze, jak już byłyście na diecie. Bo ja 2 tygodnie jestem na diecie i schudłam już 2 kilogramy, przed ciążą byłam w lekkiej niedowadze, w ciąży przybierałam prawidłowo (nie tyłam nadmiernie). I mam poważne wątpliwości, czy tak powinno być, czy ta dieta mi służy, bo rozumiem, że z przybieraniem można zwolnić ale żebym chudła nie mając nadwagi?    | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

lamika88 uzależniony

| 

Wysłany: Pią 16 Sty 2015, 10:47    Temat postu:  | 
				     | 

| 

| Justyna*** napisał: | 	 		  Czy są tu jeszcze jakieś cukrzycowe mamy? Chciałam się podpytać jak u Was wyglądało przybieranie na wadze, jak już byłyście na diecie. Bo ja 2 tygodnie jestem na diecie i schudłam już 2 kilogramy, przed ciążą byłam w lekkiej niedowadze, w ciąży przybierałam prawidłowo (nie tyłam nadmiernie). I mam poważne wątpliwości, czy tak powinno być, czy ta dieta mi służy, bo rozumiem, że z przybieraniem można zwolnić ale żebym chudła nie mając nadwagi?    | 	  

Justyna ze mną na sali na patologii ciąży leżała dziewczyna, która też miała cukrzycę ciążową i w ciąży schudła 8 kg...    Także chyba to normalne... ALe jak masz wątpliwości to najlepiej spytaj lekarza    _________________

| 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

Justyna*** maniak

| 

Wysłany: Pią 16 Sty 2015, 10:53    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Nooo, 8 kilogramów to na pewno nie jest normalne, nawet przy nadwadze. Ciąża to nie jest czas na odchudzanie. A już na pewno nie taka ilość    Może jej źle tę cukrzycę prowadzili?

Z tym odchudzaniem chodzi o to, że organizm spalając swoje zapasy, produkuje zarazem ketony, zakwaszając organizm, a to jest szkodliwe dla dziecka. Więc dlatego się obawiam tego spadku wagi. Zwłaszcza, że ja nie mam czego zrzucać. Martwię się. | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

e-nina guru

| 

Wysłany: Pią 16 Sty 2015, 10:56    Temat postu:  | 
				     | 

| 

ja nie schudłam,choć i nie tyłam dużo.Tyle,że ja z tych co zawsze z kg na plusie   w całej ciąży przytyłam ok 10 kg ale ja wstrzykiwałam sobie insulinę,ja na Twoim miejscu  skonsultowałabym to z Twoim diabetologiem. _________________

| 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

Justyna*** maniak

| 

Wysłany: Pią 16 Sty 2015, 11:08    Temat postu:  | 
				     | 

| 

No właśnie, a ja do tej pory normalnie przybierałam po pół kilo na tydzień a teraz zaczęłam tracić i coś czuję, że tak nie powinno być. Rozumiem, jakbym tyła wolniej, no to ok. Ale żeby chudnąć, jak się nie ma z czego.

No nic, zadzwonię do lekarza i zobaczymy co mi powie. 

Ja od początku mówiłam, że ciągle chodzę głodna, że zdarza mi się hipoglikemia przed posiłkiem. To pozwolili mi wyłączyć z jednego posiłku część jedzenia i zrobić z tego dodatkowy posiłek. A ja mialam wyniki 75/214/150. Niby wchłaniam ten cukier jak gąbka ale spalam go bardzo szybko i dla mnie idealnie by było aby posiłki były co dwie godziny a nie jak na ogólnej rozpisce co 3-3,5. | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

Asiulaaa019 guru

| 

Wysłany: Sob 17 Sty 2015, 19:33    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Justyna ja w pierwszym mcu diety cukrzycowej też schudłam 2 kg. 

Zaczęłam się tym trochę stresować, ale później zaczęłam przybierać na wadze ale bardzo mało.

Stosując dietę cukrzycową ciężko jest dużo przytyć. 

Dla swojego spokoju porozmawiaj z lekarzem czy wszystko jest ok. _________________

| 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

slodkoslona uzależniony

| 
		 | 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

fiona45 bywalec

| 

Wysłany: Nie 18 Paź 2020, 12:51    Temat postu:  | 
				     | 

| 

| Nawet cukrzycę ciążową należy dobrze badać i leczyć jak się da tylko. Dobrymi specjalistami do tego sprawdzą się na pewno  https://cmp.med.pl/cmp-bialoleka/internista/ . Taki internista z umówionym pacjentem porozmawia, rozwieje wątpliwości i zbada pod każdym względem. | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

Miroslaw2221 bywalec

| 

Wysłany: Sob 14 Lis 2020, 17:35    Temat postu:  | 
				     | 

| 

| Polecam Wam przychodnie która działa w Polsce Krakowie i  która ma swoją stronę internetową tutaj : gastromedica.pl to przychodnia w której robię badania kontrolne. Na stronie internetowej możecie wiele poczytać. Oferują oni również badania z zakresu układu ruchu kardiologiczne i inne. Moja koleżanka bierze udział w badaniach klinicznych i jest zadowolona. | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

Aniela1 bywalec

| 

Wysłany: Sob 21 Lis 2020, 16:03    Temat postu:  | 
				     | 

| 

| Jeśli potrzebujesz dobrego diabetologa to zachęcam do przejrzenia tej strony https://lekarzebezkolejki.pl/diabetolog/gdynia . To bardzo wygodna wyszukiwarka lekarzy, która stanowi bogatą bazę informacji dla pacjentów. Nie trzeba nigdzie wydzwaniać, tylko zarejestrować się przez tą właśnie stronę. Sama zobacz. | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

| 

|