|
| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
nimfa moderator

|
Posted: Wed 17 Dec 2014, 9:51 Post subject: |
|
|
pluszak a brałaś tą 2 czy 3 dawkową? Te 3 dawki to się podaje przy kolejnych szczepieniach (tych standardowych)? _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
madziab9 maniak

|
Posted: Wed 17 Dec 2014, 10:34 Post subject: |
|
|
Ja szczepilam na rotawirusy szczepionka 3-dawkową bo jest na większą ilość szczepów niż 2-dawkowa. Mila dostawala ją na kolejnych wizytach. _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
MADI uzależniony

|
Posted: Wed 17 Dec 2014, 10:34 Post subject: |
|
|
Nimfa ja tez szczepilam, 2 dawki _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
pearl.jamka guru

|
Posted: Wed 17 Dec 2014, 11:00 Post subject: |
|
|
Ja nie szczepiłam. A młody nigdy nie zachorował, mimo, że jest w placówkach oswiatowych od 11 mca życia. _________________ Wiadro cierpliwości przyjmę! Pilnie! |
|
| Back to top |
|
 |
Rashel maniak

|
Posted: Wed 17 Dec 2014, 11:03 Post subject: |
|
|
Nie szczepiłam i nie zaszczepie.
Adam nigdy nie zachorował, przy nim odradzała mi te szczepienia lekarka od chorób zakażnych. Moja pediatra też uważa te szczepienia za bzdurę...
Ja ogólnie pierwsze szczepienie Oliwki przeciągnełam do 9 tyg. I szczepiłam ostatecznie szczepionkami refundowanymi. Mała popłakała, i w aucie już spała. Żadnych problemów, wesoła, apetyt dopisywał, temp brak, spała bardzo dobrze.  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
nimfa moderator

|
Posted: Wed 17 Dec 2014, 11:03 Post subject: |
|
|
perl jelitówka u roczniak mi nie strasznie, Docia miała i tragedii nie było, ale u takiego malucha to już strasz. Dorotka przynosi z przedszkola różne świństwa i wirusy dlatego postanowiliśmy zaszczepić.
Przy Dorotkce była na nie dla tych dodatkowych szczepień ale przy Agatce (zwłaszcza po ostatnio przywleczonych wirusach z przedszkola) raczej się na rotawirusa zdecydujemy. _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Klodi87 maniak

|
Posted: Wed 17 Dec 2014, 11:11 Post subject: |
|
|
Ja też szczepiłam, 3- dawkową. _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
pearl.jamka guru

|
Posted: Wed 17 Dec 2014, 11:17 Post subject: |
|
|
nimfa - ja Cię nie odwodzę. Pediatra niech Ci doradzi najlepiej.
Mój pediatra też uważa, że szczepienia na rotarwirusy i -koki są niepotrzebne i nie zaleca. _________________ Wiadro cierpliwości przyjmę! Pilnie! |
|
| Back to top |
|
 |
Karolina1984 guru

|
Posted: Wed 17 Dec 2014, 12:14 Post subject: |
|
|
| pearl.jamka wrote: | nimfa - ja Cię nie odwodzę. Pediatra niech Ci doradzi najlepiej.
Mój pediatra też uważa, że szczepienia na rotarwirusy i -koki są niepotrzebne i nie zaleca. |
Na rotawirusy to większość pediatrów uważa że jest zbędna szczepionka. . _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
pluszak guru

|
Posted: Wed 17 Dec 2014, 12:46 Post subject: |
|
|
3 dawkową, normalnie przy każdej dostawał do dziobka  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce