Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Pozdrowienia z Francji
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przedstaw się!
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Sasetka
maniak
maniak

PostWysłany: Pią 21 Sie 2009, 21:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ruda87 napisał:
heloł Wink No więc jak już wcześniej pisałam, napewno musisz zrobić wesele swoich marzeń bez przejmowania się niczym Wink A swoich gości Francuzów fajnie by było chociaż trochę ugościć w polskim stylu ... nie wiem jakie macie tam możliwości i jak wygląda organizacja wesel we Francji, ale coś napewno wymyślicie Wink Może chociaż jedna potrawa typowo polska - może ostatnio modny wiejski stół pytajnik

to by się zdziwili lol

Już mi pociekło na wiejskie jadło Very Happy

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Kochanica_Francuza
początkujący
początkujący

PostWysłany: Sob 22 Sie 2009, 10:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj LaTulipe,
jestem w bardzo podobnej sytuacji, dwa tygodnie temu zaręczyłam się z moim chłopakiem Francuzem no i na przyszły rok planujemy ślub Smile.
Bardzo się cieszę, oczywiście, ale przeraża mnie to wszystko organizacyjnie! Nie ustaliliśmy jeszcze, gdzie będziemy robić ślub, ale myślę, że na 90% w Polsce, plus ewentualnie coś we Francji dla rodziny, która nie będzie mogła dojechać...
Na pewno będzie sporo problemów, np. jego rodzice nigdy poza Francją nie byli... a na dokładkę w ich mniemaniu taki, co pije wódkę, a do tego kieliszkami, to taki najgorszy alkoholik Very Happy a poza tym kwestia jedzenia, u nich jakieś jedno dwa dania, no a u nas... Kilku moich francuskich znajomych, którzy byli na polskich weselech, twierdzi, że tyle jedzenia na raz, to w życiu nie widzieli Smile
więc coś czuję, że polskim weselem mogą być mocno zaszokowani Smile
Pozdrawiam!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sasetka
maniak
maniak

PostWysłany: Wto 25 Sie 2009, 11:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W niemczech w ogóle nie robia takich wesel uśmiech jak w Polsce Very Happy

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
chateaudemontalegre
początkujący
początkujący

PostWysłany: Czw 24 Lut 2011, 14:11    Temat postu: Wpadlam na was przez przypadek Odpowiedz z cytatem

Czesc,

Jestem we Francji od 19 lat.

Czytam z zainteresowaniem wasze wiadomosci z zeszlego roku... i zadaje sobie pytanie jakie w koncu znalazlyscie rozwiazanie? Tutaj, czy tam? Po polsku czy po francusku? A moze tak jak ja, wybralyscie to co najlepsze z obydwu stron... zeby kazdemu dogodzic a jednoczesnie dostosowac wasza weselna impreze do waszego wlasnego charakteru?

Od 8 lat organizuje przyjecia weselne dla Francuzow, Anglikow, Amerykanow, Australijczykow, Wlochow i Irlandczykow... w mojej posiadlosci ktora znajduje sie na poludniu Francji. Niestety, ani razu nie udalo mi sie "zlapac" Polakow. A tak bardzo bym chciala...

Za kazdym razem jestem zmuszona (i robie to z prawdziwa przyjemnoscia) wplatac, laczyc i spajac rozne watki, roznych kultur. Zdziwicie sie jak wspaniale moga bawic sie ludzie, ktorzy odkrywaja rodzine strony wspolmalzonka, dopiero podczas przyjecia weselnego! Nawet jesli dotychczas dzielilo ich pare tysiecy kilometrow, inny jezyk i kultura, a i czasem powazna roznica wieku!

Nie bojcie sie, ze francuska tesciowa wykrzywi sie z niesmakiem gdy zaproponuje jej wypicia "bruderszaftu" ... Po 10 minutach szalonego "zbojnickiego" na parkiecie, sama bedzie prosic o kolejna rundke!

Nasza polska smialosc w prostocie, obfitosc jadla i napitku, fizyczna bliskosc (poklepywanie po plecach i usciski) wcale nie musza stanowic przeszkody w eleganckim stylu ogolnego przyjecia. Wlasnie ta prostota (nie mylic z prostacznoscia), stanowi nasz elegancki atut!

Tak nawiasem, Francuzi uwielbiaja nasza kielbase! Lubia zubrowke, delektuja sie bigosem... ale tak naprawde, to cenia nas za to ze jestesmy OTWARCI i umiemy oddac potrzebujacemu ostatnia koszule.

No, co wy na to? uśmiech
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przedstaw się! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: