|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
NutkaMisio maniak

|
Wysłany: Pią 20 Lip 2012, 22:22 Temat postu: |
|
|
Symfonia tylko pozazdrościć  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Symfonia uzależniony

|
Wysłany: Pią 20 Lip 2012, 22:27 Temat postu: |
|
|
Moi rodzice już 2 lata się szykowali. Sami dużo nie maja, rodzice emeryci ale składali... jestem im wdzięczna za to bo nie spodziewałam się, że tak nam pomogą. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Seiko kandydat

|
Wysłany: Czw 4 Wrz 2014, 14:03 Temat postu: |
|
|
My wszystko z własnej kieszeni , nie chcemy zeby rodzice się dokładali, już wystarczająco włozyli w nasze wychowanie Na wesele maja przyjść i się dobrze bawić.
A co do zwrotu wesela to nie zalezy nam na tym. Wesele nigdy się nie zwróci w całości. Każdy da tyle na ile będzie go stać  |
|
Powrót do góry |
|
 |
aga88 gaduła

|
Wysłany: Pią 5 Wrz 2014, 7:17 Temat postu: |
|
|
My też chcemy wszystko sfinansować z własnej kieszeni ale moja mama już powiedziała że ona też chce się dołożyć do ślubu a dokładniej mówiąc chce mi dołożyć trochę kasy do sukni trochę do imprezy itp. Ja nie bardzo chcę się na to zgodzić ale jeżeli ma to rodzić jakieś konflikty i ma też jej to sprawić "przyjemność" to pewnie się zgodzę. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Finezja kandydat

|
Wysłany: Pią 5 Wrz 2014, 12:47 Temat postu: |
|
|
olenka89 napisał: | [...] Dla mnie paranoją jest jak niektórzy z gości dają gazety poprzecinane do kopert i specjalnie się nie podpiszą, żeby nie było wiadomo kto... żenada... |
Nie wierzę!...
Też jestem zdania, że młodzi powinni sami sfinansować wesele. Rodzice też coś dołożą, ale generalnie wychodzę z założenia, że sami. No i w życiu by mi do głowy nie przyszło, że cokolwiek ma się zwracać... ten dzień jest przecież dla nas i dla najbliższych. Oczywiście miło, jak się od gości dostanie jakiś prezent czy kopertę, ale najważniejsza jest obecność. Obawiam się też sytuacji pt. nie stać mnie i nie przyjdę... chyba ciężko jest przekonać taką osobę... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Angela27.06.2015 gaduła

|
Wysłany: Nie 7 Wrz 2014, 10:40 Temat postu: |
|
|
Jeśli chodzi o nas.. Ja sama sobie finansuję wesele a narzeczony daje pół i jego mama pół... I wychodzę z założenia, że wesele się nie zwróci... _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
tynka2506 maniak

|
Wysłany: Pią 12 Wrz 2014, 19:29 Temat postu: |
|
|
My z narzeczonym sami finansujemy wesele, i gdzieś tam z tyłu głowy jest taka myśl, że fajnie by było gdyby choć troszkę się zwróciło ale to jest moim zdaniem normalne.
Wiem , że nie zwróci się nawet połowa ale ja wesele robi dla nas to jest nasz dzień i ja chce go zapamiętać do końca życia moim zdaniem to jest warte każdych pieniędzy _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
agatka.kruk bywalec

|
Wysłany: Wto 16 Wrz 2014, 17:29 Temat postu: |
|
|
tynka2506 zgadzam się z Tobą i popieram w 100%  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
pluszak guru

|
Wysłany: Sro 17 Wrz 2014, 18:35 Temat postu: |
|
|
no jak ktoś robi wesele na biznes, to faktycznie może się przejechać, bo z tymi kopertami jest różnie. U nas było 2 niepodpisane, jedna 200 jedna 300zł, ale 300zł to jest standard w tym co ludzie dawali, żebym liczyła na to że mi się zwróci, to bym była mocno rozczarowana przy liczeniu, a tak byliśmy zadowoleni  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marti1987 gaduła

|
Wysłany: Sro 17 Wrz 2014, 21:02 Temat postu: |
|
|
My również sami finansujemy swoje wesele Cieszię się, że nie muszę obarczać tym swoich rodziców.. Pewnie, że gdzieś tam się zastanawiam czy jakaś część się zwróci, ale nie jest to żadne oczekiwanie konkretnej sumy  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|