|
| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
nheledore moderator

|
Posted: Wed 3 Sep 2014, 10:46 Post subject: |
|
|
Na ulotce Asmagu jest dawkowanie dla dorosłych 4x3. Z tego wywnioskowałam, że chodzi o jony, ale pewności nie mam.
Ja biorę 4x1 po 125mg magnezu forte z DAMOS, gdzie podają węglan, a na ulotce max. zalecana dawka to 3 tabl. Plus w witaminach Solgar mam magnez.
Tylko teraz mam zwiększyć i kurde nie wiem już sama, co najlepiej brać, żeby mieć pewność... |
|
| Back to top |
|
 |
lauraire guru

|
Posted: Wed 3 Sep 2014, 10:49 Post subject: |
|
|
| atina wrote: | | Też brałam mnóstwo tego magnezu, tyle że Asmag forte, 34mg jonów. I brałam nawet 3x2. |
Nie wiem czemu zakodowało mi się, że w składzie jest 54 mg jonów. Też brałam 3x2 Asmag Forte do 37 tc. |
|
| Back to top |
|
 |
amelkaa uzależniony

|
|
| Back to top |
|
 |
leninka początkujący

|
Posted: Tue 21 Jul 2015, 11:40 Post subject: |
|
|
W sumie obojętnie jaki. Najlepiej zapytaj o to swojego ginekologa!
Bo skoro się staracie to już takiego chyba wybrałaś? _________________ Nie ma to jak dobry ginekolog w czasie ciąży- http://www.ginekolog-warszawa.pl |
|
| Back to top |
|
 |
amelkaa uzależniony

|
|
| Back to top |
|
 |
miska92 początkujący

|
Posted: Thu 5 Nov 2015, 15:06 Post subject: |
|
|
amelkaa najlepiej będzie jak zapytasz swojego ginekologa, a nie pytasz o to na forum Rozumiem, jesteśmy od tego, żeby Ci podpowiadać, ale nikt nie weźmie na siebie odpowiedzialności za zdrowie Twoje i dzidziusia. Zapytaj ginekologa i daj nam znać  |
|
| Back to top |
|
 |
slodkoslona uzależniony

|
Posted: Sun 18 Dec 2016, 19:21 Post subject: |
|
|
| Bardzo ważne jest by kobieta w ciąży zdrowo się odżywiała. O wielu informacjach na ten temat mozna przeczytać w internecie. Dla mnie szkoła Prenalen była dobrym miejscem do tego by znaleźć potrzebne informacje |
|
| Back to top |
|
 |
arvena uzależniony

|
Posted: Thu 5 Jan 2017, 11:25 Post subject: |
|
|
| No to ja wiele w sumie nie brałam leków w ciąży, poza dicopegiem 10g na zaparcia i witaminami nic, nawet kiedy byłam przeziębiona to się czosnkiem i miodem leczyłam |
|
| Back to top |
|
 |
zuzkar początkujący

|
Posted: Wed 11 Jan 2017, 11:57 Post subject: |
|
|
z suplementów na pewno kwas foliowy. myślę, że warto zwrócić uwagę także na kwasy DHA, ponieważ bardzo często nasza racjonalna dieta nie ma w sobie tak dużej ilości ryb czy dobrych tłuszczów. _________________ Dieta hashimoto Dietmap |
|
| Back to top |
|
 |
mademoiselle gaduła

|
Posted: Tue 24 Jan 2017, 13:47 Post subject: |
|
|
Ja jeszcze przed ciążą brałam kwas foliowy i biorę go do teraz. Zaliczyłam wtopę, bo przez pewnien czas brałam raz dziennie, a miała dwa teraz zakupiłam Prenatal Classic, bo wyniki z krwi mi lecą, a dzidziuś jest "średniakiem". Wizyta u pani G dopiero 1.02, podpytam, czy mogę go dalej brać. Ta sama lekarka polecała go mojej przyjaciółce, która bierze go do tej pory. _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce