Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Leki i suplementy diety w ciąży
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 21, 22, 23, 24, 25  Next

Post new topic   Reply to topic    Forum ślubne :: strona główna -> Ciąża, poród, połóg
View previous topic :: View next topic  
Author Message
nheledore
moderator
moderator

PostPosted: Wed 3 Sep 2014, 10:46    Post subject: Reply with quote

Na ulotce Asmagu jest dawkowanie dla dorosłych 4x3. Z tego wywnioskowałam, że chodzi o jony, ale pewności nie mam.
Ja biorę 4x1 po 125mg magnezu forte z DAMOS, gdzie podają węglan, a na ulotce max. zalecana dawka to 3 tabl. Plus w witaminach Solgar mam magnez.
Tylko teraz mam zwiększyć i kurde nie wiem już sama, co najlepiej brać, żeby mieć pewność...
Back to top
View user's profile Send private message
lauraire
guru
guru

PostPosted: Wed 3 Sep 2014, 10:49    Post subject: Reply with quote

atina wrote:
Też brałam mnóstwo tego magnezu, tyle że Asmag forte, 34mg jonów. I brałam nawet 3x2.

Nie wiem czemu zakodowało mi się, że w składzie jest 54 mg jonów. Surprised Też brałam 3x2 Asmag Forte do 37 tc.
Back to top
amelkaa
uzależniony
uzależniony

PostPosted: Wed 8 Jul 2015, 7:47    Post subject: Reply with quote

mam pytanie jak staramy sie o dzidziusia podobno trzeba pic kwas foliowy czy moze byc taki z zelazem http://www.bdsklep.pl/vita-pluss-24szt-zelazo--witamina-c--kwas-foliowy-suplement-diety,id-170527 czy lepiej http://www.doz.pl/apteka/p48677-Pregnamed_kwas_foliowy_tabletki_60_szt??
leninka
początkujący
początkujący

PostPosted: Tue 21 Jul 2015, 11:40    Post subject: Reply with quote

W sumie obojętnie jaki. Najlepiej zapytaj o to swojego ginekologa!
Bo skoro się staracie to już takiego chyba wybrałaś?
amelkaa
uzależniony
uzależniony

PostPosted: Mon 5 Oct 2015, 6:47    Post subject: Reply with quote

Hej wiecie moze czy jako bedac w ciazy moge pic te leki http://www.bdsklep.pl/vita-pluss-24szt-calcium--witamina-c--witamina-d3-suplement-diety,id-170525?
miska92
początkujący
początkujący

PostPosted: Thu 5 Nov 2015, 15:06    Post subject: Reply with quote

amelkaa najlepiej będzie jak zapytasz swojego ginekologa, a nie pytasz o to na forum oczko Rozumiem, jesteśmy od tego, żeby Ci podpowiadać, ale nikt nie weźmie na siebie odpowiedzialności za zdrowie Twoje i dzidziusia. Zapytaj ginekologa i daj nam znać oczko
Back to top
slodkoslona
uzależniony
uzależniony

PostPosted: Sun 18 Dec 2016, 19:21    Post subject: Reply with quote

Bardzo ważne jest by kobieta w ciąży zdrowo się odżywiała. O wielu informacjach na ten temat mozna przeczytać w internecie. Dla mnie szkoła Prenalen była dobrym miejscem do tego by znaleźć potrzebne informacje
Back to top
arvena
uzależniony
uzależniony

PostPosted: Thu 5 Jan 2017, 11:25    Post subject: Reply with quote

No to ja wiele w sumie nie brałam leków w ciąży, poza dicopegiem 10g na zaparcia i witaminami nic, nawet kiedy byłam przeziębiona to się czosnkiem i miodem leczyłam
Back to top
zuzkar
początkujący
początkujący

PostPosted: Wed 11 Jan 2017, 11:57    Post subject: Reply with quote

z suplementów na pewno kwas foliowy. myślę, że warto zwrócić uwagę także na kwasy DHA, ponieważ bardzo często nasza racjonalna dieta nie ma w sobie tak dużej ilości ryb czy dobrych tłuszczów.
mademoiselle
gaduła
gaduła

PostPosted: Tue 24 Jan 2017, 13:47    Post subject: Reply with quote

Ja jeszcze przed ciążą brałam kwas foliowy i biorę go do teraz. Zaliczyłam wtopę, bo przez pewnien czas brałam raz dziennie, a miała dwa Shocked teraz zakupiłam Prenatal Classic, bo wyniki z krwi mi lecą, a dzidziuś jest "średniakiem". Wizyta u pani G dopiero 1.02, podpytam, czy mogę go dalej brać. Ta sama lekarka polecała go mojej przyjaciółce, która bierze go do tej pory.

Back to top
Post new topic   Reply to topic    Forum ślubne :: strona główna -> Ciąża, poród, połóg All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 21, 22, 23, 24, 25  Next
Page 22 of 25

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.

Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce