Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

poprawiny
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 48, 49, 50

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Anonimowy
Gość

PostWysłany: Nie 29 Wrz 2013, 10:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

My też nie robimy wesela bo tak wypada... u nas samo wesele wyjdzie 30 tys. Gdybym miała dodać poprawiny i nocleg (24 osoby) dla moich przyjezdnych gości oraz dodatkowe koszta związane z poprawinami to mogę swobodnie dodać 7 tys. Dla nas to duża suma.
Powrót do góry
kasia_90
guru
guru

PostWysłany: Nie 29 Wrz 2013, 10:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no ja cię rozumiem. my tak jak wcześniej pisałam płacimy tylko za jedną noc. kto będzie chciał zostać to sam będzie płacił za następny nocleg i nikt się nie dziwił naszej decyzji oczko

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Nora
bywalec
bywalec

PostWysłany: Nie 29 Wrz 2013, 16:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

My będziemy mieć poprawiny w domu rodziców mojego K. Oni mieszkają w dużym domu poza miastem więc gdy będzie ładna pogoda wszystko zorganizujemy w ogrodzie, a jak będzie padać, to jeszcze nie mamy pomysłu uśmiech.
guru
guru

PostWysłany: Nie 29 Wrz 2013, 16:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja z kolei nie chce poprawin, ja nie mam pieniędzy bo studiuję i nie mam pracy, a nie chce rodziców naciągać na dodatkowe koszty i wiele pracy, jak moi przyszli teściowe będą chcieli to sobie sami zrobią dla swoich poprawiny.
Nora
bywalec
bywalec

PostWysłany: Nie 29 Wrz 2013, 18:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To nie będą typowe poprawiny, po prostu będzie rodzina moja i mojego K., która przyjechała z daleka. Jedzenie będzie to, które zostało z wesela. Nie będzie DJa, a oczywiście my będziemy intensywnie pomagać uśmiech.
guru
guru

PostWysłany: Nie 29 Wrz 2013, 18:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nora to u nas też tak będzie wyglądało uśmiech Czeka nas obiad dla przyjezdnych w domach, albo jeśli właściciel sali zgodzi się przywieźć nam jedzenie w niedzielę i uda się załatwić salę - taką na 60osób, to zrobimy tam poprawiny, ale bez żadnej muzyki. Wtedy wynajęlibyśmy kucharkę i ze 2 kelnerki. Koszt wynajęcia sali to 500 zł, myślę, że 3 osoby na jakieś 3 godziny też nie wzięłyby więcej niż 500 zł w sumie, więc wtedy byśmy zapłacili zamiast 10tys, 1tys, a na pewno poprawiny na sali byłyby o wiele bardziej praktyczne, tym bardziej, że znajduje się ona 2 minuty drogi na pieszo od mojego domu Very Happy

Powrót do góry
wojtek12
początkujący
początkujący

PostWysłany: Pon 30 Wrz 2013, 8:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nora napisał:
My będziemy mieć poprawiny w domu rodziców mojego K. Oni mieszkają w dużym domu poza miastem więc gdy będzie ładna pogoda wszystko zorganizujemy w ogrodzie, a jak będzie padać, to jeszcze nie mamy pomysłu uśmiech.

Takie poprawiny w dużym ogrodzie, czy placu to świetna rzecz. Nieraz bywałem na takich imprezach i zawsze było świetnie.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
olivia
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Sob 9 Sie 2014, 16:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U nas poprawin nie będzie. Dla mnie to już zbędny wydatek.
bywalec
bywalec

PostWysłany: Pon 11 Sie 2014, 19:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

My wciąż się zastanawiamy czy robić poprawiny tam gdzie wesele (dodatkowy koszt ok. 9 tys. zł) czy w domu moich rodziców... Decyzję uzależniamy od tego jak kosztowo nas wyjdzie wesele, ponieważ o poprawinach możemy dać znać na tydzień przed weselem czy w ogóle chcemy robić. Myślę, że wtedy będziemy znać już wszystkie koszty i będziemy wiedzieć czy nas stać, czy też nie oczko

Powrót do góry
Mani_ani
guru
guru

PostWysłany: Pon 11 Sie 2014, 19:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Agatko mieliśmy podobną sytuację - podobny dodatkowy koszt za drugi dzień i wybraliśmy przyjęcie gości w domach. W niedzielę rano przywożą nam jedzenie z sali, więc trzeba będzie je tylko podgrzać, umieścić na półmiskach. Niekiedy trochę mi żal, że nie mamy poprawin na sali, ale z drugiej strony jest mnóstwo pozytywów tego wyboru. uśmiech Za koszt poprawin (tych 5-6 godzin) mamy 12 dniową podróż poślubną wraz z wyżywieniem uśmiech (z tą różnicą, że za poprawiny płaciliby rodzice, a za podróż zapłaciliśmy sami język ) uśmiech

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 48, 49, 50
Strona 50 z 50

Skocz do: