|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Anonimowy Gość
|
Wysłany: Nie 29 Wrz 2013, 10:03 Temat postu: |
|
|
My też nie robimy wesela bo tak wypada... u nas samo wesele wyjdzie 30 tys. Gdybym miała dodać poprawiny i nocleg (24 osoby) dla moich przyjezdnych gości oraz dodatkowe koszta związane z poprawinami to mogę swobodnie dodać 7 tys. Dla nas to duża suma. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasia_90 guru

|
Wysłany: Nie 29 Wrz 2013, 10:28 Temat postu: |
|
|
no ja cię rozumiem. my tak jak wcześniej pisałam płacimy tylko za jedną noc. kto będzie chciał zostać to sam będzie płacił za następny nocleg i nikt się nie dziwił naszej decyzji  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Nora bywalec

|
Wysłany: Nie 29 Wrz 2013, 16:03 Temat postu: |
|
|
My będziemy mieć poprawiny w domu rodziców mojego K. Oni mieszkają w dużym domu poza miastem więc gdy będzie ładna pogoda wszystko zorganizujemy w ogrodzie, a jak będzie padać, to jeszcze nie mamy pomysłu . _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
domcia192 guru

|
Wysłany: Nie 29 Wrz 2013, 16:17 Temat postu: |
|
|
ja z kolei nie chce poprawin, ja nie mam pieniędzy bo studiuję i nie mam pracy, a nie chce rodziców naciągać na dodatkowe koszty i wiele pracy, jak moi przyszli teściowe będą chcieli to sobie sami zrobią dla swoich poprawiny. _________________ Jesteśmy parą od 22.04.2007r. ;** <3
Zaręczeni od 14 grudnia 2012r. ;*
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Nora bywalec

|
Wysłany: Nie 29 Wrz 2013, 18:21 Temat postu: |
|
|
To nie będą typowe poprawiny, po prostu będzie rodzina moja i mojego K., która przyjechała z daleka. Jedzenie będzie to, które zostało z wesela. Nie będzie DJa, a oczywiście my będziemy intensywnie pomagać . _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mani_ani guru

|
Wysłany: Nie 29 Wrz 2013, 18:52 Temat postu: |
|
|
Nora to u nas też tak będzie wyglądało Czeka nas obiad dla przyjezdnych w domach, albo jeśli właściciel sali zgodzi się przywieźć nam jedzenie w niedzielę i uda się załatwić salę - taką na 60osób, to zrobimy tam poprawiny, ale bez żadnej muzyki. Wtedy wynajęlibyśmy kucharkę i ze 2 kelnerki. Koszt wynajęcia sali to 500 zł, myślę, że 3 osoby na jakieś 3 godziny też nie wzięłyby więcej niż 500 zł w sumie, więc wtedy byśmy zapłacili zamiast 10tys, 1tys, a na pewno poprawiny na sali byłyby o wiele bardziej praktyczne, tym bardziej, że znajduje się ona 2 minuty drogi na pieszo od mojego domu  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
wojtek12 początkujący

|
Wysłany: Pon 30 Wrz 2013, 8:28 Temat postu: |
|
|
Nora napisał: | My będziemy mieć poprawiny w domu rodziców mojego K. Oni mieszkają w dużym domu poza miastem więc gdy będzie ładna pogoda wszystko zorganizujemy w ogrodzie, a jak będzie padać, to jeszcze nie mamy pomysłu . |
Takie poprawiny w dużym ogrodzie, czy placu to świetna rzecz. Nieraz bywałem na takich imprezach i zawsze było świetnie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
olivia uzależniony

|
Wysłany: Sob 9 Sie 2014, 16:48 Temat postu: |
|
|
U nas poprawin nie będzie. Dla mnie to już zbędny wydatek. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
agatka.kruk bywalec

|
Wysłany: Pon 11 Sie 2014, 19:00 Temat postu: |
|
|
My wciąż się zastanawiamy czy robić poprawiny tam gdzie wesele (dodatkowy koszt ok. 9 tys. zł) czy w domu moich rodziców... Decyzję uzależniamy od tego jak kosztowo nas wyjdzie wesele, ponieważ o poprawinach możemy dać znać na tydzień przed weselem czy w ogóle chcemy robić. Myślę, że wtedy będziemy znać już wszystkie koszty i będziemy wiedzieć czy nas stać, czy też nie  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mani_ani guru

|
Wysłany: Pon 11 Sie 2014, 19:29 Temat postu: |
|
|
Agatko mieliśmy podobną sytuację - podobny dodatkowy koszt za drugi dzień i wybraliśmy przyjęcie gości w domach. W niedzielę rano przywożą nam jedzenie z sali, więc trzeba będzie je tylko podgrzać, umieścić na półmiskach. Niekiedy trochę mi żal, że nie mamy poprawin na sali, ale z drugiej strony jest mnóstwo pozytywów tego wyboru. Za koszt poprawin (tych 5-6 godzin) mamy 12 dniową podróż poślubną wraz z wyżywieniem (z tą różnicą, że za poprawiny płaciliby rodzice, a za podróż zapłaciliśmy sami )  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|