Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

wesele na 30 osob
Goto page Previous  1, 2, 3, 4  Next

Post new topic   Reply to topic    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
View previous topic :: View next topic  
Author Message
marcia93
kandydat
kandydat

PostPosted: Wed 17 Jul 2013, 9:53    Post subject: Reply with quote

Uważam, że takie skromne wesela są bardzo fajne. Moja kuzynka była na takim do 60 osob i opowiadała ze było cudownie i każdy z każdym miał okazje pogadać i potańczyć ; )
Dlatego myślę, że i na 30 osob da sie zrobić fajną uroczystość nie przypominającą stypy czy Komunii na ktorej sie tylko siedzi i je.
kandydat
kandydat

PostPosted: Thu 18 Jul 2013, 18:08    Post subject: Reply with quote

własnie o to mi chodzi zeby nie bylo cala noc, ale tez nie tylko krotki obiadek. Coś pomiędzy. najblizszej rodziny mam ok 20 osob, ale chcialabym zaprosic kilkoro przyjaciol. boje sie ze jak wynajmę dj-a to bedzie pusty parkiet, lub bez niego ze bedzie smutno i nudno.
Back to top
View user's profile Send private message
gregore
kandydat
kandydat

PostPosted: Fri 19 Jul 2013, 11:07    Post subject: Reply with quote

Ilość gości nie istotna, to w końcu ma być dla narzeczonych najważniejszy dzień w życiu, reszta to tylko dodatek uśmiech Według mnie jakiś obiadek czy coś w przypadku najbliższej rodziny wystarczy. Lepiej skromnie a z uczuciem niż hucznie byle na pokaz i później z długami w kieszeni
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
UrszulaB.
kandydat
kandydat

PostPosted: Tue 13 May 2014, 12:51    Post subject: Reply with quote

O - to coś w naszym stylu... uśmiech Organizujemy małe przyjęcie na ok. 30-ci osób. Zaprosiliśmy najbliższą rodzinę i bliskich przyjaciół - chyba więcej przyjaciół jak rodziny oczko I baaardzo nam to odpowiada. Ślub na godzinę 14-stą a potem spotykamy się w kameralnej restauracji na obiedzie, po którym podadzą zakąski i menu weselne. W tle będzie DJ dostosowywał muzykę do sytuacji i chęci zabawy... Grać i bawić się głośno możemy do 23-ciej. Rozmowy bez głośnej muzyki możemy kontynuować do rana... ile kto sił będzie miał oczko Z sali jest wyjście na ogród więc w czerwcu ochłonąć też będzie gdzie a i dzieciaczki będą miały gdzie pobiegać... Taką mam wizję... A jak wyjdzie w praktyce to się okaże już za miesiąc. Oby pogoda dopisała! Cool
Back to top
czerwony kotek
uzależniony
uzależniony

PostPosted: Tue 13 May 2014, 13:05    Post subject: Reply with quote

U nas także będzie ok. 30 osób, bliscy i przyjaciele, dzieci nie będzie za wiele,najmłodszy gość będzie miał 2 lata, będzie miał gdzie pobiegać, w ogrodzie w leśniczówce...
początkujący
początkujący

PostPosted: Wed 4 Jun 2014, 13:07    Post subject: Reply with quote

czerwony kotek wrote:
U nas także będzie ok. 30 osób, bliscy i przyjaciele

Fajnie, że nie zapraszacie wszystkich znajomych znajomych i znajomych znajomych znajomych z facebooka uśmiech
velines19
bywalec
bywalec

PostPosted: Thu 5 Jun 2014, 17:47    Post subject: Reply with quote

My też mieliśmy robić na 30 0sób ale jak moi rodzice zaczeli się mieszać.... choć to ja płacę za wesele nie oni.. no ale ustąpiłam im tylko na dodatkowe 20 osób.. po 10 z każdej strony uśmiech no i wychodzi mi małe weselicho :p

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
mademoiselle
gaduła
gaduła

PostPosted: Wed 11 Jun 2014, 9:10    Post subject: Reply with quote

u mnie też by była taka "mała" impreza na zasadzie obiadu w restauracji ..
nie lubię zabaw weselnych są zawsze strasznie tandetne ..
a obecnie zaczynamy remont kapitalny mieszkania, więc chyba za 10 lat by mnie było stać na wesele z prawdziwego zdarzenia Shocked

Back to top
niegapsię
kandydat
kandydat

PostPosted: Thu 24 Jul 2014, 19:43    Post subject: Reply with quote

Ja planuje po-ślubny obiad.
Wybraliśmy bardzo miłą restauracje z ogródkiem w centrum Krakowa. Jakoś bardzo to na przedsięwzięciu nie zaoszczędzimy (około 15 tysięcy za 50 osób).
Liczymy na to ,że uda się uzyskać jakość kosztem ilości.
Postanowiliśmy ,że lepiej mieć dobrą restaurację która nam się podoba niż gorszą salę, daleko od centrum, raczej taniego DJ( co oznacza loterię czy będzie dobry czy nie) ale do rana. I ludzi z którymi nie jesteśmy bardzo blisko (takie mamy charaktery)

Cieszę się ,ze nie będę robić wesela do rana. Nie jest to mój styl imprezy. A na myśl o oczepinach i zabawach przechodzą mnie ciarki (na cudzych weselach są spoko.)
Trochę mi szkoda pierwszego tańca którego nie będzie (miejsca mało i sprawy z opłatami za Zaiks baaardzo skomplikowane).
Będzie restauracyjna muzyka w tle, obiad, tort, zakąski, wino a dla tych którym wino nie pasuje otwarty bar. Możemy w restauracji zostać do 24.

Mam bardzo dwubiegunowe leki związane z imprezą.
-Boje się kilku rzeczy po pierwsze ,że bez tańców ludzie się wynudzą (no bo co będą robić prócz jedzenia).
-Boje się ,że ludzie tak się rozgadają i rozbawią (co by było cudowne bo by znaczyło ,że są zadowoleni a chcę mieć zadowolonych gości) i zabraknie nam jedzenia (och co za horror wykrzyknik!)

Cieszę się ,że są tu osoby o również obiadowych planach i mam nadzieje ,że podzielicie się doświadczeniami.
Wiem ,że w 2009-2010 był podobny watek ciekawe czy tamte Panny Młode podzielą sie tym jak im wyszło.
Back to top
PanMelonik
początkujący
początkujący

PostPosted: Tue 29 Jul 2014, 19:27    Post subject: Reply with quote

Coraz częściej wszyscy decydują się na właśnie obiady/uroczyste przyjęcia po ślubie zamiast wielkich wesel. Nie wychodzi dużo taniej ( około 100-150 zł /os ) ale jakoś coraz więcej osób woli takie przyjęcia od zabawy do białego rana.
Post new topic   Reply to topic    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Page 2 of 4

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.

Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce