|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Iwiko kandydat

|
Wysłany: Sro 22 Lip 2009, 7:42 Temat postu: |
|
|
U nas tego nie ma. Na szczęście!
Mieszkam teraz w Beskidach. Tu rodzina Pana Młodego "burzy" do drzwi i musi wykupić Pannę. Jak widziała to pierwszy raz, popłakałam się ze śmiechu
Ślub mamy na drugim końcu Polski, więc obyczaje są zupełnie inne... Chcę połączyć trochę tradycji z gór i moich rodzinnych stron i będę miała i świadków i starostów. Przy naszym stole będziemy siedzieć w szóstkę i napewno będzie wesoło  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Be@tka uzależniony

|
Wysłany: Sro 22 Lip 2009, 15:57 Temat postu: |
|
|
No to u nas wykupiny też są... Mam andzieję, że nikt mi tego nie zrobi, ale jak znam mojego tatę to nie da się łatwo przekonać. Ja się uprze to musze wymyślić Ł. jakies mądre odzywki żeby sobie z moim tatą pogadał  _________________
www.beatailukasz.pobieramysie.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
suzi022 początkujący

|
Wysłany: Wto 28 Lip 2009, 14:08 Temat postu: |
|
|
Witam dziewczyny. W sobotę mamy miesiąc po ślubie Funkcje pierwszego dróżby i druhny. U mnie pierwsza druhna pomagała mi się ubierać jak przyszła kamera (zakładała rękawiczki, podwiązkę poprawiała welon) do kościoła dzień prędzej zaniosła świeczki bo kościół stroiły panie. Hmm co tam jeszcze robiła... czytała czytanie w kościele, razem z pierwszym dróżbą po ceremoni szli za nami z świeczkami do ołtarza Maryjnego. A pierwszy dróżba w sumie to tylko dotrzymuje towarzystwa pierwszej druchnie U mniena weselu dałam pierwszemu zadanie, że trzymał skarbonkę przy składaiu życzeń obokmłodego pana i gście wrzucali do niej koperty. He he tylko że taką skarbonkę to każdy chciał trzymać , a raczej jej zawartość Powodzenia i nie stresujcie się bo to najszczęśliwszy dzień w życiu i wszystko zawsze jest ok
Przykładowa skarbonka: http://www.allegro.pl/item696584540_wesele_swinka_skarbonka_na_koperty_od_gosci.html |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sasetka maniak

|
Wysłany: Wto 28 Lip 2009, 15:36 Temat postu: |
|
|
No raczej zawartość  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ruda87 guru

|
Wysłany: Wto 28 Lip 2009, 15:45 Temat postu: |
|
|
nie wiedziałam że są skarbonki na koperty, ale super pomysł... jak się dostaje do ręki 100 to można pogubić a tak to w jednym miejscu są przynajmniej  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sasetka maniak

|
Wysłany: Wto 28 Lip 2009, 16:14 Temat postu: |
|
|
Ja wolałam wiedzieć ile kto dał... ale jestem złośliwa  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
suzi022 początkujący

|
Wysłany: Wto 28 Lip 2009, 16:38 Temat postu: |
|
|
hehe no tak w sumie najprzyjemniejszy moment to potem otwieranie kopert Ale na samym weselu itak nie wiadomo kto ile dał więć to bez różnicy. Z własnego doświadczenia wiem ze po grubości koperty nie należy się sugerować bo w moich najcieńszych było najwiecej  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sasetka maniak

|
Wysłany: Wto 28 Lip 2009, 17:01 Temat postu: |
|
|
najlepiej w zaproszenia poprosić o czek na zrealizowanie pieniążków z banku albo przelew na konto nowożeńców... hihihi  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
suzi022 początkujący

|
Wysłany: Wto 28 Lip 2009, 17:20 Temat postu: |
|
|
hi hi no pewnie. Bo gdyby gościom miało sprawić kłopot upychanie do koperty pieniędzy to trzeba im wyjść na przeciw z tym czekiem  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Iwiko kandydat

|
Wysłany: Wto 28 Lip 2009, 17:33 Temat postu: |
|
|
ha! taki czek lub weksel to może być wrt bardzooooo dużoooo....
Dziewczyny! Ale z nas materialistki  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|