Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

czy wypada?
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dianicho
maniak
maniak

PostWysłany: Nie 27 Kwi 2008, 18:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

magdaberbec napisał:
ojej... ale to wzruszające. ja bym w takim momencie się poryczała strasznie. ja niestety nie znałam moich dziadków.

ja też nie znałam.. i jak Agbar planuję odwiedzić cmentarz ale po ślubie, bo niestety cmentarz jest poza warszawą i to odleglosc nie do pokonania w dniu slubu...

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
camillet
początkujący
początkujący

PostWysłany: Nie 27 Kwi 2008, 21:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

oczywiściemagdaberbecze się poryczałam...zawsze będę o nich pamiętać, nie tylko dlatego, są po prostu w serduszku

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Yvonne
gaduła
gaduła

PostWysłany: Pon 28 Kwi 2008, 9:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

trudno chyba było powstrzymać łzy..też bym się chyba popłakała.
tak bardzo zawsze marzyło mi się zatańczyć z moim dziadziusiem na własnym weselu..smutny

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email MSN Messenger
dianicho
maniak
maniak

PostWysłany: Pon 28 Kwi 2008, 9:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

piękne jest to co tu czytam, ale ja nie miałam tego szczęścia żeby poznać któregokolwiek z dziadków... niby mam ich trzech - bo mam ojczyma, ale ten po stronie mojego biologicznwgo taty wogóle się z nim nie kontaktuje smutny

zawsze byłąm ciekawa co bym cuła do takiej osoby jak dziadek, jakby mnie traktował?

może coś o tym napiszecie? Bo nie mam pojecia jak to jest.. a Bartek nie ma dziadka (obaj zmarli dawno) wiec nawet nie mogę zaobserwować jak to jest na jego przykładzie...

niestety dla mnie dziadek to puste słowo.. ale czemu, opisałam wyżej

Powrót do góry
Yvonne
gaduła
gaduła

PostWysłany: Pon 28 Kwi 2008, 11:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przykro mi dianicho, że nie miałaś okazji poznać dziadków. Ja miałam tylko jednego dziadka, tatę mojej mamy. Ojca taty choć mieszkał w tej samej miejscowości co ja, to nigdy nie spotkałam. nawet na zdjęciu go nie widziałam. o tym, że żył i że mieszkał w tym samym mieście dowiedziałam się jak umarł i ktoś musiał mu pogrzeb wyprawić, a tato czuł się w obowiązku. ale na pogrzebie nie byłam. Więc z dziadkami jest różnie. To zależy jaki to człowiek. Mój drugi dziadziuś, tato mamy, był cudownym człowiekiem. ciepłym , z poczuciem humoru. Byłam najstarszą wnuczką i długo jedyną wnuczką wśród "stada" wnuków. więc byłam jego oczkiem w głowie. ale nie był dziadkiem , który pozwalał sobie wchodzić na głowę , jak trzeba było to był stanowczy i wymagający, ale to z czasem się docenia. był dumny z każdego mojego osiągnięcia, z ocen w szkole, ze zdanej matury, z tego że studiuję. jak tylko kończyłam sesję to zawsze on musiał przejrzeć indeks:) Zawsze interesował się co mnie. a szczególnie jak już byłam w "odpowiednim" wieku czy mam jakiegoś chłopaka, jak mnie traktuje, czy jestem szczęśliwa. Jak byłam mała dziadek uczył, zresztą jak wszystkich wnuków oszukiwać w karty, kaszleć na zawołanie jak nie chciało sie iść do szkoły... cudownie mieć takie zabawne wspomnienia.. ale jak tam wszystko wspominam to zawsze płaczę....;(

Powrót do góry
dianicho
maniak
maniak

PostWysłany: Pon 28 Kwi 2008, 11:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dziękuję Yvonne, że opisałaś mi swoje relacje, przepraszam, że przyczyniłam się do Twojego smutku i płaczu..
Nie dziwię się, że jak macie tak wspaniałe wspomnienia, że chcecie podziękowac dziadkom i babciom, najbliższym w dniu ślubu - odwiedzając ich na cmentarzu...

ja i tak tatę odwiedzę w innym dniu niż dzień slubu, ale powiem wam z ręką na sercu, że przez to, że tata zmarł jak miałam 6lat, to niestety nawet z nim nie mam tak ciepłych wspomnień jak Ty Yvonne opisałas z dziadkiem..
z tego co piszesz to Twój dziadek,m był jak marzenie o moim tacie.. Ojczym jest kochanym człowiekiem, ale mama się z nim tak umówiła, że od karania mnie ona jest, że nie moge mu na głowę wchodzić, ale to ona na mnie krzyczała i tak naprawdę decydowała o mnie.. więc zawsze brakowało mi takiego męskiego wsparcia, czułości..

no ale cóż, może popatrzę jak to by było mieć dziadka na przykładzie swoich dzieci.. bo choć relację z teściem mam kiepskie, myślę, że wnuka pokocha przeogromnie...

Powrót do góry
Yvonne
gaduła
gaduła

PostWysłany: Pon 28 Kwi 2008, 13:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Za nic mnie nie przepraszaj..nic się nie stało. mi bardzo często napływają łzy do oczu kiedy wspominam moich bliskich zmarłych. Cieszę się. że mogłam opowiedzieć komuś o moim dziadziusiu. 2.06. minie 2 lata odkąd zmarł...ja czasami łapię się na tym, że jeszcze mówię o nim jakby żył. wierzę, że jak pojadę do babci to on tam dalej będzie..ale jego nie ma:( zbyt szybko umarł.. nie zdążyłam się z nim pożegnać.. no ale niestety tak w życiu bywa.
Wiem że moja dzieci będą miały wspaniałego dziadka ( mojego tatusia).. z drugim będzie gorzej:/ no ale ten jeden to za trzech innych;)

Powrót do góry
dianicho
maniak
maniak

PostWysłany: Pon 28 Kwi 2008, 16:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

uśmiech pewnie że tak uśmiech
jeszcze raz dziękuję za podzielenie się wspomnieniami, a Bogu możesz być wdzięczna, że dał Ci dziadka, tak wspaniałego i na tak długo..
Pewnie babci teraz ciężko, prawda?
ale taka jest kolej rzeczy.. i trzeba wpsominać dobrych i kochanych ludzi uśmiech

Powrót do góry
Yvonne
gaduła
gaduła

PostWysłany: Pon 28 Kwi 2008, 16:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tak, babci jest bardzo ciężko. zmieniła się strasznie po śmierci dziadka.. potrzebne jest jej wsparcie rodziny, choć niechętnie chce się do tego przyznać i przyjąć taką pomoc. Trudno jest się pogodzić, .że zostało się samemu, kiedy prawie 50 lat spędziło się u boku ukochanej osoby.

Powrót do góry
dianicho
maniak
maniak

PostWysłany: Pon 28 Kwi 2008, 21:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

i to musi "boleć"przez tyle lat budzic sie obok wybranej przez siebie osobie i nagle jej nie ma...

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 3 z 5

Skocz do: