|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Yvonne gaduła

|
Wysłany: Pią 25 Kwi 2008, 11:12 Temat postu: |
|
|
ja mam taki zwykły, prosty i klasyczny, bardzo mi się podoba, moje kochanie samo wybierało
tylko mój jest cały z żółtego złota.
|
 |
massowa kandydat

|
Wysłany: Pią 25 Kwi 2008, 11:16 Temat postu: |
|
|
Bardzo ładny ) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Yvonne gaduła

|
Wysłany: Pią 25 Kwi 2008, 11:19 Temat postu: |
|
|
a jak na palcu moim ładnie wygląda..
w niedzielę bedzie 15 miesięcy jak go noszę _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
dianicho maniak

|
Wysłany: Pią 25 Kwi 2008, 12:27 Temat postu: |
|
|
1 maja minie mi 16miesięcy odkąd go dostałam  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
irysek kandydat

|
Wysłany: Pią 25 Kwi 2008, 14:01 Temat postu: |
|
|
moj narzeczony sam wybieral pierscionek ja nie mialam pojecia ze szykuje sie taka niespodzianka, zreszta jestem zwolenniczka zaskujacych zareczyn
a pierscionek jest z zoltego i bialego zlota i wyglada prawie jak obraczka  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
magdaberbec maniak

|
Wysłany: Pią 25 Kwi 2008, 15:21 Temat postu: |
|
|
PIERŚCIONEK ZARĘCZYNOWY
Przesądy mówią, że pierścionek powinien być wykonany z metalu szlachetnego - na przykład ze złota lub platyny. Metale te są symbolem trwałości, co ma bardzo istotne znaczenie w związku. Pierścionek zaręczynowy zawsze podkreśla wielkość uczucia. Kobieta powinna nosić go na czwartym palcu lewej ręki, od strony serca. Pierścionek może być wykonany w zależności od gustu z klasycznego, żółtego złota, bądź z bardzo ostatnio modnego - białego. Najczęściej stosowanymi w pierścionkach zaręczynowych kamieniami są diamenty. Niektórzy wierzą, że te i inne kamienie szlachetne posiadają różne właściwości i moce.
Tajemnice klejnotów:
* Diament - uznawany za święty kamień, stoi na straży wierności i nierozerwalności związku, gdyż sam czysty nie znosi obłudy.
* Szafir - według wierzeń wschodnich symbol zaklętej mądrości i skarbnica wiedzy wszelakiej. Ma chronić przed nędzą, ślepotą i ukąszeniem węża. Jest wspaniałym kamieniem dla wszystkich którzy chcą uczynić swój związek mocnym i partnerskim.
* Rubin - najczęściej występujący w kolorze czerwonym. Jest symbolem siły witalnej i walki a zarazem namiętności miłości i rozkoszy - to barwa życia, młodości i trwałości uczuć.
* Szmaragd - jego zielona barwa wpływa kojąco, wzmacnia nerwy, łagodzi podrażnienia. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
agbar uzależniony

|
Wysłany: Pią 25 Kwi 2008, 17:14 Temat postu: |
|
|
Magda A co Ty tak z tymi przesądami na co drugim temacie?  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
magdaberbec maniak

|
Wysłany: Pią 25 Kwi 2008, 19:05 Temat postu: |
|
|
Ja?
Ja mało piszę o przesądach bo nie przywiązuję do nich uwagi, a że zauważyłam zainteresowanie tym tematem na forum więc jak znalazłam taki fajny tekst to pomyślałam że może tu się przyda go wkleić. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
beata kandydat

|
Wysłany: Pią 25 Kwi 2008, 20:55 Temat postu: |
|
|
my dzisiaj byliśmy wybrać obrączki w końcu zamówiliśmy w kruku z tamtąd tez pochodzi mój pierscionek zaręczynowy mój pierscionek jest z zółtego i białego złota i ma brylancik a obrączki taż sa z białego i żółtego złota będze mi pasować do pierscionka. Obrączkę będę nosiła na tym samym palcu co pierścionek bo jest troszkę za duży na palec u lewej ręki. Ale będą ładnie razem wyglądać na jednym palcu _________________
a
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
magdaberbec maniak

|
Wysłany: Pią 25 Kwi 2008, 22:41 Temat postu: |
|
|
więc beatko koniecznie wklej fotkę pierścienia _________________