| 

| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |  
		| Autor | Wiadomość |  
		| Ewa-Gdy guru

| 

|  Wysłany: Wto 29 Paź 2013, 13:00    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				|  	  | Aishaa napisał: |  	  |  	  | agattt napisał: |  	  | Bavarię piłam, ale już teraz, po porodzie. Koło piwa to nawet nie stało, więc nie ma co sobie zawracać gitary  | 

no wiesz co, mogłaś nam chociaż zostawić nadzieję
  | 

Nie ma żadnej nadziej:lol: Jak mówi Agatt, koło piwa to nawet nie stoi. Ale w smaku jest całkiem dobre. Lepiej wypić taką Bavarię gdy mamy chęć na coś gazowanego niż popularne, bąbelkowe napoje. Chociaż i to raz na jakiś czas nie zaszkodzi.

|  |  
		| Powrót do góry |  |  
		|  |  
		| asik guru

| 

|  Wysłany: Wto 29 Paź 2013, 15:29    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| Ha! Mąż mi sprezentował w łikend Bavarię Original i Apple  Original ze względu na goryczkę może ostatecznie przypominać piwo, natomiast Apple to powinna stać przy wodach smakowych  _________________

|  |  
		| Powrót do góry |  |  
		|  |  
		| dariak początkujący

| 

|  Wysłany: Pią 24 Sty 2014, 10:14    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| Mi lekarz powiedział, że lampka wina dziennie pomoże w mojej sytuacji  - miałam anemię. Więc zrobiłam jak lekarz radził, ale po pewnym czasie okazało się, że jestem w ciąży. I wiecie jak się teraz denerwuję?! Dużo czytałam na ten temat, tu jest nawet wyszczególnione na co naraziłam swoje dziecko: http://wdobrychstosunkach.pl/alkohol-a-ciaza.html Nigdy sobie nie wybaczę jeśli zaszkodziłam mojemu maleństwu...  |  |  
		| Powrót do góry |  |  
		|  |  
		| madziab9 maniak

| 

|  Wysłany: Pią 24 Sty 2014, 10:29    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| Od kiedy wino leczy anemię  ? _________________

|  |  
		| Powrót do góry |  |  
		|  |  
		| velvet88 uzależniony

| 

|  Wysłany: Pią 24 Sty 2014, 10:47    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| jeszcze jak ktoś ma sporaśne te lampki to z anemii w inną chorobę można wpaść  _________________

|  |  
		| Powrót do góry |  |  
		|  |  
		| lauraire guru

| 

|  Wysłany: Pią 24 Sty 2014, 11:37    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| dariak, spokojnie, jeśli zdarzyło Ci się wypić lampkę wina gdy jeszcze nie wiedziałaś o ciąży, to raczej szanse, że zaszkodziłaś maluszkowi są niewielkie. Przez te pierwsze tygodnie, to co spożywamy/pijemy nie przechodzi bezpośrednio do płodu, tak te nasze organizmy są mądrze skonstruowane, żeby chronić potomka.   
 No, ale rzeczywiście pomysł leczenia anemii winem, nie wydaje się zbytnio trafiony...
  |  |  
		| Powrót do góry |  |  
		|  |  
		| gaja_85 guru

| 

|  Wysłany: Pią 24 Sty 2014, 12:21    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| to może i ja się wypowiem ponieważ sama przed ciążą leczyłam anemię winem i jest to rzeczywiście prawda, że pomaga zwiększyć ilość czerwonych ciałek krwi ALE musi to być wino czerwone, wytrawne o nazwie Egri bikavér tzn. Bycza Krew. 
 A tu taka ciekawostka
   http://www.wiadomosci24.pl/artykul/bycza_krew_dodaje_mocy_118931.html

|  |  
		| Powrót do góry |  |  
		|  |  
		| lauraire guru

| 

|  Wysłany: Pią 24 Sty 2014, 12:28    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| Z tą byczą krwią to słyszałam. Mało tego: 
 Moja babcia urodziła moją ciotkę jakoś w 6/7 miesiącu ciąży (miała być ze stycznia, a urodziła się na początku października). To było 43 lata temu, a ciotka była pierwszym tak małym dzieckiem w mieście, które zostało uratowane. Ważyła nie cały kilogram. Miała już nawet przygotowany akt zgonu, ale przeżyła, dzisiaj ma się dobrze, jest zdrową, silną, ładną kobietą.
 No, ale nie o tym miałam pisać - właśnie jej, takiemu maluszkowi w inkubatorze podawali (oczywiście w ilościach kropelkowych) tą byczą krew.
 |  |  
		| Powrót do góry |  |  
		|  |  
		| dariak początkujący

| 

|  Wysłany: Sro 29 Sty 2014, 15:39    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| Dzięki dziewczyny! Czuję się znacznie spokojniejsza!   Sam lekarz mówił o czerwonym wytrawnym winie, też wydało mi się to dziwne, więc sprawdziłam w internecie, wszędzie jest napisane, że pomaga.
 |  |  
		| Powrót do góry |  |  
		|  |  
		| Elmuszka moderator

| 

|  Wysłany: Czw 24 Kwi 2014, 21:40    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| Odświeżam wątek, po ostatnim dłuższym czytaniu doszłam do wniosku, że warto temat zaznaczyć. Pewnie większość z Was wie, czym może skończyć się picie alko w ciąży... Dla tych, co jeszcze się wahają polecam poczytać o FAS. Bo to nawet nie jest kwestia tego, że dziecko będzie ważyć 200 g mniej przy urodzeniu... to co poczytałam, to, jakie szerokie jest spektrum zaburzeń po alkoholu- przeraziło mnie!
 Pomijam przypadki takie, jak opisała dariak. Nie wszystko da się wiedzieć od razu. Ale na Boga, jak usłyszę jeszcze kiedykolwiek, że lampeczka nie szkodzi, to słowo daję, oszaleję. A przecież sama wiem, jak powszechne jest jeszcze takie podejście.
 |  |  
		| Powrót do góry |  |  
		|  |  
		|  |  

|    | Forum ślubne :: strona główna
	  -> Ciąża, poród, połóg | Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Idź do strony  Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
 |  
	| Strona 7 z 9 |  

| 

| Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach