Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

DrinkBar w formie Hapy Hours- co myślicie?

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lailah89
początkujący
początkujący

PostWysłany: Sob 18 Sty 2014, 18:39    Temat postu: DrinkBar w formie Hapy Hours- co myślicie? Odpowiedz z cytatem

Witam,
potrzebuję oceny mojego pomysłu bo sama nie wiem czy fajny czy wiocha:)
Organizuję wesele na 80osób z czego 60 to są ludzie w moim wieku 25-30 lat, czyli sama młodzież. Oprócz oczywistej wódki i wina na weselu chciałam zaserwować coś jeszcze. Na sali mam kamienny bar, myślałam o wynajęciu barmana, dostarczeniu kolorowych, dobrych alkoholi i zrobienia drink baru. Tylko problemem jest to, że to moje towarzystwo to sporo pije i tych wszystkich pysznych drogich whisky, pasoa, rumu i tequilli zeszłoby baaaardzo dużo- za dużo jak na mój budzet. Pomyślałam więc aby umieścić napis nad barem i informację w menu - HAPPY HOURS 19:00-21:00 czyli zaraz po pierwszym ciepłym posiłku. I ograniczyć bar tylko do tych dwóch godzin własnie w formie żartobliwych happy hours. A potem zostałaby już klasycznie wódka wino i piwo.

Co Wy na to?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
czk
kandydat
kandydat

PostWysłany: Pią 24 Sty 2014, 23:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przede wszystkim nie przejmuj się, co powiedzą inni. Bardzo fajnie, że masz swoje oryginalne pomysły, które odróżnią Wasze wesele od pozostałych 1000, na których byli wcześniej Wasi goście. Właśnie takie pomysły zapamiętujemy po latach i chętnie do nich wracamy w rozmowach uśmiech.

Polecam zapoznać się z amerykańskim terminem "cocktail hour".

To około 60 minut po ceremonii w kościele, a przed weselem, które para młoda przeznacza na sesję portretową. W tym czasie goście zyskują co raz lepszy humor przy drinkach serwowanych przez barmana uśmiech. Zanim para dotrze na miejsce wesela, goście są już uhehani i nie trzeba będzie nikogo zachęcać do zabawy.

Tutaj znajdziesz zbiór porad odnośnie tego przedsięwzięcia: http://wedding.theknot.com/wedding-planning/wedding-reception-planning/articles/wedding-receptions-creative-cocktail-hours.aspx
Escherichia
guru
guru

PostWysłany: Sob 25 Sty 2014, 1:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja przede wszystkim polecam przenieść się z tematem do odpowiedniego działu: menu weselne.

Zorientowanie się w "geografii" forum nie zajmuje wiele czasu a oszczędza bałaganu oraz nerwów. Zarówno moderatorom, którzy starają się utrzymać porządek na forum jak i osobie zakładającej temat, która dzięki temu nie musi wysłuchiwać marudzenia pt. "nie w tym temacie" uśmiech

Powrót do góry
MagdaL
kandydat
kandydat

PostWysłany: Pon 24 Lis 2014, 12:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moim zdaniem to super pomysł. dla gości myslę, że będzie to dobre urozmaicenie. teraz w modzie sa też sesje weselne, w których udział biorą wszyscy weselnicy. albo zamawia się foto budki.
Powrót do góry
Judytka_Tom
bywalec
bywalec

PostWysłany: Czw 11 Gru 2014, 9:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moim zdaniem to nie wiocha oczko Pomysł fajny, choć przychyliłabym się do formy proponowanej przez czk powyżej. Będzie to wtedy miało ręce i nogi, goście zadrinkują w czasie oczekiwania, a potem już będzie z górki Very Happy
karolgrzelak10
początkujący
początkujący

PostWysłany: Sro 7 Sty 2015, 11:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bardzo dobry pomysł z Happy Hours, na pewno młodym gościom się spodoba, i dzięki temu nie trzeba będzie kupować zbyt wiele drogiego alkoholu.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: