|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
magdaberbec maniak

|
Wysłany: Nie 20 Kwi 2008, 14:39 Temat postu: |
|
|
ale śliczny. bardzo mi się podobają pierścionki o nietypowym kształcie. ja też mam taki; niedługo wkleję fotkę. zawsze mówiłam że ja chcę inny niż taki z oczkiem. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
MissIndependent moderator

|
Wysłany: Pon 21 Kwi 2008, 10:25 Temat postu: |
|
|
ja jednak bd miałą obrączki z Apartu, ale model 4/304. te które chciałam na samym początku mają mat, który jest bardzo bardzo nietrwały....
wyglądają one mniej więcej tak, tylko są z brylancikiem:
w środku jest białe złoto, ale nie pokryte rodem, więc to 'białe' złoto ma taki jasno słomiany poblask, nie srebrzysty (nie wiem czy wiecie, że białe złoto na ogół jest nim pokryte, by nadać jej srebrzysty blask, ale rod się ściera po jakimś czasie ).
dam wam kilka rad:
1. starajcie się wybierać biżuterię nie z ladzy tylko patrząc na nią pod światło dzienne, bo u jubilera to wszystko ładnie wygląda, ale często zdarza się tak, że obrączka/pierścionek wyglądają mniej korzystnie przy świetle dziennym \m/
2. 'ciągnijce' sprzedawców za język, sprawdzajcie próbę, pytajcie ile lat już ma dany model (im starszy tym lepszy), czy się sciera, czy szybko się niszczy, czy za rok, dwa obrączka bedzie wyglądać tak samo jak na początku... pytajcie o wszystko, co waszym zdaniem jest ważne, bo możecie się 'naciąć'.
3. nie wybierajcie matu piaskowego (to ten, który jest po bokach tej obrączki, którą wkleiłam kilkapostów wyżej), on się bardzo szybko ściera, na dodatek nierównomiernie. jesli mat to upewnijcie się, że jest uzyskany przez pocieranie, który wygląda tak:
(te obrączki też są śliczne ) _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
marzena gaduła

|
Wysłany: Pon 21 Kwi 2008, 12:01 Temat postu: |
|
|
WOW! MissIndependent, dzięki za rady! A Twoje obrączki są śliczne!  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
MissIndependent moderator

|
Wysłany: Pon 21 Kwi 2008, 12:36 Temat postu: |
|
|
proszę bardzo i dzięki te obrączki na żywo wyglądają dużo dużo ładniej niż na zdjęciu w ogóle odszłam do wniosku, że te które na zdjęciu są śliczne w realu często tracą na atrakcyjności, a te na które nie zwracasię uwagi w katalogu na żywo są śliczne te, które (na razie ) wybraliśmy z Jackiem w ogóle mi się w katalogu nie podobały, ale jak je zobaczyłam.... masterpiece  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
magdaberbec maniak

|
Wysłany: Pon 21 Kwi 2008, 20:12 Temat postu: |
|
|
a mi szczególnie spodobały się rady o matowych obrączkach. wielkie dzięki! _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
dianicho maniak

|
Wysłany: Pon 21 Kwi 2008, 21:29 Temat postu: |
|
|
my mamy matowe obrączki - ale matowe - bo satynowane śliczne, satyna poprzeczna, śliczne  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
beata kandydat

|
Wysłany: Wto 22 Kwi 2008, 15:18 Temat postu: |
|
|
potwierdzam co do scierania się obrączek widziałam kilka dni temu takie u znajomych nie mogłam uwierzyć że to te same obrączki powiedzieli że w ciągu roku im się starło _________________
a
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
magdaberbec maniak

|
Wysłany: Wto 22 Kwi 2008, 17:11 Temat postu: |
|
|
i już nie da się z tym nic zrobić?
ludzie powinni oddawać takie pierścionki do reklamacji, jeśli taką otrzymują oczywiście. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
agbar uzależniony

|
Wysłany: Sro 23 Kwi 2008, 18:25 Temat postu: |
|
|
Zmieniam temat Pierścionek zaręczynowy wybierałam sama, ale chyba czeka mnie wymiana. Mój pierścionek jest z cyrkoniami i tak nieszczęśliwie wykonany, że oczko już drugi raz mi wypadło. Dlatego zastanawiamy się nad wymianą. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
massowa kandydat

|
Wysłany: Pią 25 Kwi 2008, 10:41 Temat postu: |
|
|
u nas to było tak że podalam mojemu chlopakowi stronke z pierscionkami, przeglądał podał linka i spytała się - co myślisz o tym? ja no to że śliczny
no i teraz czeka na mnie w szafce bo teraz mój kochany myśli nad niespodzianką jak mi go wręczyć
a tak wygląda
biale złoto + cztery brylanciki
choć mówilam że niechce bo drogie ale się uparł  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|