|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
filifionka uzależniony

|
Wysłany: Pon 10 Cze 2013, 15:56 Temat postu: |
|
|
espiernes napisał: | Czy to takie wazne... ? |
Ważne, nieważne, odpuść sobie posty w tym stylu.  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Pauline kandydat

|
Wysłany: Pią 6 Gru 2013, 23:20 Temat postu: |
|
|
My wspólnie trzymamy wspólnie, nie ma podziału "moje, twoje" więc za obrączki zapłacimy ze wspólnych pieniędzy  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Durolas Gość
|
Wysłany: Czw 12 Gru 2013, 13:09 Temat postu: |
|
|
facet płaci za obrączki albo wspólnie innej opcji nie ma  |
|
Powrót do góry |
|
 |
dudzix kandydat

|
Wysłany: Czw 26 Gru 2013, 21:05 Temat postu: |
|
|
Wg tradycji powinno być tak, że za obrączki płaci Pan młody. Natomiast ja ze swoją żoną złożyliśmy się na wszystko po równo bo skoro da się dogadać to po co kombinować?  _________________ W domu to ja jestem szefem - żona tylko podejmuje decyzje. - Woody Allen
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
majka8765 początkujący

|
Wysłany: Wto 31 Gru 2013, 0:09 Temat postu: |
|
|
Tradycja jest taka, że młody płaci za obrączki. Ale chyba już dawno czasy tradycji minęły, moim zdaniem to zupełnie nieistotne kto za nie zapłaci. _________________ http://www.cukierniatortykatowice.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
rysio początkujący

|
Wysłany: Czw 2 Sty 2014, 10:48 Temat postu: |
|
|
Facet powinien zapłacić za obrączki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
bajeczka79 gaduła

|
Wysłany: Czw 2 Sty 2014, 14:46 Temat postu: |
|
|
Wspólne mieszkanie wspólna kasa=wspólny wydatek  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasia.m. początkujący

|
Wysłany: Czw 2 Sty 2014, 19:33 Temat postu: |
|
|
U nas akurat samo wyszło, że to on płacił, bo akurat miał kasę na koncie. Moi rodzice od razu powiedzieli, że płacą za restaurację, więc P. powiedział, że on płaci za resztę rzeczy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Staviori_pl kandydat

|
Wysłany: Czw 13 Mar 2014, 15:19 Temat postu: |
|
|
A dlaczego facet powinien zapłacić za obrączki? Rozumiem,że za pierścionek zaręczynowy już tak,ale obrączki to wspólna kwestia i tego faktu nic nie zmieni,wiec chyba sprawiedliwie jest po połowie. _________________ www.staviori.pl - biżuteria ekskluzywna, diamenty, pierścionki zaręczynowe, obrączki, złoto, srebro, perły. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kaarotkaa uzależniony

|
Wysłany: Pon 31 Mar 2014, 10:36 Temat postu: |
|
|
U nas obrączka to forma prezentu dla drugiej osoby z okazji Naszego Dnia. Dlatego mimo że ze wspólnej kasy i dokładnie tyle samo kosztują (damska i męska) kupujemy sobie nawzajem  _________________ Bo to On odkrył we mnie to co najlepsze :*
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|