Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Karolina1984 guru

|
Wysłany: Pon 16 Gru 2013, 17:53 Temat postu: |
|
|
Idę, polezę nawet o 7.30, żeby być pierwsza, przyjmuje u nas chłop, więc może będzie miły i delikatniejszy niż baby w państwowych przychodniach...
Nie mogę dłużej chować głowy w piasek - lepiej wiedzieć na 100% , zwłaszcza, że jeśli z tego, co przeczytałam w google, ciążę liczy się od dnia 1 miesiączki ( tak się liczy ? bez sensu w sumie, zaprzecza logice)- to to będzie 5 tydzień, więc coś tam chyba zobaczy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
bajeczka79 gaduła

|
Wysłany: Pon 16 Gru 2013, 17:58 Temat postu: |
|
|
Karolina1984 napisał: | bajeczka79, nie kojarzę Cię, Ty pewnie mnie też (więc się troszeczkę hamuj z oceną zupełnie obcej osoby)- nie muszę się tłumaczyć ani niczego zgrywać.
Nawet przy zapaleniu płuc- paliłam, cholera- płakałam z bólu i paliłam , nie mogłam przestać. |
Forum jest ogólnodostępne,nie zależnie od tego czy się "kojarzymy" czy nie :)Ale masz rację,szkoda słów
Mimo wszystko-życzę Ci pozytywnego rozwiązania spraw.Pozdrawiam:) _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kasztanowa guru

|
Wysłany: Pon 16 Gru 2013, 17:58 Temat postu: |
|
|
Karolina1984 napisał: | zwłaszcza, że jeśli z tego, co przeczytałam w google, ciążę liczy się od dnia 1 miesiączki ( tak się liczy ? bez sensu w sumie, zaprzecza logice)- to to będzie 5 tydzień, więc coś tam chyba zobaczy. |
Tak się liczy, bo to "pewna" data, w przeciwieństwie do daty zapłodnienia, którą zwykle trudniej ustalic A jak długie masz cykle? Bo chyba niewiele Ci się okres spóźnia? Co zobaczy w 5 tygodniu, to ciężko powiedziec. Ale powie, czy jest szansa na ciążę, czy to nie jakaś torbiel czy cysta. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
atina guru

|
Wysłany: Pon 16 Gru 2013, 17:59 Temat postu: |
|
|
Tylko jak na razie nie wiadomo czy to ciąża. Więc chyba za wcześnie na swój wątek. Ale ok, nie ja tu decyduję
A do Ciebie Karolino, to ja nic nie mam. I nie łącz moich wypowiedzi z Twoją osobą w przeszłości. Chodzi mi tylko o Twoje podejście w tej kwestii. O rzeczy ważne i ważniejsze. Tyle w tym temacie. Powodzenia tak czy siak. Tak jak powiedziałam priorytety się zmieniają, życzę żeby i Tobie się pozmieniały, szczególnie jeśli chodzi o fajki. Sama paliłam 9 lat i potrafiłam rzucić. Jak na razie nie wróciłam do tego.  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewelinka89 moderator

|
Wysłany: Pon 16 Gru 2013, 18:04 Temat postu: |
|
|
Lioness napisał: | Jest coraz większa akceptacja osób, które nie chcą mieć dzieci i otwarcie o tym mówią - to fakt. |
Nie wiem skąd dla Ciebie w tym wątku istotne jest wtrącenie o akceptacji itd. Nikt tu nie neguje/nie negował braku chęci do posiadania dziecka. Ale bądźmy dorośli i konsekwentni. Jak się dzieci nie chce, to się zabezpiecza, a poziom zabezpieczenia w tej sytuacji był żaden. Nikt nie zmusza jej do kochania, cieszenia się.. Ale niech weźmie odpowiedzialność za swoje czyny i przynajmniej zachowa minimum rozsądku, aby dziecko urodziło się ZDROWE. Są tu osoby, które dzieci nie chcą, ale nie podchodzą do tematu tak lekkomyślnie i w tej sytuacji, gdyby konsekwentne zabezpieczanie zawiodło zrozumiałabym przerażenie, niechęć do dziecka i podobne rozterki.
Mam nadzieję, że się z tym jakoś pozbierasz. Nie koniecznie zmieniając się w matkę polkę, ale ograniczając to, co może zaszkodzić dziecku, oraz poważnym podejściu do badań. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
nimfa moderator

|
Wysłany: Pon 16 Gru 2013, 18:36 Temat postu: |
|
|
Karolina....bierz kwas foliowy! !
Co do kolejek...ja chodzę prywatnie a i tak są kolejki...no i nie każdego stać na chodzenie prywatnie.
5 tydzień....może jeszcze nie być nic widać, no ale jeśli nie ciąża to coś powinien zobaczyć (torbiel czy cystę jakąś)... _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karolina1984 guru

|
Wysłany: Pon 16 Gru 2013, 18:47 Temat postu: |
|
|
Nimfa, to już nie wiem, jest sens iśc jutro czy poczekać tydzień ?
Kupiłam wczoraj kwas foliowy. Chociaż sens brania średni- bo jeśi zaszłam- to w momencie kiedy mój organizm był totalnie jałowy po 2 tygodniach brania antybiotyku- i jeszcze tydzień kolejny brałam. Także w takim wypadku ten kwas to takie placebo . |
|
Powrót do góry |
|
 |
madziab9 maniak

|
Wysłany: Pon 16 Gru 2013, 18:52 Temat postu: |
|
|
Karolina jestem niewiele bo rok młodsza od Ciebie, też paliłam, 9 lat- nie wiem czy to wg Ciebie mało czy dużo, też kojarzę ten stan kiedy się powoli pusto w paczce robi... I powiem Ci, że zanim jeszcze wiedziałam że jestem w ciąży, zaczęło mnie od fajek odrzucać... Aż znajomi się zaczęli dziwić- "jak to, Ty nie chcesz wyjść na fajkę?!Może Cię jakaś choroba bierze", śmiali się. W pracy w ciągu 8h paliłam kilkanaście fajek.
Ciąża to taki stan, że same siebie możemy zaskakiwać Więc myślę, że wszystko przed Tobą. Trzymam kciuki za Twoją wizytę jutro, oby przebiegła po Twojej myśli... _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
madziab9 maniak

|
Wysłany: Pon 16 Gru 2013, 18:53 Temat postu: |
|
|
aha i u mnie było widać pęcherzyk ciążowy już w 5 tygodniu! _________________
 |