|
| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Escherichia guru

|
Posted: Mon 16 Dec 2013, 14:36 Post subject: |
|
|
Po pierwsze - za reklamę dziękujemy, zainteresowane nie jesteśmy. Po drugie - nawet jeśli faktycznie chciałabyś się nas o zdanie zapytać to zupełnie nie w tym wątku A po trzecie: co ma rodzaj cukierków do pogody? _________________ Aut inveniam viam aut faciam
 |
|
| Back to top |
|
 |
ewelinka89 moderator

|
Posted: Mon 16 Dec 2013, 14:44 Post subject: |
|
|
Wiem, że reklama i w sumie nikogo opinia nie interesuje, ale.. co za obrzydliwy zwyczaj! Potem dzieci się zajadają cukierkami, które walają się po ziemi.. Kto to wymyślił?! _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Escherichia guru

|
Posted: Mon 16 Dec 2013, 14:49 Post subject: |
|
|
Trochę poszperałam w googlach i nie znalazłam nic takiego, że dzieciakom "sypie" się cukierki. Częstowanie gości pod kościołem albo dawanie dzieciom cukierków gdy robią bramę - owszem. Możliwe, że zwyczaj "naciągany" na potrzeby reklamy. _________________ Aut inveniam viam aut faciam
 |
|
| Back to top |
|
 |
Kasztanowa guru

|
Posted: Mon 16 Dec 2013, 14:53 Post subject: |
|
|
Ja się spotkałam na żywo z takim zwyczajem i nic w nim złego nie widzę
A cukierki są w papierkach, nie popadajmy w paranoję  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
agattt moderator

|
Posted: Mon 16 Dec 2013, 15:04 Post subject: |
|
|
W moich stronach od kiedy pamiętam młoda para wychodząca z domu pani młodej sypała gościom cukierki. Sama sypałam  _________________
  |
|
| Back to top |
|
 |
Kasztanowa guru

|
Posted: Mon 16 Dec 2013, 15:07 Post subject: |
|
|
| agattt wrote: | Sama sypałam  |
I właśnie wtedy się z tym pierwszy raz spotkałam  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Escherichia guru

|
Posted: Mon 16 Dec 2013, 15:15 Post subject: |
|
|
Ok, ja z sypaniem się nigdy nie spotkałam. Z rozdawaniem a i owszem. _________________ Aut inveniam viam aut faciam
 |
|
| Back to top |
|
 |
kasia_90 guru

|
Posted: Mon 16 Dec 2013, 15:24 Post subject: |
|
|
Ja jako dziecko nieraz zbierałam cukierki rzucone przez parę młodą więc też się spotkałam  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Lioness uzależniony

|
Posted: Mon 16 Dec 2013, 15:53 Post subject: |
|
|
Każdy post Hellen to jakaś reklama. A to farby do ścian w sypialni, a to wywoływanie zdjęć, teraz cukierki. Może pora wreszcie zbanować użytkownika?  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Blueblue kandydat

|
Posted: Mon 23 Dec 2013, 13:09 Post subject: |
|
|
Zwyczaj sypania gościom cukierków? Jedyna sytuacja z cukierkami jaką znam, to wtedy, gdy Młoda Para wychodzi z kościoła i obsypuje się ją grosikami, ryżem, konfetti, cukierki wtedy nieraz też lecą. Ale nawet jeśli gdzieś taki zwyczaj istnieje, to odpowiadając na pytanie Escherichia wydaje mi się, że rodzaj cukierków ma duże znaczenie, choć nie tylko ze względu na pogodę. Duże cukierki łatwiej znaleźć, za to jak się takim oberwie, to bardziej boli. Duże i czekoladowe są droższe, więc pewnie będzie ich mniej, małe landrynki są tanie, to można kupić hurtowe niemal ilości. W śniegu łatwiej znaleźć cukierki w kolorowych opakowaniach, latem trudniej złapać czekoladowy cukierek, bo się topią... Tyle mi przychodzi do głowy  _________________ Twoja, tylko Twoja  |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce