| 

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

| 

| 

| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat   | 

| Autor | 
		Wiadomość | 

ewelajn moderator

Dołączył: 30 Sie 2011 Posty: 13532 Skąd: za 7 górami, za 7 lasami...
  | 

Wysłany: Pon 10 Gru 2012, 6:49    Temat postu:  | 
				     | 

| 

| nimfa napisał: | 	 		  Ja w tym roku też postanowiłam pomóc....wybrałam sąsiadów    miłe małżeństwo z dwójką dzieci. Mateusz w wieku Dotki Dawid rok starszy. Nie są biedni bo na życie im starcza, ale pomyślałam, że zrobię Mikołajkow paczki dla chłopaków...kupiłam każdemu po zabawce dorzuciłam słodyczy i owoców...zapakowałam w wielkie pudła i o 6 rano poszłam podrzucić pod drzwi    

mam nadzieję, że się ucieszyli. | 	  

Nimfa-  Jesteś prawdziwym świętym mikołajem    ale się musieli zdziwić  )) 

U Was pewnie też są czasem takie ogłoszenia na osiedlach, że np. w dniu 10.12.12 zbierają rzeczy dla ubogich - i trzeba je wystawiać w workach np. na ławki i o którejś tam godzinie ktoś to jeździ i zbiera.

To akcje caritasu są ?  Faktycznie to do potrzebujących trafia ? Nie wiecie  ? 

U mnie te kosze pck'owe wciąż i nadal stoją  , ale nie wiem czy ktokolwiek je opórżnia, bo całe są wypełnione, rozwalone, pękające w szfach i często ubrania leżą wokół... _________________

| 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

Karolina1984 guru

| 

Wysłany: Pon 10 Gru 2012, 10:46    Temat postu:  | 
				     | 

| 

U nas jutro jest taka akcja- to chyba UNICEFu akcje, nie caritasu, w każdym razie coś tam mam zamiar oddać- tyle tylko, że ja chodzę w ubraniach bardzo długo - i nie miewam raczej ubrań modnych czy dobrej jakości, więc nie wiem czy są ludzie tak ubodzy, że ucieszyliby się z moich szmateksów    , ale coś tam rzucę. _________________
   | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

Noir maniak

| 

Wysłany: Pon 10 Gru 2012, 11:29    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Wiele razy myślałam nad pomocą komuś obcemu, ale zawsze ogarniają mnie ogromne wątpliwości – bo znajduję takie właśnie prośby o pomoc jak ta wklejona na poczatku przez serduszkox i zaczynam się zastanawiać czy warto...

Wydaje mi się, że wiekszość ludzi, którzy na prawdę potrzebują pomocy wstydzi się o nia prosić i wyciągać ręce po pieniądzie, gdybym znała kogoś takiego nie wahała bym się pomóc  

Póki co moja pomoc ogranicza się do wrzucania monet ulicznym grajkom i podsyłaniu ubrań do jednej z osób z rodziny o której wiem, że ciężko dość wiąże koniec z końcem i za każdy taki dobry, choć używany ciuch jest bardzo wdzięczna.

Odnośnie Polaków w UK i ich wykorzystywania tutejszego systemu zasiłków to osobiście nie znam żadnego Polaka, który by tak robił i chwalił się wszem i wobec. Znam Anglików, którzy w ten sposób żyją... Ponoć zasiłki mają być przyciete i ograniczone, zobaczymy czy coś pomoże   | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

blondyna142 guru

| 

Wysłany: Pon 10 Gru 2012, 13:49    Temat postu:  | 
				     | 

| 

ja zbędne "szmaty" kiedyś woziłam do ops-u tam taka skrzynka stała i biedni brali,

teraz wystawiam przed dom jak są właśnie takie akcje jak karolina pisze - i wszystko jedno gdzie to idzie to nie wiem.

do skrzynek na ulicach nie wrzucam bo faktycznie potem ludzie to kupują w lumpach.

ja tam nie mówie, że jakieś extra mam ciuchy do oddania, ale na pewno nie zniszczone - kurtki czy spodnie napewno komuś się przydadzą _________________

| 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

Karolina1984 guru

| 

Wysłany: Wto 11 Gru 2012, 8:47    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Właśnie zbierając  ubrania przekonałam się, że P nie wyrzucił do PCK ciuchów, które mu wręczyłam w worku w LIPCU            

Ale, może Unicef naprawdę potrzebującym przekaże, więc wyszło chyba dobrze.    _________________
   | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

deina guru

| 

Wysłany: Wto 11 Gru 2012, 10:42    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Gdyby któraś z Was chciała pomóc na Święta trójce zwierzaków... była ich czwórka, ale jeden nie doczekał. Parę groszy, udostępnianie na FB, cokolwiek -

to link do Lisków: 

https://www.facebook.com/events/274621195982470/ _________________ And you who seek to know Me, know that the seeking and yearning will avail you not, unless you know the mystery: for if that which you seek, you find not within yourself, you will never find it without. | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

czerwony kotek uzależniony

| 

Wysłany: Nie 8 Gru 2013, 11:27    Temat postu:  | 
				     | 

| 

ja pomagam na pewnym forum dla niedoszłych samobójców, jestem tam moderatorem; tam poznałam mojego dziczka... miłość w naszym przypadku pokonała najgorsze          jestem tam cząstką zespołu jak i zwykłą użytkowniczką której też zdarzają się słabsze dni... czasami mieliśmy sytuacje że ktoś po drugiej stronie kompa miał dość i trzeba było zawiadamiać policję... to uczucie, gdy ma się na dłoni cudze życie i trzeba je osłonić drugą ręką... zawsze choruję po takiej akcji, tak to wykańcza, satysfakcja dotarła dopiero niedawno... na szczęście na razie mamy względny spokój, i tfu-tfu - dawno nic takiego się nie działo... _________________
   | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

ewelajn moderator

Dołączył: 30 Sie 2011 Posty: 13532 Skąd: za 7 górami, za 7 lasami...
  | 

Wysłany: Nie 8 Gru 2013, 11:39    Temat postu:  | 
				     | 

| 

W tym roku szlachetna paczka   _________________

| 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

pearl.jamka guru

| 

Wysłany: Nie 8 Gru 2013, 12:08    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Nasz zakład pracy opiekuje się domem dziecka - więc u mnie pomoc w tym temacie, aczkolwiek osobiście byłam tam raz - i tak ryczałam, że od tamtego czasu koordynuję tematy ,ale osobiście się nie pojawiam, bo za dużo mnie to kosztuje emocjonalnie i psychicznie (a i dla dzieci nie jest fajne, jak ktoś przyjeżdża i dudli) _________________ Wiadro cierpliwości przyjmę! Pilnie! | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

agattt moderator

| 

Wysłany: Pon 23 Gru 2013, 9:48    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Jeżeli ktoś oglądał dziś Pytanie na śniadanie ok 8.00 to widział synka mojej wirtualnej znajomej, cudnego Antosia starszego od mojego Adasia o 5 dni. Rodzice zbierają na operację rączki chłopca. 

Wiem, że do rozliczenia podatku jeszcze daleko, ale już wklejam info o Antosiu. W razie jakby ktoś miał ochotę przekazać 1% podatku lub wspomóc Antosia w inny sposób - zachęcam  

https://www.facebook.com/pages/Anto%C5%9B-Salwa-operacja-r%C4%85czki-w-Hamburgu/486505801464991?fref=ts _________________

| 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

| 

|