Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Ubieranie się do ślubu przez Parę Młodą w tym samym mieszkaniu
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Oriane
bywalec
bywalec

PostWysłany: Czw 15 Sie 2013, 19:26    Temat postu: Ubieranie się do ślubu przez Parę Młodą w tym samym mieszkaniu Odpowiedz z cytatem

Mam takie pytanie, co w sytuacji jak mieszkacie ze sobą i nie ma gdzie wywalić Pana Młodego na noc? uśmiech Fryzjera i makijaż i tak mam od rana poza domem, więc przyjadę się tylko ubrać. To co mam mu kazać nie wchodzić do pokoju, aż nie będę gotowa do wyjścia czy jak to rozegrać?
guru
guru

PostWysłany: Pią 16 Sie 2013, 1:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

My mieszkamy razem i to do tego w kawalerce, więc nawet nie będę miała gdzie wyprosić mojego przyszłego męża język Osobiście nie mam nic przeciwko temu, żebyśmy się ubierali w jednym mieszkaniu. Wiele moich znajomych też przygotowywało się do ślubu razem.
Jeśli koniecznie chcesz, żeby Młody nie widział Twoich przygotowań to albo niech nie wchodzi do pokoju, w którym się ubierasz, albo wyślij go np. żeby odebrał kwiaty.
Pytanie, jak duże macie mieszkanie i kto będzie się w dniu ślubu w nim kręcił.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
karlajn
gaduła
gaduła

PostWysłany: Pią 16 Sie 2013, 7:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tez mamy ten problem, mieszkamy w jednym miescie, a wesele w moim rodzinnym - tam ja sie oczywiscie bede szykowala w domu rodzinnym, a On nie wiem. Na poczatku myslalam, ze tez tam, mamy sporo miejsca, kazdy by mial swój pokój. Ale przyszla tesciowa to w ogóle nie chce o tym slyszec, Pan Mlody ma po Panne Mloda przyjechac skads (najpierw chciala, zeby w dzien slubu rano jechal od siebie, czyli 300km...), myslimy o przerzuceniu go do moich dziadków albo kogos znajomego. Skomplikowane te zwyczaje!
guru
guru

PostWysłany: Pią 16 Sie 2013, 8:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

karlajn, a w miejscu wesela nie macie możliwości zajęcia jakiegoś pokoju? My tak robiliśmy i Pan młody tam się szykował uśmiech
gaduła
gaduła

PostWysłany: Pią 16 Sie 2013, 8:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Móglby nad sala w pokoju, ale nie wiem czy ma sens wiezc tam rzeczy, skoro i tak tam nie spimy, a jest to dalej niz powiedzmy dziadkowie czy siostra mieszkaja. Tak naprawde to zadecyduje pewnie tesciowa język
guru
guru

PostWysłany: Pią 16 Sie 2013, 8:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja bym celowała w kogoś fajnego z rodziny, dla którego to będzie przyjemność przyjąć Pana Młodego na tę jedną noc uśmiech Dla mnie to byłoby wyróżnienie, gdyby Państwo Młodzi mnie o to poprosili Wink

Powrót do góry
Oriane
bywalec
bywalec

PostWysłany: Pią 16 Sie 2013, 8:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mamy 4 pokoje, ale w dniu ślubu mieszkanie będzie zawalone ludźmi, którzy będą u nas nocować już od kilku dni przed ślubem. Ubieranie Młodego w miejscu wesela nie ma sensu bo jest w innym mieście i za dużo zamieszania jeździć w te i wewte. Pojedziemy już wszyscy razem, a potem zostaniemy na noc (nocujemy 100% gości) pobawimy się na poprawinach i wrócimy do siebie.

Więc chyba nie będziemy się trzymać zwyczaju, że ma po mnie przyjechać, choć to ładny zwyczaj uśmiech
guru
guru

PostWysłany: Pią 16 Sie 2013, 9:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zwyczaj ładny, ale niestety nie zawsze da się wszystkie zwyczaje zastosować w praktyce.
Ja teoretycznie mogłabym wyrzucić P. do rodziców (50 km od Gdańska) albo sama siebie wyrzucić do mojego kuzynostwa. Ale doszliśmy do wniosku, że nie będziemy kombinować, tylko będziemy się szykować u nas.
W końcu razem mieszkamy, więc nie będziemy udawać że Młody przyjeżdża mnie "zabrać ze sobą" język Na szczęście rodzice rozumieją, bo gdybyśmy brali ślub u mnie bądź u P. to też musielibyśmy się przygotowywać razem.
Jeśli będziecie mieli tłumy w mieszkaniu, to może faktycznie warto go wysłać po coś, kiedy ty się będziesz ubierać i zobaczy Cię dopiero po powrocie.

Powrót do góry
Moncia
początkujący
początkujący

PostWysłany: Pon 19 Sie 2013, 18:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U nas znowu jest na odwrót... Ślub bierzemy 300 km od miejsca, gdzie mieszkamy - w okolicach rodzinnych Młodego. I to on będzie szykował się w domu rodzinnym ale dla mnie już nie będzie tam miejsca, za dużo osób i za mało "spokoju" oczko - wybrałam zatem, że to ja będę się szykować w hotelu przy sali i spotkamy się w Kościele, bo znowu to średnio byłoby, gdyby Młoda jechała do Młodego, albo Młody przyjechał do hotelu... Wydaje mi się, że w naszymprzypadku to najlepsze rozwiązanie uśmiech
guru
guru

PostWysłany: Pon 19 Sie 2013, 18:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To nie planujecie blogoslawienstwa?
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Strona 1 z 4

Skocz do: