Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Monika34 kandydat

|
Wysłany: Czw 25 Lip 2013, 12:42 Temat postu: |
|
|
Strasznie ładnie wyglądają te torty z owocami, choć łasuchem nie jestem chętnie zjadłabym kawałek. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mani_ani guru

|
Wysłany: Sob 24 Sie 2013, 9:03 Temat postu: |
|
|
Ja zawsze chcialam torta z masa cukrowa ale teraz juz sama nie wiem... Masa cukrowa nie jest zbyt smaczna  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ruda_wiewiórka moderator

Dołączył: 01 Gru 2011 Posty: 12149 Skąd: Ze Stumilowego lasu :)
|
Wysłany: Pią 30 Sie 2013, 8:46 Temat postu: |
|
|
Nasz tort był przepyszny i z masa cukrowa była słodka ale bardzo smaczna  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
sopocianka maniak

|
Wysłany: Pią 30 Sie 2013, 10:20 Temat postu: |
|
|
Mój tort również był pyszny, śmietanowo-truskawkowy.
Podany na "rowerze".
Powrót do góry |
|
 |
EwaK guru

|
Wysłany: Pią 30 Sie 2013, 10:28 Temat postu: |
|
|
sopocianko czy Ty miałaś tort z masą marcepanowa na wierzchu? _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mani_ani guru

|
Wysłany: Pią 30 Sie 2013, 10:54 Temat postu: |
|
|
ruda_wiewiórko a jaki mieliscie smak tortu? Warswa masy cukrowej byla gruba? _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
nheledore moderator

|
Wysłany: Pią 30 Sie 2013, 11:08 Temat postu: |
|
|
Warstwa masy jest chyba zawsze podobnej grubości. Mój panieński tort też był z masą cukrową, ale z uwagi na jego kształt (i kolor... ) nie dałam rady jej zjeść. Zaś weselnym karmił mnie mąż i oczywiście podtykał mi również kawałki z masą i jakoś zjadłam
Pewnie nie wszyscy goście będą się masą cukrową zajadać, część zje, część zostawi, ale ostatecznie dla wyglądu tortu warto się poświęcić  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ruda_wiewiórka moderator

Dołączył: 01 Gru 2011 Posty: 12149 Skąd: Ze Stumilowego lasu :)
|
Wysłany: Pią 30 Sie 2013, 15:20 Temat postu: |
|
|
Sam tort był o smaku smietankowo wisniowym, co moim zdaniem idealnie równowazylo slodycz masy cukrowej
Ale tak jak Nhele mówi:warto na ten jeden raz sie przemoc
Warstwa nie była jakoś specjalnie gruba, ale nie pamietam jaka  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mani_ani guru

|
Wysłany: Pią 30 Sie 2013, 16:39 Temat postu: |
|
|
ruda_wiewiórka, nheledore kusicie powiem szczerze - od dziecka marzyłam o tych typowo amerykanskich tortach, z masa cukrowa, z jednym poziomem na drugim, a rzeczywistość jest taka, że nikomu ona nie smakuję, Rodzice, przyszli Teściowie są przeciwni, Narzeczony jest dość neutralny, bo mu nie smakuje, ale wie , że to moje marzenie. I już chciałam się przemóc, patrzyłam na zwykłe torty, patrzyłam na ozdoby, jakie można na nie nałożyć, kwiaty, ale jednak jest w nich coś, co mi nie pasuje. Skoro mówicie, że nie taki diabeł straszny, to tak trochę mocniej uwierzyłam w to, żeby mimo wszystko taki tort zamówić. W końcu smak torta się nie zmieni, a gość będzie miał wybór czy warstwe zewnętrzną zostawić czy nie. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mani_ani guru

|
Wysłany: Pią 30 Sie 2013, 16:41 Temat postu: |
|
|
ruda_wiewiorko, a Wasz tort musiał być pycha! Kwaskowy, nie mdły, orzeżwiający! Mniam, uwielbiam torty z wiśniami!  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|