|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Noir maniak

|
Wysłany: Wto 12 Mar 2013, 16:07 Temat postu: |
|
|
kaarotkaa to zalezy wszystko od odleglosci i sytuacji poszczegolnych osob.
U mnie goscie przyjada 500km na slub, nie beda miec w okolicy znajomych/rodziny, ktora by ich podwiozla, dlatego wlasnie w zaleznosci od sytuacji bedziemy miec busa na przejazd spod USC do lokalu  |
|
Powrót do góry |
|
 |
asik guru

|
Wysłany: Wto 12 Mar 2013, 16:30 Temat postu: |
|
|
Transport z kościoła/urzędu na salę warto załatwić, chociaż goście równo na salę dotrą Czy to ma być duży autokar czy busik to zależy od lokalizacji tych dwóch miejsc.
U mnie było tak, że usc w centrum miasta, sala 15km dalej - też praktycznie w centrum, pod salą metro, autobus i tramwaj. Wiedzieliśmy, że goście będą mieli jak wrócić do domów nad ranem, a nawet taksówka nie kosztuje dużo w obrębie miasta, a może zabrać 4 osoby. Autokar był pełny a samochodów było dosłownie z 10. Ci, którzy mogli zorganizowali sobie transport przez kogoś z rodziny. Nie było problemów
Natomiast jak byliśmy na weselu jakieś 15km za Warszawą i wiedzieliśmy, że żadnego transportu powrotnego nie będzie, to zwyczajnie wzięliśmy samochód i ktoś po prostu nie pił. Autokar wynajęty przez młodych do transportu kościół-sala był prawie pusty dlatego warto też to wziąć pod uwagę  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
lauraire guru

|
Wysłany: Czw 13 Cze 2013, 13:59 Temat postu: |
|
|
Odświeżam temat.
Mam pytanie: Jak zorganizowałyście/organizujecie transport PRZED ślubem?
Tzn. jak Młody przyjeżdża po Młodą i na błogosławieństwo to z kim? Wiadomo rodzice i świadek na 100%, ale jak to się rozkłada w kwestii transportowej?
Młody przyjedzie jednym samochodem ze świadkiem? A później tym autem powinni jechać PM ze świadkami? A co z parterami świadków
No i rodzicie przyjeżdżają jak i czym, ewentualnie z kim? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Noir maniak

|
Wysłany: Czw 13 Cze 2013, 14:09 Temat postu: |
|
|
lauraire my bedziemy spac w hotelu, wiec do USC tez z hotelu bedziemy wyjezdzac, nie z domu - odpada problem przyjazdu narzeczonego itd.
Przyjada do nas do hotelu rodzice + swiadek i swiadkowa, my w nasz samochod sie wpakujemy (nawet jeszcze nie mamy zadnego ), reszta w taksowke/samochod swiadka. Reszta gosci bedzie bezposrednio do USC sobie jechac na wlasna reke  |
|
Powrót do góry |
|
 |
april06 uzależniony

|
Wysłany: Czw 13 Cze 2013, 14:41 Temat postu: |
|
|
lauraire ja swojej organizacji transportu nie piszę bo będziemy mieli samochód 2-os. więc to trochę inaczej ale z tego co kojarzę wy jedziecie "normalnym" samochodem więc moim zdaniem: Młody przyjeżdża do Młodej ze świadkiem tym autem ślubnym, rodzice swoim samochodem lub jak tam mają zaplanowane. do kościoła i na wesele jedziecie wy Młodzi ze świadkami, partnerzy świadków wg mnie oddzielnie z gośćmi, a rodzice to j.w. (jak mają samochód to swoim samochodem). to chyba tak standardowo _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
lamorela guru

|
Wysłany: Czw 13 Cze 2013, 15:38 Temat postu: |
|
|
U nas wyglądało to tak, R ze świadkiem przyjechali do mnie samochodem, którym jechaliśmy do ślubu, rodzice jechali osobno, partnerzy świadków jechali osobno. _________________

http://kosmetyczka-lamoreli.blogspot.com |
|
Powrót do góry |
|
 |
ruda_wiewiórka moderator

Dołączył: 01 Gru 2011 Posty: 12149 Skąd: Ze Stumilowego lasu :)
|
Wysłany: Czw 13 Cze 2013, 16:13 Temat postu: |
|
|
lamorela napisał: | U nas wyglądało to tak, R ze świadkiem przyjechali do mnie samochodem, którym jechaliśmy do ślubu, rodzice jechali osobno, partnerzy świadków jechali osobno. |
U mnie będzie podobnie.
Tylko my jeszcze będziemy mieć samochód dla świadków osobny. Który będzie jechał tylko ode mnie do kościoła i z kościoła na sale. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kasztanowa guru

|
Wysłany: Czw 13 Cze 2013, 22:42 Temat postu: |
|
|
U nas Narzeczony przyjedzie po mnie samochodem z kierowcą i drużbą (wodzirejem). Rodzice i reszta osobno. Ode mnie do kościoła pojedziemy autem z kierowcą: ja, Narzeczony, drużba. Rodzice i świadkowie we własnym zakresie, podobnie z kościoła na salę  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
serwatka uzależniony

|
Wysłany: Pią 14 Cze 2013, 21:03 Temat postu: |
|
|
u mnie właśnie sprawa z dowozem PRZED się trochę skomplikowała Teściowa nalega żeby autokar przed ślubem jeździł po wszystkich i ich zabierał z domu... Dla mnie jest to trochę bez sensu bo nasi goście w większość są z bliska i nie wierzę w cuda żeby np. sąsiad kogoś nie podwiózł, sama mieszkam dosłownie 3 minuty drogi od kościoła, część gości i tak zostaje na noc w ośrodku więc i tak musi przyjechać swoim samochodem. Poza tym kto zapłaci za tą dodatkową trasę autokaru?  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kasztanowa guru

|
Wysłany: Pią 14 Cze 2013, 21:10 Temat postu: |
|
|
Jak dla mnie pomysł zupełnie chybiony... Każdy zbiera się w innym czasie  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|