|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
czy planujecie potomstwo?? |
tak, zaraz po ślubie |
|
47% |
[ 27 ] |
tak, ale kilka lat po ślubie |
|
29% |
[ 17 ] |
nie planujemy dzieci |
|
3% |
[ 2 ] |
nie wiem |
|
3% |
[ 2 ] |
mamy już dziecko/dzieci |
|
15% |
[ 9 ] |
|
Wszystkich Głosów : 57 |
|
Autor |
Wiadomość |
zaklina89 uzależniony

|
Wysłany: Czw 7 Maj 2009, 10:39 Temat postu: |
|
|
Dziewczyny warto mieć dziecko                          !
Jest to najpiękniejszy etap w życiu dwojga ludzi kiedy na świat przychodzi dziecko . Nie jest łatwo ale czy ktoś kiedyś dawał nam gwarancje że będzie łatwo ! Ja na przykład uwielbiam z moim M chwilę kiedy agatka przybiega do naszego łóżka i zaczyna się do nas tulić i gryzie tatę w ucho dla tych chwil warto żyć ! _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
MissIndependent moderator

|
Wysłany: Czw 7 Maj 2009, 10:46 Temat postu: |
|
|
pkt widzenia zależy od pktu siedzenia. to co dla jednej osoby jest najpięniejszym etapem w życiu, ale innej może przejść bez wielkiego echa. na pewno nie powinno się decydowac na dziecko, bo ogólnie uważa się że to najlepsze co może człowieka spotkać. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Madeleine Eve moderator

|
Wysłany: Czw 7 Maj 2009, 10:50 Temat postu: |
|
|
Swiete slowa. To juz nie te czasy, ze kazdy mial gromadke dzieci, bo tak bylo trzeba, czy "dal bog". Teraz mamy wiecej swiadomosci, inne czasy i dobry dostep do antykoncepcji  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sadie guru

|
Wysłany: Czw 7 Maj 2009, 11:47 Temat postu: |
|
|
Myślę tak samo jak i Ty. Ja rozumiem, ze ktoś jeszcze teraz nie jest gotowy na dziecko-ok ale jeśli zakłąda z góry ze nie chce mieć dzieci to coś jest nie tak?! to po co brać ślub -dla głupiego papierka na którym będzie się nosić jego nazwisko??[/quote]
A dlaczego cos jest nie tak? Dla mnie nie takie jest akurat twoje myslenie w tym temacie.Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. A slub kazdy bierze z indywidualnch powodow.Dla mnie jesli juz chcialabym sie uprzec glupota jest branie slubu tylko po to zeby miec dziecko.Bo co po uzyskaniu "papierka" w cudowny sposob odblokuje mi sie macica i bede mogla zajsc w ciaze? Dzieci mozna miec tez bez slubu wiec po co ty bierzesz slub? _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Madeleine Eve moderator

|
Wysłany: Czw 7 Maj 2009, 12:03 Temat postu: |
|
|
Sadie, bardzo dobre pytanie. Jestem starsznie ciekawa odpowiedzi.
P.S. Po slubie dostajesz "przyzwolenie" od spoleczenstwa (glowie mam na mysli tzw 'kolka rozancowe') na posiadanie potomstwa, uprawianie seksu i wiece innych GRZESZNYCH spraw, ktore dla nas mlodych i tak sa naturalne w zwiazku bez slubu. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sadie guru

|
Wysłany: Czw 7 Maj 2009, 12:11 Temat postu: |
|
|
Madeleine Eve napisał: | Sadie, bardzo dobre pytanie. Jestem starsznie ciekawa odpowiedzi.
P.S. Po slubie dostajesz "przyzwolenie" od spoleczenstwa (glowie mam na mysli tzw 'kolka rozancowe') na posiadanie potomstwa, uprawianie seksu i wiece innych GRZESZNYCH spraw, ktore dla nas mlodych i tak sa naturalne w zwiazku bez slubu. |
Nie chce naginac ale czy w takim razie posiadanie potomstwa jest grzechem? Czy seks jest grzechem? Jaka jest roznica w seksie przedslubnym a po slubie? Co inne pozycje bede stosowac? Wszystko bedzie przebiegac tak samo.Gra wstepna, pozycje 1, 2, 3, orgazm, koniec. A moze po slubie sie facetowi dluzej wzwod utrzymuje? Bede musiala zaobserwowac bo moze o czyms nie wiem _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
MissIndependent moderator

|
Wysłany: Czw 7 Maj 2009, 12:18 Temat postu: |
|
|
Sadie napisał: | Nie chce naginac ale czy w takim razie posiadanie potomstwa jest grzechem? Czy seks jest grzechem? Jaka jest roznica w seksie przedslubnym a po slubie? Co inne pozycje bede stosowac? |
różnica jest tylko taka, że po ślubie uprawiasz seks z mężem. a przed lsubem to w domyśle z facetem, z którym jesteś, ale nic więcej. jakby był obcy itp... pokrętne zresztą, jak chcesz mieć dziecko to je masz, przed ślubem czy po ślubie. ślub do posiadania dzieci ma się jak....  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Madeleine Eve moderator

|
Wysłany: Czw 7 Maj 2009, 12:18 Temat postu: |
|
|
Jak dla mnie to niczym sie nie rozni seks po slubie od tego przed slubem. Tak samo posiadanie dziecka przed slubem czy po slubie. Ale wiekszosc spoleczenstwa, zwlaszcza starszych osob patrzy na to zupelnie inaczej. Wg kosciola kat. seks przed slubem jest grzechem, niby nie wolno mieszkac razem itd.
To moje P.S. mialo byc potraktowane z lekkim przymrozeniem oka _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sadie guru

|
Wysłany: Czw 7 Maj 2009, 12:35 Temat postu: |
|
|
Madeleine Eve napisał: | Jak dla mnie to niczym sie nie rozni seks po slubie od tego przed slubem. Tak samo posiadanie dziecka przed slubem czy po slubie. Ale wiekszosc spoleczenstwa, zwlaszcza starszych osob patrzy na to zupelnie inaczej. Wg kosciola kat. seks przed slubem jest grzechem, niby nie wolno mieszkac razem itd.
To moje P.S. mialo byc potraktowane z lekkim przymrozeniem oka |
Wiem kochana co mialas na mysli Po prostu wkurza mnie takie podejscie "nie chcesz dziecka cos jest nie tak". Jeden lubi czerwone inny niebieskie a jescze inny nie chce dziecka. Proste.
Co do uprawiania seksu z obcym to jest to bledna przedwieczna definicja koscielna. Jesli znam czlowieka juz od jakiegos czasu i decyduje sie na seks to jest to moja sprawa.Ten sam czlowiek po slubie nagle staje sie nieobcym? A niby co taka uroczystosc zmienia? Nagle on polowe mojego DNA uzyska i na odwrot? I juz bedziemy sobe nieobcy? Bzdura! _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
azia gaduła

|
Wysłany: Czw 7 Maj 2009, 12:39 Temat postu: |
|
|
Sadie bardzo dobre posty i ja się pod nimi podpisuję jaka jest różnica między dzieckiem urodzonym przed ślubem a po ślubie? jaka jest różnica w seksie? dla mnie nie ma żadnej różnicy. dla mnie ślub jest połączeniem dwojega ludzi, którzy chcą być razem, którzy się kochają itp. dla mnie małżeństwo to jest założenie rodziny <mimo iż każdy ma soją definicję rodziny, dla mnie rodzina to już mąż i żona> a nie pozwolenie na uprawianie seksu czy posiadanie dziecka. bo jak czytam nie które posty to mam właśnie takie wrażenie jakby małżeństwo było pozwoleniem |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|