Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

dzidziuś
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 15, 16, 17  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum ślubne :: strona główna -> Archiwum postów
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  

czy planujecie potomstwo??
tak, zaraz po ślubie
47%
 47%  [ 27 ]
tak, ale kilka lat po ślubie
29%
 29%  [ 17 ]
nie planujemy dzieci
3%
 3%  [ 2 ]
nie wiem
3%
 3%  [ 2 ]
mamy już dziecko/dzieci
15%
 15%  [ 9 ]
Wszystkich Głosów : 57

Autor Wiadomość
zaklina89
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Czw 7 Maj 2009, 10:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny warto mieć dziecko wykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknik!
Jest to najpiękniejszy etap w życiu dwojga ludzi kiedy na świat przychodzi dziecko . Nie jest łatwo ale czy ktoś kiedyś dawał nam gwarancje że będzie łatwo ! Ja na przykład uwielbiam z moim M chwilę kiedy agatka przybiega do naszego łóżka i zaczyna się do nas tulić i gryzie tatę w ucho Cool dla tych chwil warto żyć !

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
MissIndependent
moderator
moderator

PostWysłany: Czw 7 Maj 2009, 10:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

pkt widzenia zależy od pktu siedzenia. to co dla jednej osoby jest najpięniejszym etapem w życiu, ale innej może przejść bez wielkiego echa. na pewno nie powinno się decydowac na dziecko, bo ogólnie uważa się że to najlepsze co może człowieka spotkać.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Madeleine Eve
moderator
moderator

PostWysłany: Czw 7 Maj 2009, 10:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Swiete slowa. To juz nie te czasy, ze kazdy mial gromadke dzieci, bo tak bylo trzeba, czy "dal bog". Teraz mamy wiecej swiadomosci, inne czasy i dobry dostep do antykoncepcji Very Happy
guru
guru

PostWysłany: Czw 7 Maj 2009, 11:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Myślę tak samo jak i Ty. Ja rozumiem, ze ktoś jeszcze teraz nie jest gotowy na dziecko-ok ale jeśli zakłąda z góry ze nie chce mieć dzieci to coś jest nie tak?! to po co brać ślub -dla głupiego papierka na którym będzie się nosić jego nazwisko??[/quote]

A dlaczego cos jest nie tak? Dla mnie nie takie jest akurat twoje myslenie w tym temacie.Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. A slub kazdy bierze z indywidualnch powodow.Dla mnie jesli juz chcialabym sie uprzec glupota jest branie slubu tylko po to zeby miec dziecko.Bo co po uzyskaniu "papierka" w cudowny sposob odblokuje mi sie macica i bede mogla zajsc w ciaze? Dzieci mozna miec tez bez slubu wiec po co ty bierzesz slub?
moderator
moderator

PostWysłany: Czw 7 Maj 2009, 12:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sadie, bardzo dobre pytanie. Jestem starsznie ciekawa odpowiedzi.

P.S. Po slubie dostajesz "przyzwolenie" od spoleczenstwa (glowie mam na mysli tzw 'kolka rozancowe') na posiadanie potomstwa, uprawianie seksu i wiece innych GRZESZNYCH spraw, ktore dla nas mlodych i tak sa naturalne w zwiazku bez slubu.
guru
guru

PostWysłany: Czw 7 Maj 2009, 12:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Madeleine Eve napisał:
Sadie, bardzo dobre pytanie. Jestem starsznie ciekawa odpowiedzi.

P.S. Po slubie dostajesz "przyzwolenie" od spoleczenstwa (glowie mam na mysli tzw 'kolka rozancowe') na posiadanie potomstwa, uprawianie seksu i wiece innych GRZESZNYCH spraw, ktore dla nas mlodych i tak sa naturalne w zwiazku bez slubu.

Nie chce naginac ale czy w takim razie posiadanie potomstwa jest grzechem? Czy seks jest grzechem? Jaka jest roznica w seksie przedslubnym a po slubie? Co inne pozycje bede stosowac? Wszystko bedzie przebiegac tak samo.Gra wstepna, pozycje 1, 2, 3, orgazm, koniec. A moze po slubie sie facetowi dluzej wzwod utrzymuje? Bede musiala zaobserwowac bo moze o czyms nie wiem
moderator
moderator

PostWysłany: Czw 7 Maj 2009, 12:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sadie napisał:
Nie chce naginac ale czy w takim razie posiadanie potomstwa jest grzechem? Czy seks jest grzechem? Jaka jest roznica w seksie przedslubnym a po slubie? Co inne pozycje bede stosowac?

różnica jest tylko taka, że po ślubie uprawiasz seks z mężem. a przed lsubem to w domyśle z facetem, z którym jesteś, ale nic więcej. jakby był obcy itp... pokrętne Rolling Eyes zresztą, jak chcesz mieć dziecko to je masz, przed ślubem czy po ślubie. ślub do posiadania dzieci ma się jak.... Rolling Eyes

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Madeleine Eve
moderator
moderator

PostWysłany: Czw 7 Maj 2009, 12:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak dla mnie to niczym sie nie rozni seks po slubie od tego przed slubem. Tak samo posiadanie dziecka przed slubem czy po slubie. Ale wiekszosc spoleczenstwa, zwlaszcza starszych osob patrzy na to zupelnie inaczej. Wg kosciola kat. seks przed slubem jest grzechem, niby nie wolno mieszkac razem itd.
To moje P.S. mialo byc potraktowane z lekkim przymrozeniem oka
guru
guru

PostWysłany: Czw 7 Maj 2009, 12:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Madeleine Eve napisał:
Jak dla mnie to niczym sie nie rozni seks po slubie od tego przed slubem. Tak samo posiadanie dziecka przed slubem czy po slubie. Ale wiekszosc spoleczenstwa, zwlaszcza starszych osob patrzy na to zupelnie inaczej. Wg kosciola kat. seks przed slubem jest grzechem, niby nie wolno mieszkac razem itd.
To moje P.S. mialo byc potraktowane z lekkim przymrozeniem oka

Wiem kochana co mialas na mysli uśmiech Po prostu wkurza mnie takie podejscie "nie chcesz dziecka cos jest nie tak". Jeden lubi czerwone inny niebieskie a jescze inny nie chce dziecka. Proste.
Co do uprawiania seksu z obcym to jest to bledna przedwieczna definicja koscielna. Jesli znam czlowieka juz od jakiegos czasu i decyduje sie na seks to jest to moja sprawa.Ten sam czlowiek po slubie nagle staje sie nieobcym? A niby co taka uroczystosc zmienia? Nagle on polowe mojego DNA uzyska i na odwrot? I juz bedziemy sobe nieobcy? Bzdura!
gaduła
gaduła

PostWysłany: Czw 7 Maj 2009, 12:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sadie bardzo dobre posty i ja się pod nimi podpisuję lol jaka jest różnica między dzieckiem urodzonym przed ślubem a po ślubie? jaka jest różnica w seksie? dla mnie nie ma żadnej różnicy. dla mnie ślub jest połączeniem dwojega ludzi, którzy chcą być razem, którzy się kochają itp. dla mnie małżeństwo to jest założenie rodziny <mimo iż każdy ma soją definicję rodziny, dla mnie rodzina to już mąż i żona> a nie pozwolenie na uprawianie seksu czy posiadanie dziecka. bo jak czytam nie które posty to mam właśnie takie wrażenie jakby małżeństwo było pozwoleniem
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum ślubne :: strona główna -> Archiwum postów Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 15, 16, 17  Następny
Strona 7 z 17

Skocz do: