|
| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
asik guru

|
Posted: Tue 15 Jan 2013, 12:45 Post subject: Asikowy Pestek :) |
|
|
To może ja też powolutku zacznę zakładać swój temat
O ciąży dowiedzieliśmy się 04.12.12 z testu. Wystarczyło mi zrobić jeden teścik bo jak zobaczyłam te dwie tłuściutkie kreski to nie było wątpliwości. Do lekarza zapisałam się jeszcze w tym samym tygodniu, pani doktor potwierdziła ciążę i przekazała mi, że według om jestem w 7 tygodniu. Jako, że chodzę do ginekologa prywatnie i u nich za każde badanie trzeba sporo płacić, to poleciła mi zapisanie się do mojej przychodni rejonowej. Tak też zrobiłam i tydzień później kolejna pani doktor potwierdziła moją ciążę, dała skierowanie na wszelkie możliwe badania i tak się zaczęło
Jako, że były święta to zdecydowaliśmy się powiedzieć o ciąży naszym rodzinom - nikt się nie spodziewał takiej nowiny Nigdy nie mówiliśmy, że staramy się o dziecko czy planujemy w najbliższym czasie, tym większe było zaskoczenie jak usłyszeli od nas tą wiadomość
Termin porodu mam na 31.07. Jak na razie wszystko u mnie w porządku, jedyne co mnie męczy ostatnio to bóle głowy, ale jakoś sobie z nimi radzę
Tydzień temu byłam na pierwszym usg, niestety mąż nie mógł się zwolnić z pracy wcześniej i poprosiłam mamę o towarzyszenie - i bardzo dobrze, bo czekałam na wejście do gabinetu 2 godziny, mąż to by tam chyba wszystkich pozabijał w międzyczasie, wydeptał dziurę w podłodze a drugą w ścianie by chyba wyjadł, hehehe (nie dość, że nie lubi przychodni to jeszcze nie lubi czekać).
Taką fotkę nam zrobili
A tak wyglądałam na początku 12 tygodnia (strasznie duża, nie? )
|
 |
only_hope maniak

|
Posted: Tue 15 Jan 2013, 13:40 Post subject: |
|
|
Jeszcze raz wielkie gratulacje w oficjalnym watku:) _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
agattt moderator

|
Posted: Tue 15 Jan 2013, 13:48 Post subject: |
|
|
Ty grubasie!
Bardzo fajnie widzieć Twój wątek, będę tu zaglądać często
No i wróżę synka  _________________
  |
|
| Back to top |
|
 |
Marga guru

|
Posted: Tue 15 Jan 2013, 14:01 Post subject: |
|
|
Maleńki brzusio, a w nim uroczy Pestek . Jakieś przeczucia co do płci macie? Ja też widziałabym Was z synkiem, ale ciekawa jestem Waszych wróżb . _________________
  |
|
| Back to top |
|
 |
delikatna0 guru

|
Posted: Tue 15 Jan 2013, 14:03 Post subject: |
|
|
Łaaa Asik ma swój wątek! W takim razie jeszcze raz gratuluję i życzę spokojnej ciąży Brzuszysko masz wprost ooogromniaste  _________________ "Śmiało, bądźmy delikatni!"
 |
|
| Back to top |
|
 |
asik guru

|
Posted: Tue 15 Jan 2013, 14:09 Post subject: |
|
|
Mężu obstawia córę, mi też się wydaje, że córa będzie ale jakichś szczególnych przeczuć nie mam
U mnie w rodzinie to tak trochę pomieszane, obaj dziadkowie mieli samych braci, u babć w większości były siostry - chyba tylko jeden chłop się trafił (przy czym wszyscy z wielodzietnych rodzin, jedna babcia miała 7 rodzeństwa, jeden dziadek 8 braci, a drugi chyba 5 ), potem mama ma dwóch braci, tata też (tyle, że z innej matki), a w naszym pokoleniu 4 baby i 2 chłopaków i teraz jedna moja chrześnica już jest i nie wiadomo co w drodze u kuzynki U męża podobnie - teściu ma braci, a teściowa siostry, mąż ma siostrę, która ma dwóch synów, a u kuzynostwa w większości dziewczyny w naszym pokoleniu.
Z moich dziwnych kalkulacji wynika, że powinna być teraz dziewoja  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Marga guru

|
Posted: Tue 15 Jan 2013, 14:11 Post subject: |
|
|
Już niedługo będziemy wiedzieć . Tylko niech nie będzie taki dowcipny jak Agatkowy Kłopotek . _________________
  |
|
| Back to top |
|
 |
agattt moderator

|
Posted: Tue 15 Jan 2013, 14:16 Post subject: |
|
|
| Marga wrote: | Tylko niech nie będzie taki dowcipny jak Agatkowy Kłopotek . | Nie Kłopotek tylko Perypetiasz
Ale racja, niech się określi jednoznacznie po którejś stronie  _________________
  |
|
| Back to top |
|
 |
Kasiorek uzależniony

|
Posted: Tue 15 Jan 2013, 14:22 Post subject: |
|
|
Gratulacje w Waszym oficjalnym wątku! Ale superowo, kolejna ciężaróweczka!
Czas jedzie na szybkim koniu.. - dopiero co, ja zakładałam swój wątek, a tu tyle następnych brzuszków doszło.
Spokojnej ciąży kochana!  _________________
   |
|
| Back to top |
|
 |
koteczek2211 moderator

|
Posted: Tue 15 Jan 2013, 15:35 Post subject: |
|
|
Gratuluję Brzuch masz przeogromny  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce