Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lauraire guru

|
Wysłany: Pon 22 Paź 2012, 12:19 Temat postu: |
|
|
Antyneutrino można wiedzieć ile narzeczony ma lat ?
Również nie uważam aby wiek był problemem, tutaj nie ma reguły, natomiast 3 lata to dużo czasu, jedyne za czym możecie zacząć się rozglądać za jakieś pół roku, rok to sala, te najlepsze mają terminy na 2 lata w przód. Potem niektóre zespoły, czy DJ'e też mają terminy na 2 lata w przód, ale całą resztą nie zawracałabym sobie głowy jeszcze. Oczywiście, możesz podpatrywać itd.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Antyneutrino kandydat

|
Wysłany: Pon 22 Paź 2012, 14:18 Temat postu: |
|
|
marta_ges napisał: | To pokaż wymarzoną na ten moment kieckę  |
Oto moje marzenie... W takiej to chętnie chodziłabym nawet po mieście, aby zebrać kilka zaciekawionych spojrzeń...
http://www.ebay.com/itm/Medieval-Renaissance-dress-pagan-handfasting-ELVEN-custom-made-/321002961468?pt=UK_Period_Theatre&hash=item4abd447a3c
karolipio napisał: | Jaki miałaś poprzedni nick? Dlaczego Twój kuzyn tak uważa?" |
Przysięgam, że nie pamiętam swojego poprzedniego nicku... "
A co do kuzyna... Być może dlatego, że on wszystko zaczął załatwiać bardzo późno. Wyjechał do Anglii i tam długo pracował, ale ślub przyjechali wziąć w Polsce. I wszystko robili w pośpiechu. W przeddzień ślubu strasznie na siebie fukali, bo tu nie było dokumentów, tu to tu tamto...
ewelinka89 napisał: | My organizowaliśmy wszystko w pół roku, znajomi zrobili typowe, duże wesele w jakieś 8 miesięcy.. Jak ktoś ma czas, to jak dla mnie półtora roku to maksymalna ilość potrzebnego czasu. Wtedy i tak rezerwujesz tylko salę, zespół, fotografa.. I czekasz, aż będzie bliżej ślubu.
Widzę, że z Wrocławia jesteś.. Już myślałaś gdzie organizować wesele? Bo jak takie klimaty w pierwszej kolejności przyszedł mi zamek w Grodźcu;p |
Tyle, że ja niewielu znajomych mam, którzy interesują się tematyko ślubno-weselną. Poza tym lepiej nam organizować samym...
A co do Grodźca, to jest rzut beretem od domu mojego ukochanego Był tam kilka razy na wycieczce rowerowej i w sumie zastanawialiśmy się nad tym miejscem, ale nie wiem, czy tam wesele można zrobić... _________________ Zaręczona od 17.XII.2011 roku.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
lauraire guru

|
Wysłany: Pon 22 Paź 2012, 14:24 Temat postu: |
|
|
No suknia jest ciekawa, to na pewno narzeczony rozumiem, że swój strój też dopasowałby pod Twoją kreacje ?
Rzeczywiście taki motyw przewodni, te stroje, zamek, wszystko w takim klimacie... fajny pomysł, jeszcze o takim ślubie nie słyszałam. Może dowiedz się, czy w tym zamku można organizować wesela. A wesele ma być duże czy małe tak w ogóle
A jeszcze mam pytanie, pomijając już wiek narzeczonego, macie już w ogóle coś zaklepane? Bo widzę, że na suwaczku jest już konkretna data. Czy to taka orientacyjna tylko jak na razie, która może ulec zmianie? Czy już definitywna, uzależniona od czegoś? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Antyneutrino kandydat

|
Wysłany: Pon 22 Paź 2012, 14:49 Temat postu: |
|
|
lauraire napisał: | Antyneutrino można wiedzieć ile narzeczony ma lat ?
No suknia jest ciekawa, to na pewno narzeczony rozumiem, że swój strój też dopasowałby pod Twoją kreacje ?
Rzeczywiście taki motyw przewodni, te stroje, zamek, wszystko w takim klimacie... fajny pomysł, jeszcze o takim ślubie nie słyszałam. Może dowiedz się, czy w tym zamku można organizować wesela. A wesele ma być duże czy małe tak w ogóle
A jeszcze mam pytanie, pomijając już wiek narzeczonego, macie już w ogóle coś zaklepane? Bo widzę, że na suwaczku jest już konkretna data. Czy to taka orientacyjna tylko jak na razie, która może ulec zmianie? Czy już definitywna, uzależniona od czegoś? |
On teraz ma 19, we wrześniu skończył, chociaż zarówno urodą, jak i rozumem jest ze dwa trzy lata starszy...
Jego strój będzie wyglądać tak: http://www.ebay.com/itm/Mens-Medieval-Gothic-Doublet-Tudor-Renaissance-wedding-garb-/221136888987?pt=UK_Period_Theatre&hash=item337cc9249b
Nasze wesele na samym początku miało być baardzo skromne, ja, on, rodzice, świadkowie i taka najbliższa rodzina. Ale po namyśle ja zauważyłam, że z dalszej rodziny często byłam zapraszana na różne uroczystości, więc troche by było nie fajnie kogoś pominąć... Tak więc wyszło nam około sto osób...
Data jest w dużym stopniu definitywna, bo to jest nasza rocznica najbardziej byśmy się cieszyli, jakbyśmy mogli wziąć tego dnia ślub... Powoli rozglądamy się za różnymi miejscami zarówno na wesele, jak i na ślub. _________________ Zaręczona od 17.XII.2011 roku.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
lauraire guru

|
Wysłany: Pon 22 Paź 2012, 15:03 Temat postu: |
|
|
Patrząc na Waszą teraźniejszą koncepcje całego wesela, wygląda to bardzo ciekawie, fajnie, wręcz bajkowo bym powiedziała. Mam nadzieję, za te 3 lata przeczytać Twoją relacje ze ślubu i obejrzeć zdjęcia, na prawdę zapowiada się bardzo ciekawie.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
limone guru

|
Wysłany: Pon 22 Paź 2012, 15:14 Temat postu: |
|
|
... _________________

Ostatnio zmieniony przez limone dnia Pon 19 Lis 2012, 13:22, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
marta_ges moderator

|
Wysłany: Pon 22 Paź 2012, 15:51 Temat postu: |
|
|
A czyli Wy jednak chcecie stroje i resztę tylko stylizowane na średniowiecze? Ma to być bardziej jak z bajki braci Grimm, a nie prawdziwa rekonstrukcja średniowiecznego stroju? _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tęczówka maniak

|
Wysłany: Pon 22 Paź 2012, 19:59 Temat postu: |
|
|
uhhh ciekawie tu:)..
Witam nową Forumkę . _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
deina guru

|
Wysłany: Pon 22 Paź 2012, 22:05 Temat postu: |
|
|
Suknia piękna. Ogromnie mi się podoba. _________________ And you who seek to know Me, know that the seeking and yearning will avail you not, unless you know the mystery: for if that which you seek, you find not within yourself, you will never find it without. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewelinka89 moderator

|
Wysłany: Wto 23 Paź 2012, 20:36 Temat postu: |
|
|
Byłam tam ostatnio może z 5 lat temu, ale wtedy bardzo chętnie wynajmowali salę na organizację imprez, przyjmowali wycieczki z atrakcjami typu ogniska.. Zamek jest w takim stanie, że mogą na tym sporo zarobić, więc wątpię, żeby rezygnowali. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|