Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Tym razem nie mówcie, że za wcześnie...
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przedstaw się!
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Antyneutrino
kandydat
kandydat

PostWysłany: Nie 21 Paź 2012, 12:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ewelinka89 napisał:
Ślub wzięliśmy 3 lata po zaręczynach. Organizować zaczęliśmy dużo później, a przez ten czas koncepcja zmieniała nam się milion razy..

Domyślam się, że mi również się zmieni, jednak już teraz chcę zapoznawać się z różnymi ofertami. uśmiech

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Justyna***
maniak
maniak

PostWysłany: Nie 21 Paź 2012, 13:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Marzyć to sobie możesz już teraz Wink Ale na konkrety to chyba dużo za wcześnie. Sukni nie masz co wybierać bo tak jak piszą dziewczyny, zmieni Ci się koncepcja albo ceny czy dostępność materiałów bo średniowieczną kreację pewnie będziesz szyła na zamówienie. Sala, która dziś wygląda w określony sposób za trzy lata może zmienić wygląd i przestanie Ci się podobać.
Nie żebym się wymądrzała, ale przez te trzy lata lepiej popracujcie nad swoim związkiem, żeby był trwalszy, lepiej się poznajcie i dążcie do tego aby się usamodzielnić i w dniu ślubu np. być już na swoim (jeśli jeszcze nie jesteście) albo żeby mieć pracę (jeśli nie macie). A przede wszystkim odkładajcie powolutku pieniążki na wesele.
Jeśli chodzi o oferty i ceny to przez te trzy lata mogą się bardzo zmienić. Zwłaszcza, że kryzys idzie, ślubów mniej to i ceny (niestety) rosną. Wielu znajomych jak mi mówi ile płaciło za swoje wesela trzy lata temu nie może uwierzyć jak dziś ceny się zmieniły.
Powrót do góry
Antyneutrino
kandydat
kandydat

PostWysłany: Nie 21 Paź 2012, 13:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Justyna*** napisał:
Marzyć to sobie możesz już teraz Wink Ale na konkrety to chyba dużo za wcześnie. Sukni nie masz co wybierać bo tak jak piszą dziewczyny, zmieni Ci się koncepcja albo ceny czy dostępność materiałów bo średniowieczną kreację pewnie będziesz szyła na zamówienie. Sala, która dziś wygląda w określony sposób za trzy lata może zmienić wygląd i przestanie Ci się podobać.
Nie żebym się wymądrzała, ale przez te trzy lata lepiej popracujcie nad swoim związkiem, żeby był trwalszy, lepiej się poznajcie i dążcie do tego aby się usamodzielnić i w dniu ślubu np. być już na swoim (jeśli jeszcze nie jesteście) albo żeby mieć pracę (jeśli nie macie). A przede wszystkim odkładajcie powolutku pieniążki na wesele.
Jeśli chodzi o oferty i ceny to przez te trzy lata mogą się bardzo zmienić. Zwłaszcza, że kryzys idzie, ślubów mniej to i ceny (niestety) rosną. Wielu znajomych jak mi mówi ile płaciło za swoje wesela trzy lata temu nie może uwierzyć jak dziś ceny się zmieniły.

Twoje słowa są dla mnie bardzo ważne, jako jedna z niewielu osób zwróciłaś uwagę na takie rzeczy jak: miłość, praca i tym podobne. Przyznam, że cały czas poznajemy się. uśmiech Na swoim niestety jeszcze nie jesteśmy, bo on "zawalił szkołę", a ja zaczęłam studia... Co idzie za moimi studiami, ja jeszcze pracować nie mogę, bo są to studia dzienne, ale on niedawno rozpoczął pracę i umówiliśmy się, że będziemy odkładać na wesele. uśmiech

Powrót do góry
Karolina1984
guru
guru

PostWysłany: Nie 21 Paź 2012, 14:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Spokojnie- I. II rok studiów są jeszcze ciężkawe- ja rozpoczęłam stałą pracę na III roku.

Właśnie postarajcie się dążyć do tego, żeby w dniu ślubu- być ludźmi, którzy mają już jakąś stabilizację, mają jakąkolwiek pracę.
Największym wrogiem małżeństwa jest finansowe uzależnienie od rodziców.

To powinna być najważniejsza rzecz.
Bardzo dobrze założyliście sobie "ramy czasowe". Taki wiek 19-22 lata- to największa burza życiowa jeśli chodzi o kształtowanie charakteru, postaw, dążeń.
Jeśli to przetrwacie i będziecie samodzielnymi ludźmi za jakiś czas- to będzie potem wspaniale.
maniak
maniak

PostWysłany: Nie 21 Paź 2012, 15:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Antyneutrino napisał:
Justyna*** napisał:

Twoje słowa są dla mnie bardzo ważne, jako jedna z niewielu osób zwróciłaś uwagę na takie rzeczy jak: miłość, praca i tym podobne. Przyznam, że cały czas poznajemy się. uśmiech Na swoim niestety jeszcze nie jesteśmy, bo on "zawalił szkołę", a ja zaczęłam studia... Co idzie za moimi studiami, ja jeszcze pracować nie mogę, bo są to studia dzienne, ale on niedawno rozpoczął pracę i umówiliśmy się, że będziemy odkładać na wesele. uśmiech

Jeśli już teraz zaczniecie odkładać pieniądze to będziecie mieli ich więcej a co za tym idzie, więcej pieniędzy na realizację ślubnych marzeń.
Pamiętam, że na wedding tv kiedyś widziałam wesele w stylu średniowiecznym (to był chyba ten program "I żyli długo i szczęśliwie"). Młodzi byli ubrani po staremu, ona miała wianek na głowie, wesele też takie zupełnie inne.
Powrót do góry
Antyneutrino
kandydat
kandydat

PostWysłany: Nie 21 Paź 2012, 15:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Justyna*** napisał:
Jeśli już teraz zaczniecie odkładać pieniądze to będziecie mieli ich więcej a co za tym idzie, więcej pieniędzy na realizację ślubnych marzeń.
Pamiętam, że na wedding tv kiedyś widziałam wesele w stylu średniowiecznym (to był chyba ten program "I żyli długo i szczęśliwie"). Młodzi byli ubrani po staremu, ona miała wianek na głowie, wesele też takie zupełnie inne.

Nie wiesz może, czy w internecie można znaleźć ten konkretnie odcinek? Może zainspirowałoby mnie to, lub odwiodło od takiego pomysłu. Albo czy sama mogłabyś mi powiedzieć coś więcej na temat tego odcinka? uśmiech

Powrót do góry
marta_ges
moderator
moderator

PostWysłany: Nie 21 Paź 2012, 17:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To pokaż wymarzoną na ten moment kieckę język z oczkiem

Powrót do góry
limone
guru
guru

PostWysłany: Pon 22 Paź 2012, 9:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj Antyneutrino uśmiech

Jaki miałaś poprzedni nick? uśmiech

Ostatnio zmieniony przez limone dnia Pon 19 Lis 2012, 13:24, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
ewelinka89
moderator
moderator

PostWysłany: Pon 22 Paź 2012, 10:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

My organizowaliśmy wszystko w pół roku, znajomi zrobili typowe, duże wesele w jakieś 8 miesięcy.. Jak ktoś ma czas, to jak dla mnie półtora roku to maksymalna ilość potrzebnego czasu. Wtedy i tak rezerwujesz tylko salę, zespół, fotografa.. I czekasz, aż będzie bliżej ślubu.

Widzę, że z Wrocławia jesteś.. Już myślałaś gdzie organizować wesele? Bo jak takie klimaty w pierwszej kolejności przyszedł mi zamek w Grodźcu;p
guru
guru

PostWysłany: Pon 22 Paź 2012, 10:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Trzy lata to bardzo długo. Ale wszystko tak na prawdę zależy od sali - jeśli chcecie coś bardzo obleganego albo nietypowego to możecie rezerwować i teraz, ale reszta... na półtora roku, rok przed terminem wystarczy. Więcej czasu nie trzeba. My salę zarezerwowaliśmy 10 miesięcy przed weselem i spokojnie ze wszystkim się wyrobiliśmy. Tak na prawdę to pomiędzy rezerwacją sali, kościoła, zespołu i sukienki do jakichś 6 miesięcy przed ślubem nic się nie dzieje lol

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przedstaw się! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Strona 2 z 4

Skocz do: