|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
marcys08 uzależniony

|
Wysłany: Czw 11 Paź 2012, 20:33 Temat postu: |
|
|
Wiecie co, wczoraj dopadł mnie strach i panika, pół wieczora przepłakałam... Zwyczajnie boje się tego co ma stać się lada moment, czuję że godzina 0 zbliża się wielkimi krokami, skurcze coraz częstsze a ja nie wiem co z czym:( Wczoraj spakowałam torby i cholercia nawet to było dla mnie problemem Nie wiem ale za szybko to sie dzieje, wkręcam sobie że nie dam rady,że coś źle zrobię a już o zajmowaniu się noworodkiem to kompletnie nie mam pojęcia ;( Jadę w sobotę do znajomej co rodziła w tym samym szpitalu niedawno to mi powie co z czym bo dochodzi do tego jeszcze strach związany z barierą językową i zwyczajnie łzy leją mi się na samą myśl że poród niebawem ...
Ale jedno mnie już pocieszyło, góra domu skończona, wszystko na tip top i przedstawiam Wam kochane moje pokoik Emilci, mogłabym tam siedzieć dzień i noc
Uploaded with ImageShack.us
A w miejscu gdzie obecnie oparty jest materac stać będzie rogóweczka, zamówiona i czekamy na sygnał że jest gotowa;) _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
paula_139 maniak

|
Wysłany: Czw 11 Paź 2012, 20:39 Temat postu: |
|
|
Śliczny pokoik wcale się nie dziwię że tam lubisz siedzieć Kochana odwagi jak zobaczysz maleńką to wszystko minie, a to że strach przed nieznanym i ogromną odpowiedzialnością to normalne. Chyba każda przyszła mama tak ma!! Mi jeszcze hoho do porodu a też się go boję panicznie. Zobaczysz jak wrócicie z Emilką do domku to zostaną Ci tylko miłe wspomnienia.  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
mila021 bywalec

|
Wysłany: Czw 11 Paź 2012, 21:10 Temat postu: |
|
|
Nie martw się wszystko będzie dobrze... Ja też się bałam jak to będzie w szpitalu bo po duńsku nic a nic tylko troche ang ale cały czas by ze mną mąż a on tylko troche duński zna i ang ale daliśmy radę więc i Wy napewno dacie...Nie martw się napewno będziesz wiedziała co i jak robić kiedy już się mała pojawi :)Trzymam za Was kciuki  _________________ MIŁOŚĆ-powiedzieć to sekundy, całe życie aby udowadniać.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
loute guru

|
Wysłany: Czw 11 Paź 2012, 22:36 Temat postu: |
|
|
śliczny pokoik też mamy taką komodę i łóżeczko w ogóle bardzo duży, fajnie że znaleźliście coś takiego
a co do porodu, nie przejmuj się. najważniejsze, że będziesz pod fachową opieką. a bariera językowa w akcji nie będzie na pewno przeszkodą  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
marta_ges moderator

|
Wysłany: Czw 11 Paź 2012, 23:19 Temat postu: |
|
|
Marcyś spokojnie, jak już pojawi się dziecko intuicyjnie będziesz wiedziała co robić. W razie wątpliwości forumowe mamusie pomogą  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
violinist83 guru

|
Wysłany: Pią 12 Paź 2012, 8:02 Temat postu: |
|
|
O kurcze Wy macie już wszystkie sprzęty na dłuższy czas widzę
No ale jak jest oddzielny pokoik dla Malucha to można poszaleć
Zazdroszczę wygodnego fotela. Będzie idealny do karmienia
Dziewczyny! Położna ze szkoły rodzenia odradzała te karuzelki co kręcą się nad głowami dzieci. Przynajmniej nie poleca na początek (dopiero można zaczynać po 2 mż). Ponoć to daje za dużo bodźców i może wręcz denerwować dzidzię... Słyszałyście coś o tym? _________________ Ślubowaliśmy 03.07.2010r
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
loute guru

|
Wysłany: Pią 12 Paź 2012, 8:08 Temat postu: |
|
|
ja coś o tym słyszałam, ale nie powiem gdzie i od kogo, bo nie pamiętam. my jeszcze karuzelki nie mamy i chyba na razie się wstrzymamy z jej zakupem _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ewa-Gdy guru

|
Wysłany: Pią 12 Paź 2012, 8:09 Temat postu: |
|
|
I przyszłe mamusie też pomogą Marcyś, pokoik prześliczny, uwielbiam te mebelki z serii z żyrafą. Kolor jest zabójczy Fotel zachęca, żeby wygodnie się rozpłaszczyć z dzieckiem na ręku i zasnąć
Co do bariery językowej myślę, że w Dani służba zdrowia jest trochę bardziej rozwinięta niż w PL i na pewno nie jedna położna miała już styczność z Polką, więc z całą pewnością poradzicie sobie w komunikacji. Coś po angielsku, coś po duńsku, coś na migi i wszystko będzie dobrze  _________________
   |
|
Powrót do góry |
|
 |
Asiulaaa019 guru

|
Wysłany: Pią 12 Paź 2012, 11:35 Temat postu: |
|
|
Pokoik śliczny
Mała na pewno będzie z niego zadowolona
Nie martw się marcyś, na pewno dasz sobie radę
Chociaż i ja mam wątpliwości jak to będzie, bo wszystko ulegnie wielkiej zmianie. Ale dziewczynki z forum na pewno pomogą  _________________

|
|
Powrót do góry |
|
 |
nimfa moderator

|
Wysłany: Pią 12 Paź 2012, 12:11 Temat postu: |
|
|
viol co do karuzeli to sporo racji ma położna...my zawiesiliśmy karuzelę jak widziałam, że Dorotkę zaczyna takie coś interesować czyli właśnie koło 2mż
a i jeszcze jedno ja jak się Dotka urodziła miała tylko najpotrzebniejsze rzeczy...inne "na później" kupowałam później jak okazało się, że są potrzebne.
a pokoik prześliczny... _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|