Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

i do Nas zawitał na wiosne bociek :)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 45, 46, 47  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum ślubne :: strona główna -> Archiwum postów
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
marcys08
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Czw 11 Paź 2012, 20:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiecie co, wczoraj dopadł mnie strach i panika, pół wieczora przepłakałam... Zwyczajnie boje się tego co ma stać się lada moment, czuję że godzina 0 zbliża się wielkimi krokami, skurcze coraz częstsze a ja nie wiem co z czym:( Wczoraj spakowałam torby i cholercia nawet to było dla mnie problemem smutny Nie wiem ale za szybko to sie dzieje, wkręcam sobie że nie dam rady,że coś źle zrobię a już o zajmowaniu się noworodkiem to kompletnie nie mam pojęcia ;( Jadę w sobotę do znajomej co rodziła w tym samym szpitalu niedawno to mi powie co z czym bo dochodzi do tego jeszcze strach związany z barierą językową i zwyczajnie łzy leją mi się na samą myśl że poród niebawem ...
Ale jedno mnie już pocieszyło, góra domu skończona, wszystko na tip top i przedstawiam Wam kochane moje pokoik Emilci, mogłabym tam siedzieć dzień i noc oczko

Uploaded with ImageShack.us

A w miejscu gdzie obecnie oparty jest materac stać będzie rogóweczka, zamówiona i czekamy na sygnał że jest gotowa;)

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
paula_139
maniak
maniak

PostWysłany: Czw 11 Paź 2012, 20:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Śliczny pokoik wcale się nie dziwię że tam lubisz siedzieć oczko Kochana odwagi jak zobaczysz maleńką to wszystko minie, a to że strach przed nieznanym i ogromną odpowiedzialnością to normalne. Chyba każda przyszła mama tak ma!! Mi jeszcze hoho do porodu a też się go boję panicznie. Zobaczysz jak wrócicie z Emilką do domku to zostaną Ci tylko miłe wspomnienia. oczko

Powrót do góry
mila021
bywalec
bywalec

PostWysłany: Czw 11 Paź 2012, 21:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie martw się wszystko będzie dobrze... Ja też się bałam jak to będzie w szpitalu bo po duńsku nic a nic tylko troche ang ale cały czas by ze mną mąż a on tylko troche duński zna i ang ale daliśmy radę więc i Wy napewno dacie...Nie martw się napewno będziesz wiedziała co i jak robić kiedy już się mała pojawi :)Trzymam za Was kciuki uśmiech

Powrót do góry
loute
guru
guru

PostWysłany: Czw 11 Paź 2012, 22:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

śliczny pokoik uśmiech też mamy taką komodę i łóżeczko uśmiech w ogóle bardzo duży, fajnie że znaleźliście coś takiego uśmiech
a co do porodu, nie przejmuj się. najważniejsze, że będziesz pod fachową opieką. a bariera językowa w akcji nie będzie na pewno przeszkodą uśmiech

Powrót do góry
marta_ges
moderator
moderator

PostWysłany: Czw 11 Paź 2012, 23:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Marcyś spokojnie, jak już pojawi się dziecko intuicyjnie będziesz wiedziała co robić. W razie wątpliwości forumowe mamusie pomogą oczko

Powrót do góry
violinist83
guru
guru

PostWysłany: Pią 12 Paź 2012, 8:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

O kurcze wykrzyknik Wy macie już wszystkie sprzęty na dłuższy czas widzę wykrzyknik
No ale jak jest oddzielny pokoik dla Malucha to można poszaleć oczko
Zazdroszczę wygodnego fotela. Będzie idealny do karmienia uśmiech

Dziewczyny! Położna ze szkoły rodzenia odradzała te karuzelki co kręcą się nad głowami dzieci. Przynajmniej nie poleca na początek (dopiero można zaczynać po 2 mż). Ponoć to daje za dużo bodźców i może wręcz denerwować dzidzię... Rolling Eyes Słyszałyście coś o tym?

Powrót do góry
loute
guru
guru

PostWysłany: Pią 12 Paź 2012, 8:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja coś o tym słyszałam, ale nie powiem gdzie i od kogo, bo nie pamiętam. my jeszcze karuzelki nie mamy i chyba na razie się wstrzymamy z jej zakupem

Powrót do góry
Ewa-Gdy
guru
guru

PostWysłany: Pią 12 Paź 2012, 8:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

I przyszłe mamusie też pomogą Very Happy Marcyś, pokoik prześliczny, uwielbiam te mebelki z serii z żyrafą. Kolor jest zabójczy Very Happy Fotel zachęca, żeby wygodnie się rozpłaszczyć z dzieckiem na ręku i zasnąć uśmiech
Co do bariery językowej myślę, że w Dani służba zdrowia jest trochę bardziej rozwinięta niż w PL i na pewno nie jedna położna miała już styczność z Polką, więc z całą pewnością poradzicie sobie w komunikacji. Coś po angielsku, coś po duńsku, coś na migi i wszystko będzie dobrze uśmiech
guru
guru

PostWysłany: Pią 12 Paź 2012, 11:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pokoik śliczny wesoły
Mała na pewno będzie z niego zadowolona Very Happy
Nie martw się marcyś, na pewno dasz sobie radę oczko
Chociaż i ja mam wątpliwości jak to będzie, bo wszystko ulegnie wielkiej zmianie. Ale dziewczynki z forum na pewno pomogą oczko

Powrót do góry
nimfa
moderator
moderator

PostWysłany: Pią 12 Paź 2012, 12:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

viol co do karuzeli to sporo racji ma położna...my zawiesiliśmy karuzelę jak widziałam, że Dorotkę zaczyna takie coś interesować czyli właśnie koło 2mż lol

a i jeszcze jedno ja jak się Dotka urodziła miała tylko najpotrzebniejsze rzeczy...inne "na później" kupowałam później jak okazało się, że są potrzebne.

a pokoik prześliczny...

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum ślubne :: strona główna -> Archiwum postów Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 45, 46, 47  Następny
Strona 29 z 47

Skocz do: